Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1545 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Viss ir atkarīgs no tā vai tev vispār ir pieejama elektrība. Ja nav, vai arī nepietiek jaudas, tad jāmetina ar ģeneratoru, jo citu variantu nav, bet tas sanāk daudz reizes dārgāk. Ja ar elektrību viss kārtībā, tad ņem tādu aparātu, kāds patīk. Ja jāmetina dažādās vietās un aparāts bieži jāpārvieto, tad izdevīgāk ņemt invertoru, jo tam ir ļoti mazi izmēri un tas praktiski sver tikai dažus kilogramus.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
atvaino,kas ir '' ar ,generatoru''.ir maiņstrāvas.ir līdzstrāvas.līdzstrāvniekam noturīgāks loks,iespēja metināt ar specifiskākiem elektrodiem.tas ir dārgāks,vairāk tērē elektrību un ir piejams vienfāzes versijā.man ir prasts maiņstrāvas transformātors.3,2mm metina visos režīmos,arī griež.4mm var tikai metināt.izmetinot 5kg paku elektrību patērē 2,5ls.pieslēgts tīklam starp fāzēm.laikam jau veikalā tādi nav nopērkami,bet sludinājumos gan.jaunmodīgie veikalnieki ir draņķi.izņēmot protams dārgos.ap500ls.

pirms 12 gadiem  

Āris, pirms 12 gadiem :

Gribu pavēstīt Mārim ka veikalā ir nopērkami aparāti jebkurai gaumei un prasībām.Piemēram vienfāzes aparāts ar precīzi regulējamu strāvu no 50-160A.Tas ir ar pārkaršanas automātu un sver tikai 18kg.Maksā 65ls.Pats savā laikā būšu uztaisījis ap 12.met.aparātus,bet tādus kādus var dabūt pašlaik veikalos pašam uztaisīt iznāk dārgāk un neatmaksājas,re kā sanāk.Protams ir aparātiņi kuri sver tikai 5kg.strāva līdz 200A,cena 400-500ls.

Māris Tomiņš, pirms 12 gadiem :

esmu metinājis,nu neteikšu ka ar visiem,bet daudziem.parkaršanas automāti pēc 3elektroda sit ārā.parnēsājamie aparāti diemžēl ir vajadzīgi arī nopietnākiem darbiem,kā vārtiņu metināšana,kur biezākais metāls 3mm.pamēģini 2 pakas,jeb10kg izmetināt pilnā slodzē.tur vajag aparāts,un tādi ir.tikai maksā500 un sver 5kg.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Kādiem mērķiem tas būs nav skaidrs.Es personīgi nemetinu daudz tāpēc iegādājos Austriešu raž.vienfāzes metināmo.Vienfāzes tāpēc lai varu paķert līdzi kādam palīdzēt,bet ne visur ir divas vai trīs fāzes.Obligāti plašā diapazonā regulējamu jo iznāk metināt arī mašīnu izpūtējus un tur jāmetina ar 2mm elektrodu.Nesen pabeidzu pamatīgus vārtus un tur jau ar3mm elektrodu.Ja strādā profesionāli tad gan labāk 2 vai 3 fāzu.Ģenerators nez vai būs labākais variants.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
man nav absolūti nekāda nojausma kā ir patiesībā, bet liekas ka ja plāno mājas vajadzībām reizi mēnesī piemetināt kādu leņķi šķūnīša vārtiem un tamlīdzīgi, tad atsevišķi pieslēdzamu.
Ja plāno 7 dienas nedēļā no tumsas līdz tumsai metināt, metināt un metināt, tad ar ģeneratoru.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.