Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1354 skatījumi

Vai ir pieļaujams jumtu lauku mājai siltināt ar salmiem?

Māja un dārzs » Remonts

Salmi ir tāda lieta, kas lauku apstākļos ir atliku likām- tie sausos apstākļos nav ātri trūdošs tomēr ir degošs materiāls. Tāpēc, līdzībās aizdomājoties par niedru jumtiem, radās jautājums, kādi būtu argumenti par un pret ideju lauku mājai iekšpusē nosiltināt slīpo 40-50% šīfera jumtu ar salmiem, tos sapresējot spāru starpās starp ārējās un iekšējās apdares materiālu?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Salmi nemaz nav tik degoši un doma ir laba.Te vienu censoni rādīja pa televizoru ,kas visu savu māju "izaudzināja"rudzulaukā un mālu kalnā.Māja ,škiet, bija pat bez īpašas apkures.Siltuma izolēytājs ir gaiss ,kam jānodrošina nekustīgums.Kaut kāda pretkondensāta plēvce un pretvēja plēve jau būs vajadzīga un ventilācijas sprauga arī , starp jumta segumu un salmu pakojumu.
Gan jau kāds celtnieks šeit uzrakstīs labāk :)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Plusi - lēts, dabīgs, siltumietilpīgs(uzkrāj daudz siltuma) materiāls. Mīnusi - siltumpretestība(izolācijas spēja) nav tā labākā, līdz ar to, lai sasniegtu mūsdienu būvnormatīvu minimumu, vajag gandrīz 50cm SAPRESĒTU salmu slāni, salīdzinot ar 20cm minerālvates, būs grūti atrast kādu kas pakonsultētu, kas gan būtu ļoti ieteicams, lai izveidotu tādu jumta konstrukciju, kurā nekondesētos mitrums, netiktu saputināts sniegs, vai kā citādi nenonāktu slapjums salmos, kas visu ļoti ātri sabojās.

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

+idejiski, cik paskatījos, parasti lieto sapresētas salmu ķīpas. Ar roku saspiest jau gatavā konstrukcijā salmus nevarēs tik blīvi, kas nozīmēs vien to ka slānim būs jābūt vel biezākām.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Salmi-labu labie-tik biezums sķiet vajadzīgs kādi 40cm.Pameklē inetā-salmu izolācija,māla mājas utt.
Ir cilvēki kas tādās dzīvo(Latvija,Lietuva) un apkurei tērē ļoti maz!

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.