Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sandra

0

 
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2968 skatījumi

Kā samazināt troksni koka grīdām? Apakšējā kaimiņiene sūdzas par troksni, bet laminātu es nevēlos :( Atjaunota koka grīda tomēr ir skaista!

Māja un dārzs » Remonts

Sveiki! Man ļoti noderētu Jūsu palīdzība un viedoklis. Esmu iegādājusies dzīvokli un šobrīd tajā notiek remonts. Protams, ir troksnis, bet tas nav būtiskākais. Doma ir atstāt esošo koka grīdu, noslīpēt un nolakot, jo grīda ir ļoti laba, turklāt arī nebūs jāliek lamināts, kuru pavisam negribētos. BET - apakšējā kaimiņiene (dzīvoju 4.stāvā) sūdzas par nežēlīgo troksni, kuru it kā radot sliktā grīda un uzstāj uz grīdas remontēšanu, skaņas izolācijas ieklāšanu utt. Protams, esmu tikai par, bet es nevēlos likt laminātu, vēlos atstāt esošo koka grīdu. Tātad jautājums - vai ir iespējams vecajām koka grīdām uzlikt vai kā savādāk uzmontēt skaņas izolēšanu? Uzraut esošos dēļus ir gandrīz neiespējami. Varbūt var kaut ko papūst apakšā? Vai uzklāt kādu biezāku skaņas izolācijas laku? :D :D smieklīgi, bet ko lai izdomā? Laminātu es tiešām nevēlos likt. Protams, ja nav citas iespējas, tad neko darīt - būs vien jāsamierinās ar laminātu. paldies jau iepriekš!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Par tādu skaņu izolējošu laku gan neesmu dzirdējis.Ja nav iespējams grīdu demontēt,būs vien kaimiņienei pamazām jāpierod ,ka viņa majā nedzīvo viena;)
Kad grīda būs noslīpēta, es lakas vietā ieteiktu to eļļot.Ir speciālas eļļas arī tonētas un pienainas ,kas padarītu grīdu ne tik raibu/ es domāju zarus/ un telpa ar eļļotu grīdu ir jūtami klusāka kā ar lakotu grīdu.Lai slāpētu soļu skaņu ,var uzklāt kādu grīdsegu.Piem. vienkrāsinu no sizāla.Nav jau noteikti jāliek ar persiešu rakstiem ;)
Sīkāku un precīzāku informāciju par eļļošanu varētu zināt mana māsa arhitekte Inguna Karlsone ,kura ir darījusi to vairākkārtīgi savas mājas istabās un arī objektos.Viņa ir arī pajautā .lv lietotāja.
Pūst zem grīdas putas būtu bīstami ,jo tās var pacelt grīdu.Par daudz iepūstām putām ir varens spēks!!!

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

Paldies par ieteikumu :) noteikti ņemšu to vērā. Vienīgi tiešām būs grūti pēc tam skatīties tai kaimiņienei acīs, bet tik pat grūti ir visu laiku piedomāt, ka tik par skaļu nepagrozies pa nakti gultā :(

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Oi, ja tev grozīšanos dzird, tad jau vispār celibātā jādzīvo ... Bet var palikt korķi apakšā, lai cietās daļas nenes skaņu tālāk. Tad plus tā eļļa un remonta beigas un būs normāli.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja tavai kaimiņienei ir pietiekami daudz gadu un sākusies šizofrēnija, vēl raksturs tāds - nekas nelīdzēs. Viņu pamatā traucē doma, ka augšā kāds dzīvo. Dzīvo savu dzīvi, netrokšņo nakts stundās, citādi nojuksi līdz izdabājot par daudz.

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

viņa ir jauna meitene un pavisam nav daudz gadu :( vakar pat čukstējām mājās, lai tik kaimiņiene nenāk bļaustīties. Bet vispār jau nogurdinoša situāciju, pilnīgs panīkums pat darbā, kad zini - vot, aiziesi mājās un atkal sāksies. Eh...bet paldies par atbalstu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Jāiepērk mīkstās čības!:)Diez vai kas būtiski var mainīt,tur būtu jāiegulda pamatīgi līdzekļi,ir dzīvots tādā mājā aptuveni pēc taviem nostāstiem.Pirmajā stāvā kaimiņi varēja mierīgi dzirdēt,ja tā skaļāk ar seksu nodarbojās.:)Korķa grīda būtu laba un kaimiņienei griestu aplīmēšana ar putuplastu un apstrāde no tavas kabatas.:)

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

no vienas puses es apzinos, ka varētu vispār likties mierā un neklapēt ar ausi, bet kaut kā ar kaimiņiem gribas sadzīvot mierīgi. To griestu variantu jau piedāvājām, bet tas neapmierina viņu, jo redz esot augstie griesti un tā ir baigā vērtība, negrib neko darīt. Tas nekas, ka man ir forša koka grīda, kuru arī negribu mainīt, bet tas nevienu tur izskatās, ka nesatrauc :(

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Kas tā ir pār tādu elli zemes virsū? Kurā vietā Latvijā? Vai Rīgā?
Apsaimniekotājai pieder tikai tas dzīvoklis 3.stāvā vai arī Tavs dzīvoklis? Vajag par viņu pastāstīt "Bez Tabu" Tiem būs sižets un Tev miers mājā ;)

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

njaa, es jau arī par to domāju, bet man kaut kā neērti tik ļoti kašķēties. sākumā gribās tā normāli izrunāt. Un jā, tas ir Rīgā...:(

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ivarsi

+11583

 
Nesaspringsti. Netaisi troksni nakts laikā.
Problēma, visticamāk, kaimiņienē.

