Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

:)

+807

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3362 skatījumi

Elektroinstalācija

Māja un dārzs » Remonts

Nepieciešams nomainīt veco padomju laiku elektroinstalāciju, pret jaunu. Telpas, kurās plānota nomaiņa ir virtuve un vannasistaba.
Vannasistabā standartā tiek izmantots elektriskais boileris, veļasmašīna,gaismekļi, dažkārt tiek pieslēgts vēl kāds aparāts.
Virtuvē parasti tiek izmantots ledduskapis, trauku mazgājamā mašīna, elektriskā tējkanna, mikroviļņu krāsns.

Rodas jautājums, cik stiprus vadus izvēlēties, lai daudz maz to visu kopā varētu darbināt, bez nekādas vadu karšanas,u .cc
Ir mājās 2.5 kw vadi, bet vai tie būs pietiekami labi.

Paldies jau iepriekš

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Viss ieteiktais der izņemot 2000 ieteikumu. 2.5 kvadrātu vads derēs , jo lielākam nav atbilstošs ienākošais drošinātājs. Cik liels drošinātājs stv pirms skaitītāja? 20? 25? 32? No tā arī izejot jāveido strāvas
ķēdes. Atbalstu ieteikumu, ka gaismai vajadzētu atsevišķu līniju no sava drošinātāja un tur pietiks 6A. Ja izsit kāda ierīce, nekad nepaliksi tumsā. Ja gadījumā viss kopā veido strāvas pīķi, uzliec papildus, piemēram boilerim, pulksteņa mehanismu un iestādi, lai silda tikai naktī un stundās, kad aktīvi netērē elektrību. Iespēju variēt ir daudz.

pirms 12 gadiem  

:), pirms 12 gadiem :

āras skaitītājam ir 20A

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

20A ir apmērām 4.5 kw jaudas.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Sarēķini kopējo jaudu, ieskaitot elektriskos ūdensvārītājus, gludekļus, sildītājus un ko nu tur vēl var gadīties pieslēgt, no tās strāvu un skaties tabulu
http://www.electric-house.ru/tabl.htm

pirms 12 gadiem  

:), pirms 12 gadiem :

Paldies, mēģināsim sarēķināt

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Droši vien tas vads ,kas ir mājā nav 2.5 kW bet gan šķērsgriezums 2.5 mm2 un tādam vajadzētu izturēt kādus 16-17Amperus un līdz kādiem 4kW.Drīzāk jāskatās automātiskie drošinātāji,kas ieslēdzot vairākus jaudīgus patērētājus var slēgties ārā ,ja būs par vāju.Vajadzētu likt nevis 10A bet 16A uz to līniju ,kas tiks noslogota ar boileri ,veļasmašinu utt.Es droši vien vilktu vairākus atsevišķus vadus no sadales uz vannas istasbu un virtuvi,liekot katrai grupai savu drošinātāju.Gaismām atsevišķi.

:), pirms 12 gadiem :

jā laikam būsu kļūdījies , vads ir cietais diametrā 2,5mm 300/500 V. vads ir 3 dzīslu. kā jau vecā tipa mājās pie mīnusa ir zemējums, tikai 2 ienākošie vadi.tad laikam būs jāvēlk atsevišķi. Paldies Egīl par arbildi, tā laikam būs jādara.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -10

    balsis

-6290

 
Teksts liecina par pilnīgu ambāli jebkādā tehniskā lietā. Turpini tik "rēķināt", cerams nodegsi ar visu savu huiņu, lai beizot var atsākt ticēt dabiskai atlasei.

pirms 12 gadiem  

:), pirms 12 gadiem :

tad ko tu vari ieteikt?

:), pirms 12 gadiem :

dirsties jau visi kruti, bet kā normāls cilvēks, izpalīdzēt ar padomu laikam jau nevari, par ko arī liecina tavs reputācijas līmenis.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Iepirst stabulē proti?

, pirms 12 gadiem :

Es varu ieteikt SAMAKSĀT ELEKTRIĶIM!

Ralfs Ivo Ivanovs, pirms 12 gadiem :

Prātīgāk būtu sameklēt elektrķi ar sertfikātu nevis tikai ar drošības grupu un mazāk lasīt ko te raksta.Šitādi diletanti jau ir pietiekami ieteikuši un salikuši tūkstošiem brīnumu!Ar drošības grupām lielākā daļa der tikai kā slaktētāji.Āksti,vai tad gadījumā nav tā ka jo tālāk skaitītājs jo lielāka pretestība??

, pirms 12 gadiem :

Esmu redzējis arī visādu sertificēto pajolu sekas. Nekas labs. Vajag vienkārši domājošu kadru, kurš saprot no elektrības, un ir ieinteresēts izdarīt pareizi, nevis vairāk nokāst kapeiku.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.