Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1473 skatījumi

Skaņas izolācija dzīvoklim: kā noizolēties no kaimiņu trokšņiem, ja lielisks skaņas vadītājs ir radiatori?

Māja un dārzs » Remonts

Ieklāt skaņas izolāciju grīdām, sienām, griestiem ir iespējams, bet vai šīm darbībām ir liela jēga, ja teju vai galvenais trokņu vadītājs taču ir radiatori? Kā tikt veiksmīgi galā ar šo problēmu, lai pa radiatoriem ceļojošie mani un kaimiņu trokšņi, mīlas vaidi ;) un sarunas tiktu absorbētas?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tas nebūs viegli ,lai netektu ,ka gandrīz neiespējami.Tā kā metāls un ūdens ideāli vada skaņu ,samazināt varētu ieliekot posmu ar augstspiediena gumijas cauruli, bet to būtu iespējams realizēt pēc apkures sezonas.Pasākums ir tehniski diezgan sarežģits un skaņas vadīsanu samazinās daļēji, jo apkures ūdens plūsmu pārtraukt nevar.
Man nav zināms ar kādu spiedienu tiek pārbaudītas apkures sistēmas ,bet pastāv risks ,ka savienojums neiztur.Viss atkarīgs no tā kāda gumijas caurule un kā tiek atrisināti galu pievienojumi.
Lai novērstu skaņas svārstības ,varētu radiātorus nopūst ar kādu skaņas izolējošu/ apsorbējošu slāni ,BET tas samazinās arī siltuma atdevi.
Visvienkāršākais un lētākais risinājums būtu vate ausīs ;)

pirms 11 gadiem  

..................., pirms 11 gadiem :

reālākais ieteikums būtu lokākās apkures izveide, uzsākot apkures sezonu, siltumtrases tiek presētas uz 15 bāriem, spiedienam atbilstošu gumijas cauruli jau varētu atrast, bet ar tādu, kas turētu arī nepieciešamos temperatūras režīmus, būs grūtāk...
pie minimālām izmaksām maksimālais efekts būtu caurules posmus starp stāvvadu un radiatoru nomainīt ar daudzslāņu Pex-Al-Pex cauruli... vēl lētāk būtu kaimiņu gultu mazliet atvilkt no radiatoriem, lai tā pie rezonanses kustībām nedauzītos

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu es ceru, ka neesi mans kaimiņš! :)
Jebkurā gadījumā - izolēt skaņu ir variants tikai ar skaņas izloējošajiem materiāliem, taču strikti ievērojot montāžas metodiku! Noizolēt vari gan sienas, gan griestus, grīdu.
Tā kā radiatora cauruli "atdalīt" no kaimiņa fiziski nav iespējams, tad būs jāiztiek kā ir.
Personīgi man šķiet, ka skaņas caur radiatoru uztver procentuāli pavisam nedaudz...

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.