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

troksni jau nav gandrīz nekas, vismaz tāds, kādu es uzskatītu par troksni. Bet viņa laikam pat sūdzējās pat par to, ka es esmu gājusi pa nakti uz tualeti, jo skaņa esot briesmīga. Nu neesmu es nekāds zilonis un nedauzu kājas ejot, bet laikam tiešām mums tā grīda ir kāda ar īpašu skaņas pastiprinātāju :D

ivarsi, pirms 12 gadiem :

Varbūt tad parunā ar kaimiņieni. Aizej un paklausies, kā skan, kad kāds pa Tavu dzīvokli staigā. Būsi izrādījusi interesi: ar to arī varētu pietikt.

Sandra, pirms 12 gadiem :

bijām, klausījāmies, neko traku nedzirdējām. Kā redzi, nelīdzēja!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Principā, lai uztaisītu grīdai skaņas izolāciju, jārauj tā grīda nost un jāpako kaut kas apakšā. Jo ja starp kaimiņu griestiem un Tavu grīdu ir tukšums, tad pat nekāds lamināts nelīdzēs - skaņa vienalga ies kā pa tukšu mucu. Un uz vecās grīdas pakot jaunu konstrukciju nebūs īsti prātīgi - rēķini, visa grīda tad būs par 10 cm (vismaz) augstāka. Visās stenderēs ar pieri dauzīsies.

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

mīļš paldies par atbildi. Es tik sāku domāt, ja rauj visu nost, skaņa būs droši vien drausmīga un mana kaimiņiene sajuks prātā :( Varbūt par daudz uztraucos, bet, kad sitām nost virtuves flīzes, viņa nāca ik pa 5 minūtēm un pavisam nebija apmierināta. Negribās kašķēties ar kaimiņiem :(

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

Uzdāvini viņai mp3 ar lielām austiņām, lai klausās šlāgerus, kamēr Jūs augšā "ārdaties" ;)

Sandra, pirms 12 gadiem :

:) labs ierosinājums. viņa gan ir jauna meitene, nav veca tanta, kurai varētu besīt ārā trokšņi. Normāla jauna meitene, kura it kā visu saprot, kad ar viņu runā, bet tiklīdz aizejam prom, tā pie dzīvokļa īpašnieces skrien sūdzēties :( un nav jau tā, ka katru dienu tur remontējamies. Vienreiz nedēļā kaut ko padarās un tad līdz saprātīgam laikam - plkst. 18:00. Pilnīgs izmisums. Bez maz vai savā dzīvoklī vairs dzīvot nevaru :(

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
viens variants būtu uzvesties klusāk. Var gadīties, ka kaimiņienei ir vienkārši asa dzirde un/vai augstas prasības, tad nekas nelīdzēs.

pirms 12 gadiem  

Sandra, pirms 12 gadiem :

Mēs jau tāpat tur staigājam uz pirkstgaliem un pabrīdinām viņu, ja būs kāds asāks troksnis. Remontu jau taisīt klusāk tiešām ir visai grūti, īpaši, ja jāpieliek reģipša pamatprofili, kurus jāfleksē, bet to mēs pabrīdinājām un viņa tīri smaidīga pateica paldies, bet pēcāk izrādījās, ka ir sūdzējusies dzīvokļa īpašniecei, kura turpat netālu dzīvo. Mēs pat bijām nogājuši paklausīties, vai tiešām tik traki un nebija, bet viņai arī mazākais troksnis šķita tīrās šausmas :(

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Cilvēciņam vienkārši ir garlaicīgi un BEIDZOT!!! kaut kas notiek ...viņa atkal var iespaidot procesus.Yesssss!

Sandra, pirms 12 gadiem :

trakākais jau ir tas, ka man ir jātaisa jumts. Un lieta ir tāda, ka apsaimniekotāja, kura apsolīja salabot jumtu, ir tā dzīvokļa īpašniece un vakar viņa paziņoja, ka manu jumtu netaisīs, kamēr es nesataisīšot grīdas, jo savādāk viņas īrniece iešot prom un viņai būs zaudējumi :( bet griesti tiešām tek. Kādu grīdu tur var taisīt? Un tā tāda atklāta šantāža sanāk.

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

pajautā savai pārgudrajai kaimiņienei kad viņa pēdējo reizi sevi redzēja bez tabu un līdzīgos raidījumos. Varbūt grib atkal ieraudzīt? Pie viena pajautā kad pēdējo reizi pie viņas ciemos bija VID un pārbaudīja grāmatvedību.
Bet vispār rādās, ka Tev ir jāmeklē cits dzīvoklis, jo staigāt SAVĀ dzīvoklī baidoties ka tik kādam tas nav par skaļu, ir galīgi garām.

Sandra, pirms 12 gadiem :

Jaunu dzīvokli meklēt būtu visai neprātīgi, jo šis dzīvoklis ir tā jau ilgi gaidīts un iegādāts tikai pāris mēnešus atpakaļ. Un vakar runāju ar kaimiņiem, saprotu, ka mana apakšējā kaimiņiene vienkārši tāda ir un vienmēr bijusi, laikam esot absolūtā dzirde :D bet vispār nožēlojami, ka var notikt tādas situācijas, ka problēmas izraisītājs nemaz nevēlas sadarboties ar tiem, kas ir ar mieru kaut ko darīt lietas labā. Un paldies visiem par labiem vārdiem, ierosinājumiem un atbalstu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Lai vecene pati līmē uz griestiem putuplastu :) Nu ir jau šizofrēniski cilvēki, tā gadās.

Ja nopietni: var izsaukt pašvaldības policiju un pastāstīt par konfliktu.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.