Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Zaiga Brice

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1277 skatījumi

ka lai pievieno "jaunos"radiatorus pie vecas padomju laiku sistemas?

Māja un dārzs » Remonts

Taisam remontu vannas istaba kur mums ir vecie radiatori ar veco sistemu, gribetu pie vecas sistemas pielikt jaunos radiatorus. Vai tas ir iespejams un ka lai to labak izdara?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Ja ar "jaunajiem" tiek saprasti konvekcijas radiatori ar mazo trubu diametru, tad tos NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nevajag slēgt pie padomjlaika apkures sistēmas!

Jaunie radiatori ir paredzēti lielāka spiediena un caurplūdes cirkulācijai, kā rezultātā normālajā centrālapkures sistēmā tie rada šauru pudeļkaklu, kā rezultātā kurinās slikti ne vien Tev, bet visiem virs un zem tevis arī. Ja ir padomjlaika trubas, tad jāpērk čuguna radiatori, vai arī jāiztīra un jāsametina esošie!

pirms 11 gadiem  

Vārds Uzvārds, pirms 11 gadiem :

P.S. vēl arī jaunajiem radiatoriem ir mazāks ribu liekuma radiuss, kā rezultātā tie daudz ātrāk aizdiršās sistēmās, kur nav filtri vai iekšējā cirkulācija.

Rezultātā tev tie radiatori izmaksās dārgāk, sildīs sliktāk, un kaimiņi tevi beigās noraks.

Zaiga Brice, pirms 11 gadiem :

Par cik ta ir privatmaja tad par citiem nav jauztraucas. Visa atlikusa maja ir cuguna radiatori, tik nez kapec vecvecaki vannas istaba ielika tadu planu ka pankuku kas nedod pietiekami lielu siltumu pa cik vannas istaba tika palielinata. Ta nu nezinam ka rikoties lai ziema nepiesaltu pie izlietnes.

Zaiga Brice, pirms 11 gadiem :

Privatmaja un pasiem savs apkures katls, laikam vaidzeja precizet.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Vecajai sistēmai jaunos radiatorus tiešām nevajag likt. Es pacenstos un normālus čugunniekus atrastu un uzliktu vietā. Daudz efektīvāki būs, nekā jaunie.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris

+9765

 
ja slikti silda pievienotā vannasistaba un nauda jau jaunajos radiatoros un remontā ieguldiita,mans ieteikums tev,- uzlikt uz vannasistabas loka atsevišķu centrālapkures sūkni,tas būs vienkāršāk un ne dārgāk kā kautko tur pārtaisiit,mums arii liela māja,un liela vannasistaba,un pievienojot vannasistabas divus radiatorus pie mājas sistēmas viņi bija knapi silti,uzlikām otru sūkni tieši vanasistabas radiatoriem un tad vannasistabas radiatori ir tieši tikpar karsti kā visi pārējie radiatori mājās

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

jāmeklē kas šāds: http://img.abc.lv/articles/aluminija_radiatori_radiatori_aluminija_0_radiatori_aluminija_360x231.jpg
tik jāatceras ka pirms tam vajadzētu parēķināt, cik sekciju dotajai telpai vajadzīgs...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

"vecā sistēmas" var būt dažādas, pašteces vai ar piespiedu cirkulāciju, atvērtas vai slēgtas. Atkarībā no apkures sistēmas veida arī jāizvēlas piemērotākie radiatori.
Piemēram, atvērtā pašteces sistēmā likt tērauda radiatorus nav labākais risinājums, jo šādā sistēma notiek pastiprinātāka karozija un plānie tērauda radiatori var caurrūsēt jau pēc dažiem gadiem...
Tāpat iespējams, ka problēma nav radiatorā, bet nepareizi izbūvētā sistēma, aizsērējušos cauruļvados, vai vēl kur citur.
Protams, ja viss daudz maz kārtībā, tad ieliekot lielāka izmēra radiatoru siltumaatvedei vajadzētu būt lielākai un vannasistabā kļūt siltākam.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.