Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1219 skatījumi

Makita urbjmašīna

Māja un dārzs » Remonts

Cik ilgi tur akumulators šādam modelim.http://www.bmv.lv/index.php?zoomid=18182Darbs ar koku,laminēto finieri jeb vajadzībai mājas apstākļos.Akumulatora uzlāde gan samērā ilga,50 min.Bet ja var darboties vairāk kā stundu bez uzlādes,tad it kā būtu OK.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nu nezinu...Uz šādiem neskatos nopietni :( Man ir makitas komplekts ar urbmašinu un triecien skrūvgriezni - 18V un 3 Ah. Paskatoties uz šīs urbmašinas griezes momentu / 24/14 Nm / rodas šaubas vai ar to var lielāku skrūvi ieskrūvēt.
Protams manam komplektam cena ir cita :(
http://www.bmv.lv/index.php?zoomid=18182
Bet ar to var strādāt intensīvi bez pārtraukumiem vismaz divarpus stundas ,ja ne vairāk. Faktiski esmu strādājis visu dienu , bet ar pārtraukumiem. It sevišķi tas attiecas uz triecien skrūvgriezni, jo skrūvējot ar triecieniem , tiek mazāk patērēta enerģija. Arī griezes moments šai triecien skrūvmašinai ir 160Nm , kas ie pietiekams , lai piegrieztu mašinas riteņu skrūves. Vieglajām mašinām griež ar 120-130Nm busiņiem ar 160 Nm :)

pirms 8 gadiem  

JanKa, pirms 8 gadiem :

Katram instrumentam savs pielietojums, ar šo nav ko cerēt bez piepulēs skrūvēt stundām 5x100 kokskrūves, perforēt betonā caurumu vai riepas mainīt :D Toties šo var ērti pielikt pie jostas, kāpelēt pa jumtiem, piekļūt šauras vietās, jo izmēri mazi.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Nu jā..Tu pārliecināji.Noskatījos arī Youtube video,kur ar viņu tikai nieka 119 urbumus koka dēlī varēja saurbt.Ar 200mm skrūvi arī gāja pagrūti.It kā jau mājas apstākļiem,bet laikam būs par švaku,jo vajadzēs kādreiz arī kādu lielāku skrūvi ieskrūvēt vai urbumu uztaisīt.

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

JanKa ,starp citu, tas skrūvgrieznis ar triecienu ir ļoti maziņš un viegls.Tieši parocīgs staipīšanai līdz pa jumtiem, bet urbšanai tas pamatā nav domāts , jo galā var iestiprināt tikai seškantainu uzgali.
Strādāt ar to gan ir bauda, jo bez problēmām var 5mm skrūvi izskrūvēt cauri dēlim ar visu cepuri ;), ja laikā neapstājas :D
Ne visiem ar šiem iznstrumentiem ir jāpelna naudiņa, bet arī mājas vajadzībām Viļņa izvēle škiet par švaku :( Vēl ir vērts pievērst uzmanību 2.ātruma apgriezieniem.

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Neteikšu ,ka nav labāku instrumentu par Makitu.Kaimiņš nopirka Metabo ar 5.2Ah akumulatoru un perferatora režimu. Viņam vajag jo taisot remontus dzīvokļos , kad jāsrūvē profili pie mūra sienām utt
ir ļoti ērti ,ka ar tādu nelielu verķīti var darīt gandrīz visu.Teca ,ka visu dienu nostrādājis , bet neesot izdevies nokaut bateriju.Protams cena kā jau labai mantai - arī laba...

