Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4391 skatījumi

Ūdens caurules

Māja un dārzs » Remonts

Vēlos dzīvoklī pārvilkt ūdens caurules, bet nezinu, kuras būtu labākas?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aicis

+10511

 
Plastmasas trubas, tās ar tiem plastmasas savienojumiem, viegli un ļoti ātri montējamas. Tikai montēšanai vajag speciālu lodāmuru iznomāt turpat santehnikas veikalā. Kā jau Jānis minēja, plastmasniecēm ir mazāki siltuma zudumi, par cik plastmasa ļoti slikti vada siltumu un arī nerūsē. Un manuprāt arī labāk izskatās nekā dzelzs trubas. Vēl man patīk, ka siltajam ūdenim ir speciāli ar sarkanu strīpu marķētas trubas, kas pēc tam atvieglo siltās un aukstās trubas izsekošanai.
Montēšanai nevajag nekādas santehniķa iemaņas. Es kaut ko tādu darīju pirmo reizi un viss izdevās ar pirmo piegājienu-nevienas sūces.
Bet tās nevar izmantot ļoti karstam-verdošam ūdenim ar lielu spiedienu, piemēram no sildāmā boilera.

pirms 12 gadiem  

JanKa, pirms 12 gadiem :

PPR caurules ražo daudz ražotāji un to veidi ir dažādi, ir tādas kurām darba temperatūra līdz +90, bet īslaicīgi iztur pat +110 un 40 atm, piemēram, BlueOcean PPR/AL/PE-RT, bet ir arī tādas, kas paredzētas tikai aukstajam ūdenim.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kapara caures dzeramajam uudenim Eiropaa censhaas nelietot, tikai apkurei. Var izmantot lodeejot ar sudraba lodvielu, parastais lodeejums rada " zilo udeni", kas kaitiigs aknaam. Taadu lodejumu viegli atpaziit- tumsh, nesmuks. Mersedes klase dzeramajam udenim ir PEX grupa, tautaa saucamaa Henka.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Sudraba!:D
Pašam patika kapara,bet vajag izolēt,jo ja laiž ilglaicīgi ūdeni,tad truba norasao,plastpasas trubām tas tik izteikti nepiemīt un nav obligāti.Tas attiecās tik uz aukstā ūdens trubām!

pirms 12 gadiem  

JanKa, pirms 12 gadiem :

Kapara speciāli paredzētas dzeramajam ūdenim? Ūdens ph zināms? Ja nē, var gadīties, ka dzer smagos metālus...

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Protams,kapars mēdz oksidēties,bet noteiktajam posmam,kurš nebūs saskarē ar dzeramā ūdens gaiņāšanu mierīgi vari likt.Dzeramajam vari likt nerūsējošā tērauda caurules.Labaratorijā pa 10 ls.vari noteikt ūdens sastāvu,ja problēmas,tad jāliek atdzelžošanas štrunti utt.

JanKa, pirms 12 gadiem :

Apkures un citām sistēmām droši, bet dzeramajam ūdenim pirms kapara cauruļu likšanas noteikti jāpārliecinās par ūdens ph un jāprasa cauruļu sertifikāti, citādi izteikti skābā vai sārmainā ūdenī var notikt "sliktas" reakcijas un sanāks dzert indi.

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Sertifikāts tiek vienkārši iegrūsts ģīmī un ne vienmēr tas atbildīs prasītajam.Mēs esam un vienmēr tiksim čakarēti,tādēļ nekad nevar uz to 100% paļauties.Visi tie boileru kapara teni ar nav zināmi,ir gadījušies arī Ķīnā ražoti,kuru ieliekot,uzreiz jau manāma sūce,kuru pašam nu ar alvu ir jāizlodē vai ja nav alvas un degļa tad jāved uz veikalu mainīt,kas prasa reizēm ceļa izdevumus tik pat cik maksā jauns tens!Grohe kapara krāns,kas nemaksā smieklīgi,bet pie 400 ls.pat bija oksidējies.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Pirms aukstā ūdens krāna pēc vecolaiku meistara padoma ieliku 1 metru vara cauruli ūdens garšas uzlabošanai. Patiešām ūdens garša mainījās un tagad ar baudu dzeru krāna ūdeni. IDEJA NĀK NO VECAJIEM RĪDZINIEKIEM.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.