Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Anna

+4

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1945 skatījumi

Smiltsērkšķu stādīšana.

Māja un dārzs » Dārzs

Vai šie krūmi ātri vairojas un izplešas, tādējādi aizņemot lielas platības? Gribu stādīt pagalmā, bet nepatīk krūmi, kuru atvases grūti apkarot. Neizdevās atrast info, kā tad ir ar smiltsērkšķiem...

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Noklausies "Kā labāk dzīvot" 10:07, tur par rūpniecisku audzēšanu diezgan daudz runāja, bet noderīga informācija jebkuram, kurš vēlas audzēt smilšērkšķus.
http://www.latvijasradio.lv/program/1/2011/05/20110505.htm

Egils pareizi piebilda, nevis divi augi, bet sievišķais un vīriškais, var būt vairāki sieviškie augi uz vienu vīrišķo, bet, ja grib vairāk par pāris ogām, tas ir obligāts priekšnoteikums.
Un jā, smilšērkšķi "iet uz priekšu" pamatīgi.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Varu padalīties ar savu pieredzi par šiem vērtīgajiem kokiem,krūmiem.Ja gribi lai būtu kaut kāda ražība ir jāstāda divi stādi nelielā attālumā vienu no otra.Vienīgais kaitina tas ka vēlāk visa tuvākā apkārtne pilna ar maziem stādiņiem kurus samērā grūti dabūt ārā no zemes.Tā ka labāk stādīt kaut kur nomaļus.Man bija izaudzis pamatīgi resns koks kuru nācās nozāģēt.Tagad iestādīju divus gabalus pavisam nomaļā vietā un arī tad tie pamatīgi jāpieskata.Bet tas tomēr ir to vērts jo ogas ir ļoti vērtīgas.Veiksmi!

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Ja nemaldos smilšērkšķis ir divmāju augs ,kuram viens augs ir tēvišķais un cits mātišķais.Ja visi stādi būs no viena dzimuma ogu nebūs :(

Āris, pirms 11 gadiem :

Vispār pat ja iestādīsi vienu koku ogas būs gan bet ne tik daudz kā ja līdzās iestādīti attiecīgie divi gabali.Manam kokam kuru likvidēju bija 15 gadu un ogu pietika.Tikai nepareizā vietā iestādīts!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.