Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4904 skatījumi

Kā pēc iespējas lētāk (bet arī daudz maz normāli) salabot garāžas jumtu?

Māja un dārzs » Remonts

Garāžai jumts divās vietās bija sapuvis. Noplēsām veco ruberoīdu, izņēmām sapuvušos dēļus, pienaglojām jaunus. Un tad pa virsu visam jumtam (nevis tikai tām vietām, kur bija izpuvis) uzklājām jaunu ruberoīdu un pa virsu šīferi. Pēc 3 dienām uzlija lietus un tai garāžā lija kā no dušas.

Daudz maz efektīvs variants laikam būtu šīfera vietā likt kādu metāla loksni. Bet tā (lētākā) maksā 4,62 Ls/m2. Sanāk, ka visam jumtam tas būtu 166,32 Ls (36 m2).

Ir kādi citi, daudz maz sakarīgi un nedārgi risinājumi?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Nu draugi kaut kas šeit neiet kopā,jo pat pie 5% slīpuma ūdens netecēs zem šīfera loksnes.Tātad pārklājumu taisi 20cm starp loksnēm,uzmanīgi izpēti vai nav plaisas pašās loksnēs.Gumiju gan neiesaku lietot par blīvējumu jo tā ar laiku vienkārši saplaisā,sairst.Pareizāk ja nav īstās naglas no skārda izgriež attiecīga lieluma kvadrātiņus,kuri kalpos ilgi.Kārtīgi izpēti kur kļūdījies un noteikti atskaities brālībai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Viļņotām loksnēm jāievēro minimālais slīpums. Ja nekļūdos, tad ne mazāk par 7%. Jo mazāks slīpums, jo lielāka pārlaide loksnēm. Naglas jādzen pa viļņa augstāko punktu. Ideāli ir naglas ar blīvējumu ie galvas. Uz mazāku slīpumu nebūs nekas labāks par skārdu, kas arī būs pietiekami lēts.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Es savam vecajam šķūnim arī kādus gadus atpakaļ pusiegāzušos jumtu salaboju uzliekot jaunu ruberoīdu un veco šīferi. Saplīsušos šīfera gabalus (faktiski viļņotais azbests, ne šīferis) nomainīju pret veseliem, bet arī veciem. Blakusesošos gabalus klāju pāri viens otram un tā, ka augstākesošie klājas pāri kādus centimetrus piecus zemākesošajiem. Kur vecie naglu caurumi bija tādi lielāki, saspiedu sala izturīgo hermētiķi, melns briesmonis kaut kāds. Un stāv jau vairākus gadus sauss šķūnis, vairs nav peļķes un nekas neliecina par mitrumu.

Ja pēc šāda plāna dara, nebūtu jātiek lietum iekšā.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Slīpums šķūņa jumtam labi, ja grādi pieci, gandrīz nekā nav.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Jā, pareizi Āris saka, liku blīvējumu arī - gabaliņos sagrieztu dubultā pārlocītu vecu velo kameru :)

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Es lietoju oriģinālās naglas. Tām ir blīve, kuras apakšējā plakne piekļaujas vilnim, bet augšā naglas gaviņa noblībē caurumu.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Nu man kaut kādas prastās bija, galvenais, ka galva plata un garums der.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Tieši tā arī darījām — jauns ruberoīds un pa virsu vecais šīferis, kurš klājas pāri viens otram tādā veidā, kādā tu to aprakstīji. Naglu caurumi nebija, jo tas šīferis nebija vispār pienaglots. Bet tagad uzgāza lietus un pilnīga pakaļa tur ir... Līst nejēgā. Nevis pil, bet riktīgi līst.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Dīvaini. Nu, ja blakus ir augstāka siena, kā man, tad tur iespējams garām tek. Es tur liku ruberoīdu tā gabaliņu uz augšu, vienkārši pienagloju. Nav jau super risinājums, bet pievīlis vēl nav. Nevaru tā iedomātis, jāredz uz vietas būtu, tad kādu loģiku jau atrastu. Varbūt tek gar malām šķūnī iekšā, nevis caur jumtu. Tā man arī bija kādreiz - atradu vecus cementa maisus, kas faktiski bija jau betona kluči, sadauzīju un izklāju pa šķūņa apakšu - pacēlu augstāk. Vēl lētāk un praktiskāk nevar :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Kā var laist ūdeni,tad jau sanāk,ka pārlaidumi ir nepareizi un uz otru pusi uzlikti!? :))
Gandrīz visām ēkām ir šīferis,naglas pat iznākušas pēc smagā sniega laukā,bet tāpat nekas netek,kaut nekas nav apakšā!Varbūt jumtam vispār nav krituma?
Ar Onduline jumta segumu var noklāt tos kvadrātus par 100 ls.Protams,tas nav tik drošs kā šīferis vai bleķis.

pirms 13 gadiem  

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

es ar tā domāju

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Pārlaidumi ir pareizi uzlikti gan šīferim, gan ruberoīdam. Tādi āmuri jau neesam. :D Kritums jumtam arī ir.

Tur jau tā lieta, ka neviens no mums nesaprot, kādā jēgā un pa kurieni tur tas ūdens tiek iekšā... Mistika kaut kāda.

Jānis Kalvis, pirms 13 gadiem :

Moš kaimiņš piedāvāja labu jumta segumu,bet nenopirki to,tātad šis nu ņēma un atriebās,pieliedams tev pilnu garāžu! :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

plēvi vajadzēja likt zem šīfera. ir speciālas plēves tam domātas. un šīferis jāliek tā, lai šķirbu nebūtu, tad nekas tev netecēs.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Šo es arī biju iedomājies, bet, tā kā tur plēves pirms tam nebija, izdomājām, ka nevajag, jo tāpat būs labi.

Tā laikam bija kļūda...

Āris, pirms 13 gadiem :

Nekādas plēves vai ruberoīds nav jāliek zem šīfera loksnēm,tas nav nopietni,vai tad Tu liec šiferi ar domu ka tas laidīs cauri ūdeni?Plēvi klāj parasti zem metāla jumta lai saglabātu siltumu un novērstu kondensāta rašanos.Bet šī kondensāta rašanās ir dikti nosacīta,savai mājai tādu vispār neredzu.Manuprāt kaut kādu sīkumu dēļ Tu esi sadārdzinājis remonta izmaksas!?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis

+933

 
Lietus laikā izpēti, tieši zem kura kvadrātmetra Tev tas jumts tek; tad lien augšā uz jumtu un šo kvadrātmetru labi rūpīgi nopēti no augšas - vai tam šīferim tai kvadrātmetrā nav kāda plaisa. Šīferis mēdz plaisāt tad, kad tās naglas pa dziļu ienaglotas, piespiežot to loksni ar spriedzi un gaisa spraugu +/- 5 mm starp naglas galvu un šīfera vilni klimata svārstībām natastājot

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Neesmu nekads specs, bet man patik kausejamais ruberoids, druskin dargak ir, bet garantija ar lielaka un nevajag nekadu siferi vairak

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

krokijs

+18181

 
šīferim skrūvju vietas varbūt laida cauri !! tas skatoties kādu šīferi likāt !! ja vienkārši liekamo kopā, līdzīgi kā puzzli, tad nevajadzētu būt.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Parastais šīferis bija, bet skrūvju caurumi nebija (viņš nav pienaglots). Tie gabali tika likti tā, lai pārklājas kādus 10-15 centimetrus. Tāpat nelīdzēja.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.