Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1138 skatījumi

Vai iespējams paglābt ābeli no pumpuru bojātājiem?

Māja un dārzs » Dārzs

Jau vairākus gadus manas ābeles pumpurus bojā kāds kukainis - nav ziedu, lapas stipri caurumotas kā apgrauztas. Blakus esošās ābeles ir normālas.Kā man paglābt ābeli?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Ar burciņu kāršanu zaros var apkarot tos kaitēkļus kuri uzrodas vasarā bet ne tos kuri pie pumpura ir jau no rudens.Man ir daži jāapbēdina,ir kaitēkļi kuri iet bojā tikai no stipriem preparātiem kā piemēram DECIS.Tas ir ļoti toksisks,bet lieto viņu plaši.Arī kāpostu lauki tiek smidzināti ar to.Tātad pirms pumpuru atvēršanās būs vien jāsmidzina ja gribēsi ražu.Speciālisti saka ka ābolā nekas slikts nenonākot.Par kāpostiem gan nezinu????

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
Esmu dzirdējis par tādu metodi, ka zaros sakarina tādas burciņas, kurā iekšā ir kaut kas salds un ķepīgs (ievārījums, piem.), tad visādi parazīti tajā burkās salien, bet es neemsu pats mēģinājis.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Izglābt var un vajag,bet tas jādara agrā pavasarī kad pumpuri vēl nav atvērušies.Ir jāapsmidzina ar pret kaitēkļiem domātu preparātu,izvēle ir liela.Tikai nesmidzināt pēc pumpuru atvēršanās citādi pats ēdīsi mazliet indīgus augļus.Veiksmi darbā!

pirms 11 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 11 gadiem :

aizdomas uz šito: http://www.vaad.gov.lv/sakums/registri/augu-aizsardziba/kaitigie-organismi.aspx?ID=36. Indes nobeigs gan apputeksnētājus, gan kaitēkļu ienaidniekus.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.