Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6459 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

0

 
Jūsu variantā noteikti iesaku izmantot oriģinālo keramzīta Fibo Blokus. Lai gan cenas ziņā tas atšķiras no citiem keramzīta bloku pakaļdarinājumiem, bet kvalitātes un mitrumizturības, salizturības ziņā tas ir vienīgais variants, kurš kalpos daudz ilgāk nekā citi ne Fibo bloki. Tam ir ļoti laba siltumvadāmība un skaņas izolācija. Nebūs jāsaskaras ar problēmām mājas "veselībai" ( pelējuma sēnīte) un citi nepatīkami defekti, kas var atklāties pat vairākus gadus pēc mājas būvniecības pabeigšanas un atstāt ļoti negatīvu ietekmi un cilvēka veselību.
Varu arī ieteikt labu piegādātāju būvmateriālu interneta veikalu http://www.prof.lv/lv/#/lv/buvmateriali/buvmateriali/bloki/keramzita-bloki-fibo-bloki/

Lai veicas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Artis Upenieks

+7243

 
Ja gribi nesiltināt, tad kādus 40cm gāzbetona vajag, bet ar nesiltināšanu ir tāda problēma, ka tur, kur ir sasaluma punkts gāzbetona vidū, tur radīsies kondensāts (istabā +20, ārā -10, kaut kur būs arī 0 grādi.), un mainoties āra gaisa temperatūrai, šis 0 grādu punkts tam blokam staigās dziļāk un tālāk uz āru, un problēma ir tā, ka tas kondensāts, kurš būs izveidojies, sasals un ilgstošā laika posmā atstās negatīvu ietekmi uz pašu gāzbetonu. Tapēc daudz labāk ir uzlikt 25 gāzbetonu un 10 vati.
Putoplastu+gāzbetonu ir ļoti bīstami likt, jo gāzbetonam ir diezgan augsta mitruma caurlaidība, savukārt putoplastam tā ir ļoti slikta, līdz ar to starp gāzbetonu un putoplastu uzkrāsies liekais mitrums, kas atkal ilgtermiņā negatīvi ietekmēs gāzbetonu. Fibo blokus var ar putoplastu likt riņķi. Keraterm blokus neieteiktu, jo ir salīzdinoši slikti siltuma rādītāji, kā arī trausli - pie sienas neko reālo nevarēs pieskrūvēt, kā arī dārgi sanāks.

pirms 11 gadiem  

muzigais jautatajs, pirms 11 gadiem :

bet ,ko jus teiktu par aeroc eco term plus 375 blokiem ? aeroc apgalvo ka tos var nesiltinat.

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Kā reiz pie +20 grādi telpā, relatīvais mitrums 50% un ārā -10 RH 80%, gāzbetona rasas punkts neveidojas, ja netici pārrēķini ;)
Vannaistabā, ja tā saskaras ar ārsienām, gan jāpiedomā pie gāzbetona bloku hidroizolēšanas no telpas puses, citādi var sanāk nepatikšanas.
Kāds pamatojums, ka fibo var siltināt ar putuplastu? :))

Artis Upenieks, pirms 11 gadiem :

Te var mazliet palasīties par pareizām siltināšanām.
Iespējams, ka visi rādītāji būs mazliet par labu Aeroc, jo tas kā nekā ir viņu lapā rakstīts, bet nu fizika paliek fizika.
http://www.aeroc.lv/print.php?page=926&lang=lat

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Jāsiltina jebkurā gadijumā, ja grib, lai tur varētu ilgstoši uzturēties dzīvas būtnes. Kaut vai apšūt ar putoplastu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja vadās pēc Latvijas būvnormatīviem, tad pietiek ar 30cm biezu gāzbetona bloku; bloku siltumvadītspēja, gan nedaudz atšķiras starp ražotājiem un bloku veidiem.
Kāpēc tieši gāzbetona blokus gribi? Par Fibo vai Keramterm neesi interesējies? No gāzbetona vēl ieteiktu apskatīt Ytong.
Atgriežoties pie biezuma, vajag parēķināt cik biezu sienu ir izdevīgi mūrēt, iespējams, ka ieguldot par dažiem procentiem vairāk šogad sienu biezumā, "atpelnīsi" naudu ar uzviju tuvākajos gados no apkures aprēķina.
Ja gribas minimālas izmaksas, tad var sanākt lētāk nopirkt plānākus blokus un tos siltināt, jo vate, nerunājot par putuplastu, kubikmetrā maksā mazāk kā bloki, protams, nedrīkst aizmirst pierēķināt darba izmaksas un papildmateriālus.

pirms 11 gadiem  

muzigais jautatajs, pirms 11 gadiem :

nu gribas viss izdevigako variantu ,par zemam izmaksām.darba izmaksas neuztrauc,ir kas to daris! tikai jautajums ir kas izdevigaks un siltaks ! Gribas blokus tadus lai nebtu jasiltina uzreiz!tapec ari jautajums ,kadu ieteiktu?

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Paņem kubikmetra cenas, paņem siltumvadītspējas un rēķini, kas ir izdevīgāk. Uzreiz varu pateikt, ka siltumizolācija(vate, putuplastts) ir 2..3reizes labāks izolators par jebkuru bloku un, putuplasta gadījumā arī apmēram 2x lētāks. Tāpēc mūrējot no 20cm bloka un liekot 10cm putuplastu izmaksas būs zemākas, bet siltumpretestība līdzvērtīga 40cm biezam blokam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.