Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārtiņš

+198

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3303 skatījumi

Tomātumāja

Māja un dārzs » Dārzs

Sveiki atkal :)

Cik zinu , tomāti ir jālaista no rīta. Un ar siltu ūdeni ( ap 20 grādi ) , bet kā lai tagad no rītiem dabū tādus grādus? Ja pa dienu ap 15 grādi , pa nakti 4. Liet klāt karstu ūdeni ( neskaitās nedzīvs ūdens? ) vai ko? Ar aukstu ~5 grādi nu galīgi nevēlos liet.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Unknown Man

+2218

 
Ienes siltumnīcā mucu un pielej ar ūdeni, pa dienu sasils un no rīta varēs laistīt. Var liet klāt arī karsto ūdeni, tas neko sliktu neietekmē ja nu vienīgi lieks darbs karsēt un tērēt elektrību vai apkuri. Par laistīšanu varu ieteikt vakarā to darīt, jo tad ūdens no zemes neiztvaiko tik ātri un pie tam tomāti aug naktī nevis dienā kā to domā daudzi nezinīši. Pie ūdens laistīšanas pielej katru reizi uz vienu lejkannu 1 korķīti Vito. Laistīt nevajag bieži, katru dienu var laistīt tikai tad ja ārā ir +30 t, citādi pietiek ar vienu vai divām reizēm nedēļā, labāk lai ir sausāki. Ja tomātus daudz un bieži laista, tad tie var sākt pūt, augļi ātri izbeigties un iemesties kādas slimības.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
es kad mazs biju, sencis turēja mucu siltumnīcā. No rīta izlēja tukšu, tad pielēja pilnu un pa dienu tā uzsila un pa nakti pilnībā nepaspēja atdzist.

pirms 12 gadiem  

Mārtiņš, pirms 12 gadiem :

Nu es domāju , ka ārā saulē viņa labāk sakarst. Bet uz nakti jā.. jāliek siltumnīcā laikam..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Vismaz kad pie viena dāņa šancēju,tad pa nakti viņš grieza krānu ciet,dienā atkal vaļā.Ūdens netika sildīts,vienkārši ļoti lēnām,pilienveidā tik tecēja uz saknes ar speciālas trubas palīdzību.Truba bija tāda ar maziem caurumiņiem,diametrā ap 18 mm.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
svarīgi, lai siltus stādus nesalaistītu ar aukstu ūdeni, piem, ar šļauku no urbuma vai ūdensvada. T.i., Vasaras svelmē vajag diezgan siltu ūdeni, bet tagad - tādu, kādi ir tie tomāti un zeme, kurā viņi atrodas. Siltumnīcas mucas temperatūra daudz neatšķirsies no zemes T un ir labs risinājums. Un dienā iesilusī muca naktī atdziest un silda telpu.
Laistīšana no rīta, acīmredzot, arī ir paredzēta vasaras karstumam - ne tagad, kad vēl vēss un mitrs.
Skaidrojumā, kāpēc no rīta http://darzabagatiba.lv/audzesana/lasitaji-jauta/tomati/raksts/716 kautkas saputrots, nav loģikas. Pats nekad neesmu centies apliet no rīta.
Uz lapām gan nevajag liet.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Pats neesmu nekāds speciālists tomātu audzēšanas jautājumos,bet arī šogad kādus 10-15 stādiņus iestādīšu spaiņos.Pagājušajā gadā bija branga raža ,tikai vasaras beigās jānodrošinās pret pārmērīgo mitrumu un puvi.Tavs jautājums mani pamudināja papētīt šo jautājumu sīkāk .Paldies.
Pievienotajos linkos varbūt atradīsi atbildi uz savu jautājumu.
http://darzabagatiba.lv/audzesana/lasitaji-jauta/tomati/raksts/716 http://www.lejkanna.lv/saknu-darzs/tomati/tomati.html http://www.eva.lv/?do=faq&section=K%C4%81_audz%C4%93t_un_kopt_tom%C4%81tus?_49 http://www.diy.lv/darzs-un-pagalms/viss-par-tomatu-audzesanu http://lv.lv.allconstructions.com/portal/categories/44/1/0/1/article/2056/tomatu-audzesana-un-kopsana

pirms 12 gadiem  

Mārtiņš, pirms 12 gadiem :

Šos saitus es atradu. Un daudzus citus :) Bet tur es neatradu atbildi uz savu jautājumu. Vai drikst ar pusvārītu siltu ūdeni pacelt temperatūru ar ko laistit. Vai kā to izdarīt.

Mārtiņš, pirms 12 gadiem :

http://www.diy.lv/darzs-un-pagalms/viss-par-tomatu-audzesanu

nu gan .. parsvara visur rakstits ka pirmo reizi laistit peec 8-10 dienam. un tad reizi 3-4 dienas.. a te :

Kā laistīt?
Laistīšanai izmanto mēreni siltu (istabas temperatūras) ūdeni, kas iepriekš nostādināts. Nedrīkst izmantot tikko no krāna tecinātu aukstu ūdeni.
Kad izstādīti siltumnīcā?
Siltumnīcā stādus izstāda tad, kad beigušās pavasara salnas. Vēlams stādus atbrīvot no apakšējām lapām. Tomātu stādus laista mēreni katru dienu a

Mārtiņš, pirms 12 gadiem :

P.S. Salaistīju.. Kas būs būs.. Ūdenim 10 grādi bi..

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.