Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Signe Peirāga

+2427

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2621 skatījumi

kā izravēt pukku dubi, kurā ir narcises?

Māja un dārzs » Dārzs

probleema tada, ka tikai noraujot nezaales nekas nav liidzeets, jo paarsvvaraa ir gaarsa, liidz ar to nepiecieshams iznjemt arii sakni, pakapleejot vai parokot. un taa kaa apkashaa ir narcishu un tulpju siipoli, tad negribas daudz kapleet, jo bail sabojaat siipolus?
kaa juus ar to ciinaties?
iedomaajos, ka jaauztaisa tikai narcishu un tulpju pukku dobes un jaauzseej maurinsh, bet kaut kur padzirdeeju, ka narcises esot paaraak "lepnas", lai sadziivotu ar zaali virsuu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Keivs

+1462

 
Ar gārsu var tikt galā regulāri pļaujot (tā novājinot, līdz tā iznīkst), šajā gadījumā kaut vai izraustot lapas. Bet dobes parasti labi barotas, tāpēc tas tāds darbs ar vējdzirnavām. Tā ka būs vien jāķeras riktīgi klāt saknēm.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Ar gārsu var tik galā vai nu vairākas reizes indējot vai rupīgi izlasot visas saknes.
Narcises ir ieteicams pārstādīt ik pa 3-4 gadiem, citādi tās pārāk saaug un ziedu kļūst mazāk, bet var pārstādīt arī katru gadu (nākamajā gadā pēc pārstadīšanas, neziedēs tik krāšni, bet pēc tam ziedēs vēl krāšņāk kā iepriekš) pēc lapu nodzeltēšanas - tagad īstais laiks. Izrok, nožāvē, sadala, sašķiro un augusta beigās - septembra sākumā stāda iekšā, bet var mierīgi arī uzreiz pēc izrakšanas stādīt atpakaļ. Tā kā narcises parasti stāda (atkarībā no augsnes un sīpolu lieluma) 7-15cm dziļumā, tad ravēšana vasarā tām netraucēs. Savukārt tulpēm pārstādīšanas izdarības kaitē vēl mazāk, līdzīgi kā narcises, izrok, žāvē un stādā atpakaļ, tikai tā kā tulpes nodzeltē daudz ātrāk, tad rok jau jūnijā, bet stāda atpakaļ septembrī-oktobrī.
Ar mauriņu pa virsu neviens negribēs sadzīvot, iespējams, ka ekstensīvu zālienu varētu uzmanīt virsū, bet citādi, jāstāda/jāsēj viengadīgās puķītes.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Ja ir darba spars, tad pārroc ar visiem sīpoliem, iztīrisi no nezālēm un pie reizes varēsi padalīt sīpolus un iestādīt vēl kādu dobi vai iedot kaimiņam.

pirms 14 gadiem  

Signe Peirāga, pirms 14 gadiem :

bet pa vasaru ir jāpārravē vairākas reizes un šķiet, ka nav pārāk labio, ka tik daudz reižu pārstādītu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.