Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1612 skatījumi

KurRīgā var noasināt siera nazi!?

Māja un dārzs » Remonts

Iegādājos siera nazi, bet tas nav diez ko ass! Aizgāju līdz tuvākajam kantorim kur asina nažus.. bet tādu nazi nevarot noasināt. Es zinu, ka vienmēr jau var nopirkt jaunu, bet šis man tieši ir sirdij mīļš!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Uzasināt var jebko.Viss atkarīgs no tehniskajām iespējām un prasmes.Es ik pa brīdim ar dimanta vīlīti atjaunoju asumu kartpeļu mizojamam un ,ja runa ir par līdzīga tipa siera nazi, tad var uztrīt arī to.Protams, rūpnieciski ar rokām neviens to nedara.Ja arī tagad man būtu pieejama slīpmašina, tad varētu atrast veidu kā piestiprināt šo nazi pie magnetiskā galda un noslīpēt asmeni uz mm simdaļām.Kādreiz ik pa laikam slīpēju gaļas mašinām asmenīšus :)

pirms 10 gadiem  

Ugāns, pirms 10 gadiem :

Nu tad gaidi ciemos Tatjanu;)

Juris Maksis, pirms 10 gadiem :

Diemžēl mūsu trauksmainajā laikā dimanta vīlei nav laika. Vēl ieliekot bormašīnā gludu smilšpapīra ripu var nopucēt pat velnu.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Nojaušu , ka runa ir par šādu siera nazi
http://www.accenta.lv/lv/products/1396/
un tādam trīšana ar urbmašīnā iestiprinātu smilšpapīra ripu varētu būt pēdējā.
Vēl pieļauju iespēju ,ja tas smilšpapīrs ir uz ļoti gludas pamatnes un ļoti smalkgraudains.Urbmašina tad jāiestiprina skrūvspīlēs.
Ja pie tām tehniskajām iespējām ,kas ir man pieejams ,es izvēlējos paplatu dimanta vīli, tad tas nav bez iemesla ;) un vismazāk sarežģītais paņēmiens.
Ja roka stingra, var uz stikla uzlikt samitr.ūdens papīru

Tatjana KaIibina, pirms 10 gadiem :

Bet kur to var izdarīt Egīl!?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Tā kā gandrīz nekad man citu palīdzība nav bijusi vajadzīga, tad drīzāk zinu kā to izdarīt nevis kur :( Viss ,kas ir vajadzīgs - normāls vīrietis, kam rokas raduša darīt praktiskus darbus.Galu galā , ja tas siera nazis, kāTu raksti:"...nav diez ko ass.", nopērc DEPO smilšpapīru loksnīti , kas domāta slīpēšanai ar ūdeni/ piem.Nr 600 /, izmērcē to, uzklāj/ pielipini ar ūdeni / uz stikla gabala vai gluda plastikāta galda un slīpē tā siera naža asmeni paralēli asmenim, līdz tas ir ass.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Slīpējot vajadzētu raudzīties lai asmeņa šaurā, slīpētā plaknīte pieguļ un asinot netiek izmainīts tās iepriekš noslīpētais leņķis.Tu esi jauna meitene un acis vēl labi rāda.Uzliec to nazi ar trinamo daļu uz stikla un ielāgo kādā leņķī tā sameņa daļa vislabāk pieguļ.Ja neskaita smilšpapīra iegādi, tas ir 5min.darbs .
Veiksmi!

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Par leņķi runājot - sen jau skatos uz rokas asināmajiem statīviem, kam asmeņa šķautnes leņķi var mainīt. Piemēram, pirmais piegājiens 12 grādi, otrais seši. Tad nazis dabū divas (labi, trīs) plaknes un kļūst krietni asāks nekā ar neprasmīgu roku trīts. Tādi kabatas izmēra rullīši, kā ēveles vidus daļa, ko uzliek uz galodas. Tikai tie Āmerikā maksā ap simtu dolāru. Kur nu vēl cauri mūsu muitai. Pie mums arī ir tādas lietas kādam?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Uldi, vai ir kāds links ,kur tādu statīvu var apskatīt?
Tā arī neesmu sapratis kāds tas nazis izskatās ko Tatjana grib uztrīt , bet pieņemu ka tas ir tā velkamā "ēvelīte"

Tatjana KaIibina, pirms 10 gadiem :

Sorry Egīl, bet nu ar tādu "ķīmeķošana" noteikti izpaliks! Paliks vien nazis kā suvenīrs un pašai vien veikala apmeklējums "draudēs"! :)

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Faktiski tas viss ir daudz vienkāršāk kā izskatās aprakstā, bet ko lai dara ,ka patreizējā paaudze nav tendēta ko pati darīt ar savām rokām :( Tas nekādā gadījumā nav pārmetums , bet secinājums.Un pareizi vien ir - katram jāstrādā savā profesījā un jāļauj citiem nopelnīt.Nav jau vairs padomju laiki ,kad iespēju ko nopirkt bija tik maz ,ka nācās uzturēt kārtībā lietas ,kuras sen būtu ārā metamas.Tā arī iemācījāmies visu darīt paši un atzīšos, tas nav viegli, jo viss kas mājā notiek skar mani.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tādi naži sieram nav visai labi. Iesaku ar drāti. BET!!! Ne tādus, kādu pilni veikali. Pirmkārt, T veida forma, otrkārt kārtīga drāts. Kalpo jau gadus 15 un nekad nav pievīlis. Sieru ēdu praktiski katru dienu. Un tā gluži nav, ka no rituļa pa taisno graužu. Griežu arī.

pirms 10 gadiem  

Tatjana KaIibina, pirms 10 gadiem :

Vispār tavs apgalvojums nesakrīt ar realitāti! Pēc pieredzes arī šādi naži kalpo gadiem! Manā gadījumā nomainīju nazi, jo pārcēlos. Vnk naža izvēle nebija veiksmīga! Tā kā laikam man būs iemesls atkal iepirkties! :D

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Kalpot jā, bet liela virsma, nosmērējas un neslīd. Jāasina utt. Kas nu kuram labāk patīk.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Man ir Philips firmas elektriskais asinātājs. Der nažiem, šķērēm un kam ne vēl. Veiksmīgi asinu arī robainos visa veida nažus.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ugāns

+4325

 
Pērc jaunu vai griez ar neaso;) tos toč nevar uzasunāt

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.