Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris

+20

 
  • 12

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 10156 skatījumi

Gāzes apkures ierīkošana dzīvoklī.

Māja un dārzs » Remonts

Situācija sekojoša... dzīvoklis atrodas pēdejā stāvā (Rīga-centrs), gāzes vada diametrs dzīvoklī arī nepietiks.. vajadzes pārmontēt vadu koridorā.. Tad skurstenis arī jāvelk savs caur jumtu.. Mājai orģināli ir malkas apkure.. Pagaidām apsildu ar elektriskajiem radiatoriem (35m2) un diez kas nav........

Ņemot vērā šo visu iznāk, ka vajag visu mājas īedzīvotāju piekrišanu.. tas sanāk, ja dzīvoju mājā kurā ir divas nodalītas kāpņutelpas, tad man katrā kāpņutelpā jāmeklē katra dzīvokļa īpašnieks un jādabū paraksts, ka piekrīt ? Vai tikai manā kāpņutelpā ? Izklausās jau diezgan sarežģīti kopumā..

Būšu patiecīgs, ja kāds padalīsies ar savu pieredzi gāzes apkures ievilkšanā (cenas, visi nepiecieš dokumenti, izmaksas mēnesī... )

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (12)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Kapēc neies cauri un ies gan...kā vēl! Šajā gadījumā noteicošais faktors ir, ka nav ierīkota apkure no RS vai kāda cita! Ļoti labi, ka ir malkas apkure :) Jāvāc visi paraksti obligāti, tad Rīgas pilsētai jāiet uz RD domes komiteju, lai dabūt atļauju. Rīgai pastāv gaisa piesārņojuma zonējuma karte,kur katrai ielai nosaka vai var ierīkot gāzes apkuri, bet ja ir malkas apkure,tad šim nav nozīmes(tā man paskaidroja RD komisijā). Būs problēmas ar gāzes vadu, ja nepietiek jaudas, tad jaunu ievilkt būs dārgi. Visi noteiks izmaksas! Man vajadzēja būvēt skursteni no 2 stāva līdz 5 un tas izmaksāja ~800Ls. Pati apkure ar visiem dokumentiem ap 2000Ls. ņemšanās ir baigā! Vajag projektu, atļaujas, skursteņslauķa atzinumu u.t.t. Bet tas ir to vērts, jo vairs nav jācakarējas ar malku :) Izmaksas uz 3 ist.dz. 70 kv.m. pirmskara mājā ar augstiem griestiem ir 45ls mēnesī. Es šeit runāju par Rīgu, jo citā pilsētā situācija var būt pilnīgi atšķirīga

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

proatams nezinu kas ir tagad Rīgā, kad dzīvojām, arī taisījām gāzes apkuri, par dokumentu kārtošanu samaksājām aptuveni pie 500 ls (būvatļaujas, ekspertīzes utt.), mums 3 istabu dzīvoklī bija 3 krāsnis, viena bija jāupurē gāzes vadam vai kkam tamslīdzīgi, tad beigās par visu visu kopā samaksājām ap 2,5 tūkstoši latu, jā varbūt tas ir izdevīgāk 5. stāvā dzīvojošiem, teikšu tā ja tev ir iespēja kur glabāt malciņu, tad paliec pie krāsns apkures, tas tāpat sanāk lētāk, turklāt par gāzi tev jāksā VISU CAURU gadu, pat ja tie ir (es nezinu cik kubi gāzes) maz kubi, taču par gāzi jāmaksā visu cauru gadu, pie tam ja tev ir vienas istabas dzīvoklis, tas neatmaksājas, ja tās ir 3 ir izdevīgi, krāsnij malciņu cik tev vajag dienā sauju?
dzīvoju lauku mājā un savus 40 m2 ar vienu klaipiņu izkurinu un ir labi. tākā pirms ievelc gāzes apkuri apdomā to ļoti cītīgi, labāk ieliec labus kvalitatīvus logus un kārtīgi nosiltini savu mazo dzīvoklīti, lielāka jēga būs.

pirms 12 gadiem  

Kristīne Āboltiņa, pirms 12 gadiem :

Apdomā pēc cik ilga laika tev apmaksāsies visa ieguldītā nauda.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+22646

 
Pēc pie mums pašlaik spēkā esošajiem normatīviem tas neies cauri nevienā no Tevis nosauktajiem punktiem.Šajā gadījumā izdevīgāk būtu painteresēties par GAISA siltumsūkņa uzstādīšanu kas šādai kvadratūrai nebūs sevišķi dārgi,zem tūkstots latiem.Bet došība un vienkārša uzstādīšana kā arī pilnīga neatkarība atmaksājas.Siltumsūknis kaut kur 80 kvadratmetriem maksā500ls.Bet tā vienkārši informācija pārdomām.

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

PALDIES, ĀRI, PAR IDEJU!!!

adolfs, pirms 12 gadiem :

neesmu pārliecināts, ka siltumsūknis būs izdevīgāks;
vienīgi, pie vienādām starta pozīcijām:
- ierīkošana, bez šaubām, siltumsūknim pulka vienkāršāka/lētāka par gāzesvada ievilkšanu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uz 35 m2 noteikti nav vērts tērēties uz gāzes apkures ievilkšanu-liela papīru ķēpa,ļoti lielas ierīkošanas izmaksas,dzīvoklī diezgan liela šmuce uz ievilkšanas brīdi,gāzes cena nemitīgi tikai augs.Jāmeklē citas alternatīvas.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

A, jā ..atcerējos. Man mājas īpašnieks atļāva vilkt skursteņa trubu pa sētas fasādi, kas ir vienkāršāk.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Var un diezgan mierīgi + tiem, kuriem neļāva pirms gada, pusotra ir atkārtota iespēja, jo tika pārstrādāta tā zonēšana un atkal var dot virsū. kgan , ja pesso ir var arī tur, kur nedrīkst, jo SC patīk paņemt naudiņu pret īpašu atļauju ;)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Nav vairs nepieciešami 100% paraksti. Nepieciešami ir 50% +1 no ēkas dzīvokļu īpašniekiem, īpašnieku sarakstu var iegūt zemegrāmatā - Jauks maksas pakalpojumus.
Par izdevīgumu vienam dzīvoklim ar mazu platību diez vai - drīzāk pamēģini sakoperēties ar kādiem tuvējiem kaimiņiem. Neticu ka mājā ir sakarīgi īpašnieki un izdotos vienoties par visas ēkas pārveidi uz gāzes centrālo apkuri, kas būtu visizdevīgākais un lielaķo komfortu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dārgi !

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

NU tas, ka noteikti būs jādabū paraksti ne tikai no visas kāpņu telpas, bet arī no visas mājas tas ir fakts

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.