Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2757 skatījumi

Ko darīt, ja tikko atklājām, ka kanalizācijas akā ir plaisas un tā pildās ar gruntsūdeņiem? (kanalizācijas ūdeņi neiet prom)

Māja un dārzs » Remonts

Vai vispā ir iespējams kaut ko pasākt vai ir jāgaida līdz vasarai?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es sāktu ar akas izsūkšanu, tad konstatētu kurā vietā sūcās ūdens, un aiztaisītu tos caurumus, efektīvs ir šķidrais stikls. Ja kanalizācijas ūdeņi neiet prom, tas ir labi, jo tad nepiesārņo dabu, akas ir tikai jāsūknē, ja netiec galā, tad tev pateiks Dainis 27552565.

pirms 13 gadiem  

Janis Janisons, pirms 13 gadiem :

Aku izsūknējām un pēc 3 stundām jau bija atkal pilna... Tā stikla škiedra droši vien ir jāliek uz sausas virsmas, bet, ja aka piepildās tik ātri, tad sausu to (šajā gadalaikā) diezvai var dabūt..
Dainis specializējas kādos jautājumos?

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

santehnika, metināšana, aku rakšana, un tā varētu rakstīt vēl ilgu laiku, mans bračka ar zelta rokām

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Neviss šķiedra, bet šķidrais stikls, ko jauc pie javas, bet tas ir efektīvs tikai no spiediena puses, kas nozīmē, ka jāatrok ir viss. Pie augsta gruntsūdeņa, tas būs dārgi, tāpēc labāk gaidīt vasaru. Tai laikā var sakrāt līdzekļus plastikāta septiķa ielikšanai, kas augstu gruntsūdeņu gadījumā būs īpaši jāenkuro, toties sūces tur nebūs.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
visticamāk nepareiza notece kanalizācijai,jo ūdenim ir kaut kur jāaiztek,un grunsūdens akā nozīmē ka ari noteces galā viņs ir un dabīgi nekas nekur netecēs.

pirms 13 gadiem  

Janis Janisons, pirms 13 gadiem :

Tieši tā. Notece šobrīd ir zem ūdens. Bet vai ir iespējams labot pašu aku?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars

+4247

 
No kā aka būvēta? Ja dzelzbetona grodi, tad mans pagaidu variants būtu šāds: ar drāšu birsti notīrīt plaisas rajonu, ar kādu smailu urķi patīrīt plaisu un aizziest to ar ātri cietējošo cementu Blizzement ("zibenscements" vācu val.) Atrodams visos lielajos būvmateriālu veikalos. Tas sacietē ļoti ātri, kā ģipsis.
Vasarā, sausākākā periodā, jārok vaļā un jāizolē ar speciāliem blīvēšanas materiāliem, piem. iepriekš minēto šķidro stiklu, ko pievieno cementa javai.
Nāktos padomāt, kāpēc plaisas radušās - groda brāķis, sala iedarbība, grunts sēšanās utt. Ja naudas daudz - labākais plastmasas septiķis - miers uz ilgiem laikiem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es izsauktu santehniķus

pirms 13 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Es saprotu,ka problēma ir privātmājā, un tur drusku sarežģītāk ar tiem santehniķiem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.