Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andris Eldis

+30

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1952 skatījumi

Kaļķains un dzelžains ūdens, vēlos uzstādīt boileri, ko darīt?

Māja un dārzs » Remonts

Beidzot iekrāju naudu, lai varētu uztaisīt vietu kur nomazgāties, ko darīt ja dzīvoklī nāk ļoti kaļķains un dzelžains ūdens, boileri nav diža jēga nemaz uzstādīt jo tāpat nojuks... ko dara citi? Kā atrisināt šo problēmu?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris

+4765

 
Iesaku nedarīt neko sevišķu,uzstādi boileri un mazgājies mierīgi.Protams ka paies daži gadi un boileris būs jāatver un jāiztīra tas arī viss,pats galvenais neklausi visādus izgudreļus kuriem galvā laikam apkaļķojumi ir!!

pirms 9 gadiem  

apnicis šis muļķu portāls, pirms 9 gadiem :

viss atkarīgs no ūdens kvalitātes, kad sāc just ka sildīšanas laiks palielinās, drošu sirdi jauc vaļā un tīri tenu... man to nācās darīt pāris reizes gadā, tiesa gan, mēs tur pieci cilvēki plunčājāmies...
jo netīrāki teni, jo lielāks elektrības rēķins, bet visu to super-puper verķu ieteicējiem, viņus vajag vienkārši iebāzt tur, kur saule neiespīd...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
ja atmiņa neviļ ,vai tad nebija kaut kāds anods,pie tena,viņš tur taka ķīmiski nodilst un teni nekaļķojas.liec tik boleri klāt un laiks rādīs.varbūt boleris ātrāk sarūsēs,kā aizkaļķosies.man tā bija ar veļasmašīnu,kaļķis.kaļķis,bet ne dēļ tā veļene nomira.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vidzis Taigars

+172

 
FILTRI....

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kilgors Trauts

+1467

 
Nu bet tad kāds paliek risinājums?
Uzlikt mīksto un reizi pus gadā tīrīt boileri, mainīt tenu un regulāri tīrīt kaļķa nogulsnes uz dušas, izlietnes un tējkannā?

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Ivanovs

+119

 
Ja nauda kabatu spiež un esi gatavs pieciest sapuvušu olu smaku vai ar gāzmasku mazgāties tad vari iegādāties atdzelžošanas iekārtu par pāris štukām un galamērķī nāksies tāpat vanu berzt no brūnuma!Atkaļķošanai vari zvanīt uz dažādām firmām kuri būs gatavi uzstādīt super duper iekārtas par vairākām štukām kuras tāpat neko neatkaļķos neko!

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pirms izvērst diskusiju par boilera tīrīšanu, loģiska un pat obligāta, prasība ir pirms sildtvertnes ūdensvada ķēdē ielikt vismaz divu gradāciju ūdens filtrus.

pirms 9 gadiem  

Viktors Buls, pirms 9 gadiem :

ūdens filtrs aiztur tikai konkrētu izmēru mehāniskās daļiņas, viņš ūdeni neatdzelžo un neatkaļķo...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Majors yo

+1140

 
Mums arii dzelžains udens, mes vnk boilerim nogriezam termostatu uz 70 grādiem, lai tas kaļķis vai kas tur tik traki neveidojas, mums vismaz pietieka rii ar tiem 70 gradiem :D

pirms 9 gadiem  

Viktors Buls, pirms 9 gadiem :

vispār jau kaļķis visintensīvāk sāk nogulsnēties jau pie 50 grādiem, tā ka uzturot boilera temperatūru pēc iespējas tuvāk mazgāšanās temperatūrai, mēs neļaujam intensīvi izgulsnēties kaļķim un taupam savus elektrības rēķinus, jo augstāku ūdens temperatūru cenšamies uzturēt, jo mums dārgāks katrs nākamais grāds... un kāpēc tērēt naudu sildīšanai līdz 70 grādiem, ja pie mazgāšanās tāpat to visu šķaidīsim ar auksto ūdeni uz 40 grādiem?

Andris Eldis, pirms 9 gadiem :

Esmu apjucis tagad pēc šiem komentāriem, Viktor tu izklausies diezgan zinošs ko tu ieteiktu?

apnicis šis muļķu portāls, pirms 9 gadiem :

jevropas standarts siltajam ūdenim dušai 37 grādi... liec boileri uz 40-45 un dzīvo laimīgs... tik atceries, ka tad tev nebūs ko šķaidīt, tātad vajadzēs vismaz 80-100 litrus...

Kilgors Trauts, pirms 9 gadiem :

Viktor - ja jāmazgājas 5 cilvēkiem, tad labāk ja boilerī ir 70 grādi, ko var atjaukt ar auksto un pietiek visiem. Nevis pirmie 2 iztecina visu silto un pārējie rūdās kā roņi. :)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Papildus pie šeit teiktā varu ieteikt magnētus, kurus novieto ap pienākošo ūdensvadu. Tas neļauj kaļķim un dzelzij nosēsties.

pirms 9 gadiem  

Salvis ★ Dāvids, pirms 9 gadiem :

Paskaidrosi par savu teikto siikaak?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.