Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3654 skatījumi

akumulācijas krāsnis

Māja un dārzs » Remonts

Sveiki..
man ir lauku māja, kura ir relatīvi maza un ar malkas apkuri- vecā laika podiņu krāsns, kas ir jau kā entos gadus izdegusi, un siltumu no viņas iegūt ir neiespējami!tātad centrālo apkuri ievilkt būtu jauki, tikai tur sākas problēma, ka nav reāli vietas katlam n`stuff.. nu problēmu vairāk, kā vajaga..
tātad alternatīva: akumulācijas krāsns.. kāds ir saskāries?
varbūt var kādu ieteikumu, mīnusus un vēl ko.. vai ierīkošana ir sarežģīta?
interesētu cilvēka viedokli, kas ir saskāries ar ko tādu...
paldies..

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris

+9765

 
kamiins der tikai kā rezerves vai papildus apkure,mans ieteikums pastāviigo apkuri vajag nopietnāku un arī lai tas viss ir mūsdienīgi,jo saproti ja apkures katls vai kamīns kurš jākurina cauru dienu ir arī bieži jātīra un tur jau sākās tā problēma, ka beigās pēc pāris gadiem visa māja ir pieputējusi un ir grūti uzturēt mājās kārtiibu ja pastāviigā apkures iekārta atrodas dziivojamās telpās-mans ieteikums ,tev tomēr vajag padomāt par atsevišķu telpu apkures iekārtai

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ieliec apkures katlu virtuves stūri, viņi taču vairs nav nekādi milzīgie un labi izskatās, no savas pieredzes varu teikt, ka jo vienkāršāka un lētāka iekārta, jo labāk kalpo, esmu saskāries ar dažādām pečkām vairāk vai mazāk automatizētām, labāk izvēlēties vienkāršāku un mūsdienu tendencēs vairs nav veidot speciālu apkures telpu, jo nekurinam vairs ar oglēm katli ir labi un dūmi nenāk, parasti katli tiek iebūvēti vai nu 2-3m2 lielās telpās uztaisot atsevišķu starpsienu, vai nu tie ir atklāti un iebūvēti verandās vai priekštelpās, kas kalpo arī kā ģērbtuves, virtuves vai veļas telpas. Nav vairs psrs laiki kad viss kūp un dūmo...
Par celtniecību vairāk lasi šeit - http://www.varupats.lv/

pirms 12 gadiem  

MATISS bāleliņš, pirms 12 gadiem :

Ar jotul krāsnīm labi ir tikai kamēr kurini, līdz ko beidz, tad siltums arī pazūd, nekas tomēr nav labāks par centrālo apkuri, ir jau arī kamīni ar centrālās apkures pieslēgumu, bet tie tomēr ir dārgi un ne vienmēr ataisno savas cerībās, jo to degšanas ilgums salīdzinot ar apkures kaltlu ir salīdzinoši neilgs.

adolfs, pirms 12 gadiem :

tas tiesa.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rūdis Saims

+40

 
Domāju ir vērts paskatīties te: http://www.commodus.lv/lat/apkures-katli/ savā laikā man šie cilveki palīdzēja līdzīgas problēmas risināšanā.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Artūrs Sīkais

+398

 
Nāk vasara un piebūvēt mazu piebūvīti katlam būtu ideāli, bet ja jau ir maza, tad divas jotul krāsniņas būtu pašā laikā.

pirms 12 gadiem  

Krišs. Jā!- Siliņš, pirms 12 gadiem :

Jā, bij jau visu laiku doma par piebūvi, bet es dzīvoju viens un negribu uzņemties vēl taisīt piebūvi, jo tas ir pārāk sarežģīti.. liekas vienkārši, bet ka iedziļinās ir lielas problēmas..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Laikam tu domā par tvertnēm!Tur vajag diezgan lielu un labi izolētu.
http://www.building.lv/forums/read.php?37,10570,10595,quote=1
Ja ūdens vietā būs eļļa,tad ilgāk turēs siltumu,bet tas ir dārgi,tad jau labāk apkuri uz šķeldas ar automātisku padevi.Man jau automātiskie šķeldas katli ļoti pievelk!

pirms 12 gadiem  

Krišs. Jā!- Siliņš, pirms 12 gadiem :

nē neuztvēri ideju!
es domāju par ko daudz primitīvāku- liekas, ka šito štelli arī dēvē par norvēģu kamīniem (man tā škiet)
nu ideja: http://www.norvegukamini.lv/lv/catalogue/kamini/apkuressistemas/27878.html

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Es tieši pirmīt skatījos to saiti,bet tur arī ideja tā pati kā parastajām krāsnīm.Tāds materiāls aizvieto siltummūri,kalpo un pilda krāsns funkcijas,piedevām ir ar dizainu.
Centrālapkures funkcija ir sarežģīts pasākums,jo patstāvīgi jākurina un jānodrošina ūdens cirkulācija.Nevarēs tā,ka dienā uzkarsēto ūdeni varēs izmantot visu nakti,jo tas plūstot pa sistēmu,atdodot radiatoriem savu siltumu ātri vien atdzsiest.

MATISS bāleliņš, pirms 12 gadiem :

Ja ēka ir neliela tad der, bet ja lielāka par 100m2 un ar atsevišķi izdalītām telpām, tad diemžēl tas neder, jo kā jau minēju kurinot māja ir karsta un gaiss ir sauss, bet beidzot kurināt tā atdziest un vai viens siltumūris spēj apsildīt visu māju, neesmu vēl redzējis tādu kamīnu kurš patiešām spēj sevi ataisnot un beigās tomēr cilvēki nožēlo ka nav ievilkuši centrālapkuri, nauda jau izmesta par kamīnu un roka neceļas vairs ko pasākt, bet labāk pajautāt kādam kamīnu izplatītājam par to - :) tas

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.