Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kalvis Krūze

-20

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1700 skatījumi

Tirzniecīas atļauja

Māja un dārzs » Dārzs

Es vēlos audzēt un realizēt tomātu un dažādu puķu stādus. Vai ir vajadzīgas atļaujas pašvaldībā ? Un ja ir tad kādas? Vai siltumnīcā ir vajadzīgs kases aprāts?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Vidā vajag atļauju kā individuālajam (precīzi neatceros) komersantam dabūt, lai varētu tirgot oficiāli un arī nodokli vajadzēs maksāt pēc ieņēmumiem atbilstoši.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, kases aparāts nav nepieciešams un nav nepieciešama arī pašvaldības atļauja, ja tirdzniecība notiks jūsu īpašumā nevis pašvaldības teritorijā uz ielas vai tirdzniecības vietās. Tomēr stādu audzēšana ar mērķi tos tirgot ir uzņēmējdarbība un personai ir jāreģistrējas VID kā nodokļu maksātājam. Ja tirdzniecība notiks skaidrā naudā, tad teorētiski ir nepieciešams reģistrēt čekus VIDā un izsniegt stādus pret čeku. Tāpat arī pastāv iespēja maksāt fiksētu samaksu. Ja plānotā peļņa ir mazāka par minimālo darba algu, tad uzņēmējdarbība nav jāreģistrē un pietiek ar nodokļu deklarācijas aizpildīšanu un nodokļu samaksāšanu taksācijas gada beigās, ja vēlaties būt godīgi pret savu valsti.

pirms 13 gadiem  

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Man biedrībai kases aparāts ir uzspiests, bet kopumā jāatzīmē, ka, ja neskaita to, ka operēt ar tām pāris pogām ir ellīgi sarežģīti :D , tad tomēr tas verķis atvieglo ņemšanos ar skaidro naudu.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Nu viss jau ir atkarīgs no apjomiem. Ja tas ir domāts kā sezonas darbs, lai nopelnītu kādu lieku latu ģimenes budžetam, tad jau nav jāsaspringst. Kases aparāts jau arī naudu maksā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis

+4881

 
neņemos atbildēt. bet varbūt ir kāds cilvēks, kas kaut ko zin par šo lietu, jo mani tas arī interesētu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Pterodaktils

-800

 
Tinyurl atradu 22 variantus. Piedāvājumi, cenas, atlaides.
- http://tinyurl.com/atbilde22

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.