Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sowleakied

+10

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1488 skatījumi

Kādu caurplūdes sildītāju izvēlēties?

Māja un dārzs » Remonts

Internetā ir pretrunīga informācija par šiem sildītājiem. Piemēram ja man dzīvoklī spiediens no krāna ir aptuveni 6l/min
nevaru saprast kāds sildītājs man jāizvēlas. Vēlos šo sildītāju priekš dušas. Parasti aprakstos rakstīts darba ražīgums vai caurplūdes spēja 2,5 l/min - ko tas īsti nozīmē? ka man neder, jo spiediens ir lielāks? Vai tas nozīmē ka uzsilda 2,5 l/min un tos sajauc ar auksto ūdeni tādā veidā pa dušu nāk silts? Turklāt, nav nekādas informācijas par to kādās temperatūrās ir šis ūdens... esmu tiešām apjucis, lūdzu palīdziet. Vēl aprakstos rakstīts
* Ūdens spiediens ūdensvadā: 0,1+0,60 MPa - ko tas nozīmē? ka ar mazāku spiedienu kā 0,1 MPa no ūdensvada nedarbosies?
* Uzkarsēšanas ieslēgšanās plūsma I pakāpē: 2.5 l/min - un ko šis nozīmē?
Internetā cilvēki dažs labs raksta ka vajag 24 Kw jo esot pirkuši mazākas jaudas un pat īsti rokas neesot varējuši nomazgāt un tā tālāk...

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

lai izmantotu caurplūdes elektrisko ūdens sildītāju, ir vajadzīgs savs Ķegums...
jevropas standarts pienākošajam aukstajam ūdenim +12 grādi, pie mums ziemā bieži vien tikai ap kādi 4-5... lai mazgātos dušā, vajadzīgi vismaz 6 litri minūtē... ieteicamā dušas temperatūra 37-40 grādi... tātad jevropā no tiem 12 paceļam par 30 grādiem un iegūstam 6 litrus aptuveni 40 grādu ūdens minūtē, caurteces režīmā tas prasīs vismaz 12 kilovatus, trīs fāzes ar vismaz 20 ampēriem uz katru un vadus ar 2,5 kvadrātiem... ja tā visa nav, tad nāksies vien likt tilpuma boileri, kur pat 15 litru boilerīts, sasildīts līdz 60 grādiem spēs nodrošināt piecu minūšu dušu... un viņa sildelementa kilovatu lielums ietekmēs tikai to laika posmu, kamēr viņš sasniedz nepieciešamo temperatūru...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Reizēm tā "nolāpītā" fizika ir vajadzīga arī dzīvē :)
-dzīvokli 24kW elektrības pieslēgums ir retums (vajag trīs fāzes un pamatīgu ieejas jaudu 20A+), sāc ar šo, lai nav tālāk jālauza galva.

-ar litriem minūtē mēra caurplūdi ne spiedienu, spiedienu mēra paskālos - Pa, mPa - megapaskāli.
-par spiedienu taisnība, ja būs pārāk mazs, tad sildītājs negribēs darboties.
-"Uzkarsēšanas ieslēgšanās plūsma I pakāpē: 2.5 l/min", tas nozīmē, ka atgriežot krānu, lai pa to plūstu 2.5l/min ieslēdzas pirmais sildīšanas režīms, atgriežot krānu vairāk ieslēdzas otrais utt, ja tādi ir konkrētam agregātam (jo vairāk ūdens plūst cauri, jo vairāk enerģijas jāpievada)
-Parasti ir norādīta arī ražība, piemēram 5l/min, tas nozīmē ka vairāk par šo tas nespēs saspildīt, piemēram, kārtīgi atgriežot dušu var patērēt arī 9l/min, bet ja sildītājs spēj laist cauri un sildīt tikai 5, tad būs jāsamierinās ar "mazāku" dušu.

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Tātad, vispirms noskaidro cik fāzes ir dzīvokli un cik ampērigi drošinātāji ievadā, man šaubas ka pa 6kW varēs uzlikt...

Sowleakied, pirms 10 gadiem :

6/l min ir aptuveni maksimālais kas manā mājā tek, tā kā vairāk par to nevajag, bet kā īsti notiek tā lieta vai teiksim ja iegādājos caurplūdes boileri kura darba ražīgums ir 6l/min tas nozīmē ka viņš sasilda to ūdeni , un ja nu viņs sasilda pārāk aukstu?

Sowleakied, pirms 10 gadiem :

un kā var zināt kādā temperatūrā tie 6l/min nāks ārā no boilera? - to gribēju pateikt, jāmācās izteikties

Sowleakied, pirms 10 gadiem :

Vēl kas, pārdodās 6kw sildītāji priekš dušām, ar darba ražīgumu 2,5l /min un maisītāju, vai tas nozīmē ka tie 2 litri tiek uzsildīti ļoti karsti līdz ar to sajaucot ar auksto, iznāk laba temperatūra partādu pašu jaudu un normāla duša jo siltais +aukstais kopā sastāda 6l/min - kas ir man.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Atkārtoju vēlreiz, noskaidro cik ampērus tu saņem no Latvnergo, ja tā ir viena fāze un 16A, tad maksimālā jauda ir tikai ap 3.5kW, 6kW vajag jau 32A. Lai sasildītu ūdeni kas vajadzīgs dušai parasti iesaka vismaz 12kW sildītājus!!! Ņemies par caurplūdēm, bet varbūt tev elektrosistēma ir tāda ka nav variantu un būs jāliek boileris ar pāris kilovatu jaudu.
Vienkāršākajiem caurplūdes aparātiem temperatūras režīmi nebija, sildīja tik cik spēj, jo vairāk atgriez jo aukstāks ūdens.

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

Tas cik ūdens būs karsts atkarīgs no ienākošā ūdens temperatūras, sildītāja jaudas un caurplūdes. 4kW sildītājs var pacelt apmēram 3l/min temperatūru par 20 grādiem, tas nozīmē, ja ienākoša ūdens temperatūra ir 10C, tad varēsi dabūt vien 30C.
Ja citi parametri, tad jārēķina pašam ;)
ūdens siltumietilpība ~4200 J/kg*K
1W=1J/s

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.