Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris Auzāns

+308

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 812 skatījumi

apkure

Māja un dārzs » Remonts

Nopirku mazu dzīvokli laukos. Otrais stāvs, mūra (ķieģeļu) māja. Ir ūdensvads. krāsns apkure. Gāzes nav. Dzīvokļa kvadratūra 52 m2.
vai pastāv iespēja ierīkot kādu alternatīvu apkuri, jo pats esmu invalīds, malku nespēju iznēsāt. Cik saprotu, uz elektriskajiem sildītājiem apkure sanāks zvērīgi dārgi. Esmu dzirdējis gan par elektriskajiem apkures katliem, gan gāzes apkures uz baloniem, protams malkas katliem (kuri atkrīt)
varbūt jūs varat ko ieteikt?

Pirms 5 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Sildot ar tīru elektrību būs dārgi, tomēr ir plusi, sildītāji maksā lēti un ar tiem viegli piesildīt tikai telpu/vietu kur uzturaties. Eļļas radiators pie kājām un būs nosacīti silti, tāpat var paskatīties uz infrasarkanajiem sildītājiem.
Lai būtu mazāks elektrības patēriņš ir jāliek siltumsūknis, kurš pats maksā deizgan dārgi.
Visiem elektrības skaitītājiem jādomā vai pietiek elektrības jaudas un ko darīsiet, ja elektrība pazūd...
Vēl variants granulu kamīns ar gaisa apkuri, te jāpadomā vai ir vieta granulām, vai varēsiet apmēram reizi dienā iebērt līdz 20kg tvertnē, šāds kamīns nav arī lēts.
Gāzes balonu apkure arī kā variants, te noteikti būs vajadzīgs kāds pleķītis pie mājas, kur šos balonus vai balonu glabā. Vajadzēs arī katlu, kā arī radiatorus un caurules uz tiem.

pirms 5 gadiem  

JanKa, pirms 5 gadiem :

Skaitītājiem vietā bija domāts "sildītājiem".

apnicis šis muļķu portāls, pirms 5 gadiem :

balongāze ir pats dārgākais sašķidrinātās gāzes veids... izmaksu ziņā līdz pēdējiem akcīzes paaugstinājumiem bija līdzvērtīgs elektrībai, tagad jau pārsniedz... invalīdam, kam problēmas ar malkas piegādi, balona piegāde uz 2 stāvu un nomaiņa izdevumus vēl palielinās un atšķirībā no elektrības, arī apkures katls un sistēma ar visu izbūvi uz 3-4 tūkstošiem pavilks...
sašķidrinātās gāzes cisternā gāze uz pusi lētāka, kā balonos, bet daudzdzīvokļu mājā tās izbūves atļauja vēl ar kaimiņiem jāsaskaņo.

apnicis šis muļķu portāls, pirms 5 gadiem :

50 kvadrāti ziemā kopā ar silto ūdeni 50 litru gāzes balonu noēdīs 2-3 dienās...
visparastākais uz sienas montējamais gāzes katls, ko varam dabūt, spēj apsildīt 200-300 kvadrātmetru(atkarīgs no ēkas siltumzudumiem)... vispotimālākais būtu kooperācija ar kaimiņiem visai mājai ierīkojot gāzes apkuri ar gāzes cisternu pagalmā...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.