JanKa, pirms 8 gadiem :

Kurš ir tas , jo links ved uz to Viļņa minēto DF330DWE :)

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Tiešām! Iekopējies Viļņa links :(
Man ir šāds komplekts
https://www.makita.lv/tool-lv/15193/DLX2000MJ.html

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Šie jau visi ir ar 4.0 Ah, bet manam ir 3.0 Ah.Pirku pirms pāris gadiem. Vēlāk nopirku arī Makitas fleksi ar akumulātoru, jo gadās, ka nav strāva tuvumā un uz tā var uzlikt arī zāģa ripu ,kas ļoti atvieglo nelielu dēļu nozāģēšanu utl. Vēl man pasūtītāji uzdāvināja Makitas rādio ar akumulātoru. Der jebkura modeļa Makitas akumulators. Ļoti kvalitatīva skaņa.Var rīkot ballīti ;)

JanKa, pirms 8 gadiem :

Makita ir normāls jau profesionāļa darba rīks par pieņemamu cenu, nav nekāds zaļais bosch vai skill :). Vispār jau katram ražotājam ir savi labāk un sliktāk izdevušies instrumenti.
Kādus pāris gadiņus nav sanācis papļāpāt ar instrumentu izplatītājiem, no veciem stāstiem - Hilti ir mūža garantiju un vienīgais remonta laikā piedāvā maiņas instrumentus. Bosch un Makita serviss ar ir labi, Boscham garāka garantija.
Vēl jau ir Dewalt, Milwaukee, agrāk bij problēmas ar servisu.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Ā vēl ir Festool ko var paskatīties, tie mēģināja ienākt LV tirgū.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Makitas 18V instrumentu klāstā ir viss, tai skaitā ektrovelosipēds, apsildāma jaka, tējkanna, ventilators un kas tik vēl :) Vajag pasekot līdzi akcijām, ik pa laikam piedāvā instrumentus bez akumulatora lētāk.

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Man bija iespēja izvēlēties Bosch vai Makita un tajā brīdī ,manis iegādātajam komplektam, bija akcija.Tā arī pārgāju uz Makitu ir arī škērszāģis ar visu saliekamo statīvu
https://www.makita.lv/tool-lv/14934/LS1018L.html , slīpmašinas gan vibrējošā ,gan ar lentes smilšpapīru , kārtīga urbmašina ar perferātoru un vēl gribu nopirkt dārzam zāles šķērēs uz akumulātora ar nelielu krūmu griežamo asmeni.

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Es jau reiz pa reizei pasekoju , bet it kā neko vairs nevajag - darbam viss sagādāt. Visādi lāzermērītāji, lāzer krusta līmeņrāži un kas tik vēl ne :) Mīlu strādāt ar labiem instrumentiem, jo tas atvieglo darbu un ļauj ātrāk un labāk to paveikt.
Man ir iespēja no viena klienta nopirkt tos instrumnentus par vairumtirdzniecības cenu ar viņu atlaidēm.Tā kā ilgs gadus sadarbojamies , tad pārdod man bez peļņas :) Jauki cilvēki.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Diez vai varēsim pateikt, jo tas atkarīgs no tā ko darīsi. Youtube netrūkst video kur testē cik piemēram caurumus var izurbt ar vienu akumulatoru arī konkrēti ar šo modeli, pēc tā vari mēģināt salīdzināt vai stundas laikā plānot paveikt līdzīgu darba apjomu vai nē. Stundu aktīvam darbam noteikti būs par īsu.
Pašam ir līdzīgs Bosch, daudz vecāks modelis, svars un izmērs ideāls, jauda reizēm par mazu, bet vairumu darbiņu pie mājas var paveikt.

pirms 8 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Man jau arī kā otrs variants ir doma par Bosch(zilās sērijas).Cenuklubā pat viņiem dod 3 gadu garantiju.
Tad jau tev oriģinālais vācietis.Tagad jaunie modeļi jau ķīniešu,tāpat kā Makitai arī ķīniešu,ungāru vai rumāņu.

JanKa, pirms 8 gadiem :

Šveicē ražotais ;) Pret Makitām nav nekādu pretenziju, citi instrumenti ir no viņiem. Ķīnietis jau ražo tā kā viņam maksā un Makitas elektroinstrumenti nebūt nav lētākie un sliktākie.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Savulaik strādājot celtniecībā bija 12v 1,3ah Makita ar veco ni-cd aķīti.Bija dubļos izvārtīts,kritis zemē,pāris reizes izmērcēts,pabijis turpat stundu zem ūdens,kamēr tikām klāt:DTad aķītis bija kļuvis drusku švakāks,bet kopvērtējumā nenokaujams aparāts.Tas gan bija oriģinālais japānis.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.