Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 2149 skatījumi

Kā atjaunot vecu 1930.g mūra sienu. Lietū un vējā stipri bojāta. Apmetums klāt neturēsies, jo siena ir poraina un drūpoša.

Māja un dārzs » Remonts

Mūris ir būvēts pēc tā laika tehnoloģijām. Veidņos lieta iekšā masa. Sienas ir brūnas, porainas un drūpošas - izskatās, ka klāt nav likts kaļķis un cements, ja ir tad ļoti minimāli. Kā atjaunot šādu sienu, lai neizgrūst, vēja pusē no mūra ir palikusi tikai 1/2 no sienas biezuma.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Pirmais jautājums, cik var atļauties naudā. Izskatīgāk būtu skaldītās akmens plāksnes nostiprināt apkārt esošjam. Tehnoloģija nav tik sarežģīta, bet plāksnēm cena var būt nepieņemama. Vienkāršāk ir saurbt akmeņos caurumus un iesist armatūru. Tos nogriezt ap pieci centimetri un piestiprināt veidni. Iekšā betona javu. Pēc tam var apmest vai veidņus no OSB plāksnēm, tad var pietikt ar krāsošanu. Tā ir taisīts un siena kā jauna. Ja vajag biezāku pieaudzēt vari uz armatūras nostiprināt siltinājumu un to atstāt pa vidu.

pirms 11 gadiem  

Linards Bartuševics, pirms 11 gadiem :

Naudā gribu ekonomiskāku variantu. Konkrētā ēka ir stallis, tur vizuālais nav tik svarīgs, kā stabilitāte.
Rakstīji, ka saurbt akmeņos caurumus. Tas nav akmens mūris, ar lieliem akmeņiem, kur urbt un nostiprināt armatūru, bet grants java salieta veiņos, kā mūsdienās betona konstrukcijām. Bet tas mūris ir drūpošs un grūti stabili nostiprināt.
Bija doma kaut kādā veidā iedzīt armatūru un pieliet betonu, kā raksti. Bet vai nebūs tā, ka vecais porainais grants maisījums nesaķersies kopā ar jauno stingo betonu un ar laiku tā ārējā betona mala - visa siena vienā gabalā vienkārši nokritīs nost.

Ivars Magone, pirms 11 gadiem :

Šeit grūti precīzi ko ieteikt neredzot faktā. Tad vēl atliek urbt cauri un ievietot armatūras sēnes. Iekšpusē smalko armatūras sietu sajūgtu ar sēnēm un apmetumu. Vajadzētu sanākt. Vai arī armatūras sietu no abām pusēm sametinot caur urbumiem. Vidusdaļai vienkārši nebūs kur palikt. Galva uz pleciem ir? Izdomāsi!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.