Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

woeiksle

+52

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2035 skatījumi

Kādu boileri izvēlēties?

Māja un dārzs » Remonts

Sveiki, cik lasīju, uzskatu ka caurplūdes ūdens sildītāju būtu visizdevīgāk iegādāties, kādas atsauksmes, kāda jauda nepieciešama 3 cilvēkiem, dušai?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

vispār jau caurplūdnieku neviens nerēķina uz cilvēku skaitu ģimenē, bet gan skatās, cik litrus minūtē šis spēj sasildīt... normāla dušu sākas no 7-8 litriem minūtē, lai paceltu ienākošā aukstā ūdens temperatūru par 30 grādiem ar jaudu 6 litri minūtē, mums vajag vismaz 18 kilovatus, ja gribam dušoties arī tad, ja kāds tajā pašā brīdī virtuvē kafijas krūzi gribēs siltā ūdenī nomazgāt, tad vajadzēs vismaz 20-24 kw... tādas jaudas caurtecnieki parasti ir trīsfāzu, tātad pie caurteces ūdens sildītāja izvēles vispirms vajag novērtēt sava Ķeguma iespējas... visi tie vienfāzu caurtecnieki, kas tērē ap 5kw ir aparāti, kas paredzēti roku mazgāšanai vienā izlietnē... veikala pārdevējs var stāstīt visādas muļķības, bet fizikas likumus tās pļāpas nepārtaisīs... pats savulaik pavasarī iegādājos 10kw caurplūdnieku... rudenī man viņš sildīja mājai radiatorus un 160 litru boileri... tad gan beidzot varēju normāli nomazgāties...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars

+4247

 
Boilers NAV caurplūdes ūdens sildītājs. Boilers ir termosa tipa tvertne, kurā glabājas uzsildītais ūdens. Ja tā tilpums ir nepietiekams, tad patērētā ūdens vietā ieplūdušais aukstais ūdens nepaspēj sasilt un bādēšanās jāturpina arvien remdenākā ūdenī.
Caurplūdes sildītājs karsē ūdeni tikai brīdī kad caur to plūst ūdens - ir atgriezts krāns. To izvēloties vispirms jānoskaidro vai tādu jaudu ievads dzīvoklim / mājai vispār nodrošina. 3 cilvēku patēriņam vēlams sildītājs ar vismaz 10 kW jaudu. Normāli būtu 15 kW.

pirms 10 gadiem  

woeiksle, pirms 10 gadiem :

Nu skaidrs, kādēļ nepieciešams vairāk ja priekš 3 cilvēkiem, ja cilvēki tāpat nemazgājas dušā vienlaicīgi?

Ivars, pirms 10 gadiem :

lai ļoti nemainītos tavas dušas ieregulētā ūdens temperatūra brīdī, kad kāds no cita krāna, piem. virtuvē, arī ņems silto ūdeni.

woeiksle, pirms 10 gadiem :

Bet ja neņems:? Tad cik jaudu tikai dušai 3 cilvēkiem?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Būtu lietderīgi uzzināt ar ko gatavojie to ūdeni sildīt? Vai ar elektrību, elektrība +apkures sistēma, tikai no apkures sistēmas? Varbūt ar saules kolektoru vasarā un apkures sistēmu ziemā?

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.