Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2866 skatījumi

Kā salabot plaisas betona sienai

Māja un dārzs » Remonts

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ierkštelpā vai ārpusē? Var aizšpaktelēt ar smilšu cementa javu,Ja mazas plaisiņas - ar tīra cementa un ūdens maisījumu ar špakteli ērti smērējamā konsistencē.Ja plaisas lielas pa visu mājas fasādi ,tad derētu arī kādi metāla klamburi, skavas ik pa posmam.Nopirkt piem.Depo armatūras skavas ,kas domātas būvkonstrukciju savienošanai, izurbr attiecīgā attālumā abās plaisas pusēs caurumus un iekalt rievu , kur iegremdēt skavas garo malu.Tad ar cementa massu iebetonēt un aizšpaktelēt ar to pašu cementa massu.
ja plaisas iekštelpā un tiek veikt remonts - plaisu ar špakteles stūri paplašina, samitrina un līdzeni , bez izciļņa aizšpaktelē ar ģipšā maisījumu vai kādu špaktļmassu sienām.Pa virsu uzlīmē kādu no lentēm ,kas domāta šuvju armēšanai un ar smalko špakteli pāršpaktelēt visam pāri un slīpēt.
http://www.norgips.lv/arhivs/brosuras/Sparkelveiledning.pdf http://www.mitto.lv/lv/produkcija/gipsa-buvmaisijumi/a200-gipsa-tepe-25-kg/?gclid=CPmPzPaK4LoCFcdZ3god2jQAtg

pirms 10 gadiem  

Haralds Baumanis, pirms 10 gadiem :

Paldies par izsmeļošo skaidrojumu.Pārsvarā plaisas ir pie logu ailēm,un vidus tukš ,nezinu ar ko darīt ar to vidu laikam jau jāpūš tā ekovate jo no tās gaisa spraugas jau nebūs nekādas jēgas ko kaut kur jau kāda šķirba paliks.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Vai nav iespējams man uz E-pastu egils.dalmanis@inbox.lv atsūtīt kādu foto, lai var saprast par ko ir runa un kā tas izskatās.Tad būtu vieglāk dot kādu padomu.
Nav jau teikts ,ka manis rakstītais ir vis pareizākais risinājums. Joprojām nesaprotu vai plaisas ir ēkas fasādē vai iekšpusē, vai māja ir apmesta,apmūrēta koka vai ķieģeļu...

Haralds Baumanis, pirms 10 gadiem :

Par tiem foto laba doma,rīt safočēšu un aizsūtīšu.
Māja ir kādu 40to gadu vienstāvu ar mansardu.Sienas lietas veidnēs kādi 20 cm betons tad tukšums un atkal 20 cm betons un plaisas ir gan ārējai gan iekšējai sienai,doma ir restaurēt šo māju tāpēc tagad tiek izplēsti visi vecie logi un durvis un visas iekšējās sienas un griesti jo griestiem siltinājumā ir sabērtas vienkārši smiltis un protams tam visam pa virsu vēl baložu mēsli.Un jā apmesta māja ir gan no iekšpuses un arī no ārpuses .

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Labi , sarunāts. Cerams ,ka varēšu palīdzēt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja nopietnas plaisas, tadc jādara kā Egils raksta. Ja mazas, bez sienu sēšanās un nobīdes, tad var iepūst putas. Ļoti labi salīmē un satur plaisu.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.