Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

BlackMonah

+500

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3293 skatījumi

Vai pats var PVC logiem izveidot papildus ventilāciju? Ar ziemas vēdinšanu ir par maz gaisa istabā, istaba 12kvm?

Māja un dārzs » Remonts

Ieliku guļamistabā PVC trīsstiklu logu. Pa nakti logu atstāju uz ziemas vēdināšanu, bet no rīta pamostoties ir jūtams, ka nav normāla gaisa apmaiņa. Esmu atradis dažādus piedāvājumus ko liek logu firmas, bet sālīti sanāk un nezinu vai ir garantija ka tās ventilācijas syrādā kā tās apraksta. Varbūt kāds pats ir izveidojis kādreiz PVC logos kādu ventilācijas spraugu? Vai varbūt kāds var ieteikt kādu risinājumu, lai istabā notiktu gaisa apmaiņa, bet tajā pašā laikā, lai ziemā nezustu siltums. Būsu pateicīgs par padomiem. Istaba ir ķieģeļu bloka mājā, 12kvm, nav vantilācijas šahtas, durvis ir līdz grīdai un vaļā nevaram tās turēt, lai mājdzīvnieks netraucē gulēt. Ir aiztaisītas ar reģipša sienu balkona durvis, varbūt tur ko var izveidot.

Pirms 11 gadiem

Paldies par padomiem. Man jau bija doma par to spraugu durvju apakšā. Kā Jums šķiet, ja durvju apakšā izveidot to spraugu, lai nav jāzāģē durvju apakša, tad ar cik garu un platu to spraugu pietiktu, lai sliktais gaiss ietu prom pietiekoši? Un vēl jautājums. Vai ieliktos PVC logos var izveidot tos mazos ventilācijas caurumiņus kuri citiem logiem ir, bet man diemžēl nav, lai ziemā nav jāver vaļā uz ziemas vēdināšanu. Vai logu firmas to vispār darītu, ja neizveidoja uzreiz? Paldies vēlreiz.

BlackMonah, pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ventilācija ir gaisa kustība un tāpēc vajag gan pieplūdi gan noplūdi. Kas tā par māju kur nav ventilācijas šahtas, vannasistabā, WC un virtuvē arī nav( ja jā, kā var dzīvot tāda mājā???), vai tikai vai istabā tādas nav?
Tipiskais ventilācijas risinājums dzīvokļos ir pieplūde pa caurumiem logā(vecajiem logiem) vai speciāliem ventilācijas kanāliem moderno logu gadījumā, tad pa spraugu zem durvīm "netīrais" gaiss plūst tālāk uz koridoru, tad virtuvi/vannaistabu/wc, kur pa noplūdes kanālu tiek izvadīts ārā.
Tātad,
1. Pieplūde pa logiem jums it kā ir, ar ziemas ventilāciju vajadzētu pietik un pat būt par daudz. Ziemas ventilācijas režīma mīnuss ir tas, ka nevar regulēt gaisa pieplūdi un aukstā vai vējainā laikā visticamā pūtīs par daudz. Var jau vienkārši taisīt caurumu ar regulējumu pieplūdi, kaut vai to balkona durvju vietā.
2. Izplūde uz koridoru durvis līdz zemei neder, ja ir iespēja ceļam arā un zāģējam apakšā pāris cm nost. Cerams, ka mājdzīvnieks nav čūska :) ...

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Ja negribas durvis aiztik, taisam sienā ventilācijas caurumu uz koridoru.
3. Nodrošinam izplūdi no sanitārajiem mezgliem vai virtuves. Ja pa vidu durvis līdz grīdai, tad atkal tas pats, zāģi rokās un pāris cm nost, no apakšas lai notiek cirkulācija. Atcerējos, ka var arī pašās durvīs iestrādāt regulējamas ventilācijas restītes, tas arī uz guļamistabas durvīm attiecas.
Ja nav šahtas te, tad...atrodam kur ir un pieslēdzamies, ja pavisam, tad jātaisa izeja uz āru no virtuves, piemēram

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Noplūdes izeju neliekam pie pašiem griestiem, bet atkarībā no griestu augstuma vairākus desmitus cm zem griestiem, lai viss siltais gaiss neaizskrietu debesīs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Durvīm var uzstādīt speciālas restītes https://www.google.com/search?q=durvju+ventilācijas+restes kā jau minētu kaut kur iepriekš.
Hmm, par kādiem mazajiem caurumiņiem logos ir domāts?
Speciālās ventilācijas sistēmas var uzstādīt praktiski jebkurā logā, arī jau iemontētos logos, piemēram http://labologuagentura.lv/lv/produkti/aereco-ventilacija/

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.