Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 956 skatījumi

Kur var nopirkt, pasūtīt mālus priekš augsnes?

Māja un dārzs » Dārzs

Man pie privātmājas ir ļoti smilšaina augsne un viss slikti aug. Esmu lasījis ka māli, komposts mēslojums to var izlabot.

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Mālus rok laukā no drauga zemes , senāk tā raka laukā simtiem tonnu priekš ķieģeļiem, seno lopu fermu celtniecības. Uzlabot smilšainu augsni var ar melnzemi, kūdru vai lietot minerālmēslus.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tu domā pareizi,māls to var izlabot.Lai gan arī ne vienmēr māls būs vajadzīgs.Ja ir doma par piemājas dārziņu,kur ko vasarā izaudzēt,tad pietiks ja uzvedīsi virsū kūtsmēslus un melnzemi.
Ja runa par jaunajiem kociņiem,tad mālus vajadzēs.Sevišķi jūtīgas ir bumbieres,tām smilšu augsne ļoti nepatīk.Būs jāpadarbojas ar lāpstu,jāizrok apmēram kvadrātmetrs(var arī vairāk) laukuma vismaz metra dziļumā.Tad apakšā saliek dēļus,tad mālus un tad augsni.Tas tāpēc,lai jaunais kociņš uzreiz nesadzītu saknes smiltīs,kas bumbierei ir ar bēdīgu iznākumu,un lai var kārtīgi iesakņoties.Jo pieaugušam kociņam smiltis neskādē:)
Un māli speciāli nav jāpērk,jāpabraukā jāpameklē pašam,pa grāvjiem piemēram.Un par velti.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.