Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sabīne Kanna

+20

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 5121 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Siltumnīcu var dažādi nosegt, vienkāršākais variants ir plēve, tās izturība ir atkarīga pēc mikronu skaita, taču ja vēlamies uz ilgāku laiku tad nepieciešams polikarbonāts vai stikls.Sīkāka informācija šeit - http://www.varupats.lv/content/pl%C4%93ve-polikarbon%C4%81ts-vai-stikls-siltumn%C4%ABcai

pirms 13 gadiem  

Mr.G, pirms 13 gadiem :

Nezināju tādu burbuļplēvi - laikam vajadzēs iegādāties.. ja tikai varētu nojaust aptuvenu cenu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mehs

+4218

 
Es senāk uztaisīju siltumnīcu no koka līstītēm, apm;3x9m un nokalpoja 8 gadus, protams, ka es sniegu tīrīju, kas pārsniedz 20cm. Nosacījumi;
1. Plēvei ir jābūt saules staru izturīgai.
2. Rūpīgi tā jānostiepj, ieteicams uzvilkt max siltā laikā un bezvējā ar palielu nostiepuma slodzi (ja plēve ir vaļīga, tad tā vējā kustās un nolietojas, ilgāk par 2 gadiem nekalpos).
3. Plēvei ir jābūt pēc iespējas no lieliem posmiem, jo savienojumu vietās daudz ātrāk nolietojas un atplīst.
4. Zem plēves nedrīkst būt tumša krāsa, jo saules stari krāsu uzkarsē un plēvi pārdedzina pušu. Līstes vai metālu ir jākrāso baltu vai jāliek apakšā tarhafūns (balts mīksts skaņas izolējošs materiāls ko izmanto zem lamināta), vai kas tamlīdzīgs.
+ Ir vēl - koks nedrīkst saskarties ar augsni, konstrukcijai ir jābūt pastiprinātai pret vētru un sniega slodzi, lūka jumtā, durvis ar krampīšiem, nedrīkst novietot zem kokiem, ir jāparedz potenciālie plēves bojātāji un jānovērš tie.

pirms 13 gadiem  

Linda Liepa, pirms 13 gadiem :

paldies par atbildi. Tikai Depo veikala pārdevējs centās iestāstīt, ka plēve jāuzstiepj ne siltākā laikā kā +6 grādi.

Mehs, pirms 13 gadiem :

Padomā loģiski, silta plēve vairāk izstiepjas. Ja uzliek aukstā laikā plēvi, tad siltumā izstiepjas un vējā plivinās. Franču iekārtos griestus liek uzkarsētā telpā un princips ir līdzīgs.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es tev pateiksū vienkāršāk-ir plēve zilā un rozā krāsā, nopērc vienu no tām un liec tik virsū, 3 gadi garantēti.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reinis

+2327

 
Speciālu lauksaimniecības plēvi, kura skaitās biezāka, izturīgāka un elastību saglabā arī ziemā iespējams iegādāties specializētajā agrotehnikas veiklā SIA LAUKTEHNIKA, Krustpils iela 157a, Rīga, pie Maskavas un Krustpils ielu krustojuma. Kā nokļūt, skaties viņu mājas lapā!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Siltumnīcas apvilkšanai labāk izvēlēties stabilizēto plēvi, kas ir izturīga pret ultravioleto starojumu un var kalpot pat 3-5 gadus, ja ziemā regulāri notīra sniegu. Parastā nestabilizētā plēve kalpos tikai 1 sezonu un tad kļūst tik trausla un neizturīga, ka plīst tur kur vairāk nostiepta. Jo lielāka siltumnīca, jo biezāku plēvi var ņemt, lai vējš nesaplēš.

pirms 13 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

t.i. var ietaupīt uz lētām plēvēm un biežu plēves maiņu, vai otrādi. Svarīga arī konstrukcija: armētās plēves ruļļi mēdz būt ne visai izdevīgā platumā.

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Ar armēto plēvi var diezgan labi iztikt, neskatoties uz tās platumu 2M. Armētās plēves galos piestiprina divmetrīgas metāla caurules un plēvi pārklāj pāri siltumnīcai. Plēvi tad nevajag vairs papildus stiprināt,(galus ar caurulēm tikai pierok zemē) bet rudenī to sarullē ruļļos un noliek glabāšanai līdz pavasarim.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.