Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1852 skatījumi

kā salabot vecu šīfera jumtu mazos caurumus?

Māja un dārzs » Remonts

Vecajai lauku mājai caur šīfera spraugām (naglu punktos) vai citur ir mazi caurumiņi par kuriem sulojas mitrums iekšā. Ko var darīt lietas labā no iekšpuses, kā aiztaisīt caurumus ciet, lai nebūtu jālien no ārpuses (jo šīfers trausls un vecs). Ar ko labāk aiztaisīt caurumus vai aizpūst?

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Var DEPO vai kur citur noirkt putu pistoli, kurām līdz nāk spics uzgalis un aizpūst tos caurumus ciet.
https://www.ksenukai.lv/p/montazas-putu-pistole-briko-f-204b/30z3
Uzreiz jāiegādājas arī putu škidinātājs aerosolā ar ko, beidzot darbu, noskalot pistoles galu. Pistoli vajadzētu izvēlēties tādu kurai var regulēt putu padevi.
Šāda pistole ar uzskrūvētu baloniņu var stāvēt mēnešiem un ,kad vajag paņem un aizpūš kādu caurumu vai spraugu.Vienreiz lietojamie baloniņi ir ļoti neekonomiski un nevaldāmi ;)

pirms 7 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Egil,pat nevajag to pistoles mazgātāju,nekad neesmu viņu izmantojis.Kad beidz strādāt,arī tad ja izpūš tukšu visu balonu neskrūvē viņu nost,bet tikai aizskrūvē ciet skrūvi pašas pistoles galā un viss.Nekas nepiekaltīs pat stāvot ilgāku laiku,un ja vajag atkal darboties nomaini jaunu balonu un aiziet:)

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Man ir svarīgs arī instrumenta vizuālais izskats :) Tam jābūt tīram. Man ļoti patīk strādājot lietot labus instrumentus un es par tiem attiecīgi rūpējos. Parasti man nav daudz laika ,lai ko izdarītu un vismazākā aizķeršanās var pārvilkt iecerei strīpu :(
Tas aerosols nav tik dārgs un patēriņš arī mazs.Pistoles uzgāla noskalošana arī laiku gandrīz neprasa.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Tas jau nu gan.Pats uzgalis gan nosmērējas un apkalst.Bet es viņu ar 646-to notīru un ir labs.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+4765

 
Nezinu vai ar bituma hermētiķi no iekšpuses varēs ko izdarīt.Divdesmit gadus atpakaļ es tādu problēmu risināju vienkārši,bet efekts bija pat ļoti labs.No cinkotā skārda izlocīju viļņus kā šīferim attiecīgi pēc vajadzīgā izmēra un šo skārda gabaliņu iestūmu kādu desmit cm dziļumā vajadzīgajā vietā zem cauruma.Ceru ka saprati domu.Tā izvilku vairākus gadus kamēr beidzot tiku pie cita jumta.Lai veicas arī šeit!!

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Bituma hermētiķis.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.