Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2058 skatījumi

Kādu materiālu labāk izvēlēties siltumnīcai?

Māja un dārzs » Dārzs

Doma iepirkt lietotas 5 mm.stikla loksnes,platumi sākot no 30 cm.un uz augšu,bet garumā 1,5 metri un uz augšu.Ir lēti dabujami arī rūdītie stikli,bet kā pēc tam būs ar malu apstrādi?Bet plānākus stiklus pa 5 mm.nemaz negribētu.Lieta arī tāda,kurš materiāls labāk saglabās siltumu,stikls vai polikarbonāts(piemēram 10 mm.)?Tas tā intereses pēc,jo polikarbonāts ir pa dārgu!Protams arī,kurš materiāls labāk vada saules gaismu,lai augiem ir labāk?
Karkass plānots no koka,pamati no lentveida betona.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Var droši likt stiklu, ja ir pietiekoši stiprs karkass, tikai jāatceras, ka 5 mm stikls sver vismaz 12 kg/m2. Ar gaismas caurlaidību nav jāuztraucas, jo gaismas augiem tāpat pavasarī būs par daudz, jo iespējami augu apdegumi no tiešiem saules stariem un būs nepieciešama noēnošana ar agrotīklu, vai arī stikla nokrāsošana ar krītu, lai atstarotu lieko gaismu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Es teiktu stikls, viennozīmīgi, jo vinnē aptuveni četrās no piecām kategorijām. Augiem nepieciešamās gaismas caurlaidības ziņā, ja iespējams, jāņem stikls ar mazāku metālu sastāvu. Nostiprināšanai tradicionālā ķite der un turēsies gadiem ilgi. Stikla malu apstrāde, ja tu domā asumus, nolīdzināt ar smilšpapīru būs lētāk, bet ilgāk. Bet gan jau modernāki slīpējamie arī ir. Neredzu problēmu vecajām metodēm.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Maris Dobrovics

+220

 
Ar stikla noblīvēšanu būs čakars.Es ieteiktu armēto plēvi ar sprosu atstarpi ne vairāk kā 40cm un kalpos vairāk kā 5 gadi,un galvenais nav problēmu ka tek jumts.

pirms 13 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 13 gadiem :

Ceturtajā gadā man armētajā plēvē parādījās caurumi,droši vien,ka ļoti lielais sniegs pie vainas,kā arī ļoti švaka gaismas caurlaidība,gribās jau ko pamatīgu!
Lasīju,ka stikla siltumnīcām arī kaut kas jāatjauno,nesaprotu kas,varbūt tā pati konstrukcija,ja ir no koka un hermētiķis?Žēl,ka nav tādas līmes,kas saturētu stiklu kā sametinot dzelzi ar dzelzi un šuve būtu stiprāka par pašu stiklu!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.