Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iveta :)

0

 
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 9804 skatījumi

Kā kopt rozi podiņā?Cik bieži un cik daudz jālaista?

Māja un dārzs » Dārzs

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

† Beāte

+1245

 
Hmm.. Nopirku Depo mazo rozīti podiņā. Drīz pēc nopirkšanas visi pumpuri nokalta un nokrita, viens no stādiņiem [podiņā ir 4] arī nobeidzās, bet tagad, laistu apmēram 2-3x nedēļā [izskatās, ka manai patīk mitrums], lai nav pārāk mitrs, bet arī nesažūst un pāris pumpuri jau redzami, daudz jaunu zaļu lapiņu.. Mājās stāv ne ilgāk kā 2 mēnešus. Būtībā jau jāsklatās uz auga reakciju - ja situācija nemainās, tad kaut ko jāpamaina - ja sāk dzīt jaunas lapiņas, pumpurus vai turpina ziedēt - viss kārtībā un tā tikai turpināt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Ja jautājums ir par pundurrozītēm ar ziediem, ko var nopirkt plastmasas podiņos, tad atbilde ir tāda, ka var darīt ko grib, viņas tā pat lielākoties ar laiku nobeidzās, viņas ir baigie hibrīdi :(

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis

+933

 
Viena lieta, kā to rozi podiņā kopj, bet cita lieta, ka, manuprāt, tā roze ir jāpārstāda lielākā podiņā. Liekas, 2 litru pods derēs: http://www.la.lv/roze-puku-poda/

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Manai,jau nokaltušai ievēroju ka uzradies smalks ,,zirnekļtīkls,, Kas tas par kustoni ir,kas to auž? Un ko var uzmiglot,lai tie nelieši pazustu? Redzams,ka dzen jaunas lapiņas.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Labi auga vairākus mēnešus uz virtuves galda, bet pēkšņi pāris dienu laikā lapiņas sāka kļūt lipīgas un dzeltenas....vai var izglābt?

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man rozīti uzdāvināja pirms kādiem 3 mēnešiem, aug labi,daudz jaunu dzinumiņu, ziedi ļoti skaisti-lieli, koši un smaržīgi. Bet ir tāda problēma- tagad pamanīju, ka zem lapiņām parādās mazi, mazi gaiši plankumiņi un laikam arī sāk veidoties kukainīši, bet ļoti mazi... :( Varbūt ja kāds zin, kas tas ir, varbūt varētu padalīties informācijā, un pastāstīt- kas tas ir, un kā ar to cīnīties. Rozīti negribētos iznīcināt, jo redzu, ka tā tiešām labi aug.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šai rozei vasarā nepieciešams ļoti gaiša vieta un daudz mitruma, ziemā mazāk. Ja vēlies, lai nākamgad tā atkal uzziedētu, pa ziemu tā jānovieto stipri vēsākā vietā (ideālā variantā zem 7 grādiem), bet zeme jātur nedaudz mitra (dzīvoklī ar to vēsumu gan tā būs kā būs :) ). Agrā pavasarī tā pamatīgi jāapgriež, lai veidotos kupls vainags, augs neizstīdzētu un būtu daudz ziedu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pavasarī nopirku lielveikalā podiņā iestādītu.Ļāvu ziedēt , kad noziedēja izstādīju laukā.Ziedēja līdz salnām .Tagad iegāja ziemas miera periodā. Redzēs, kā jutīsies pavasarī.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.