Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Priekšnieks

+81436

 
  • 6

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 3413 skatījumi

Zīlītes un speķis.

Dzīvnieki » Putni

Vai tiešām ir tā, ka nedrīkst aukstā laikā uz balkona barot zīlītes ar speķi...? Man sastāstīja, ka tad viņas pārēdas, kļūst slinkas, pašas barību vairs nemeklē, tik nāk un pierijās un beigās ja speķi vairs nedod, tad bezmaz vai nosprāgst badā, jo ir atradušas pašas meklēt sev ēdamo.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aukstās ziemās pat būtu ieteicams pēc iespējams vairāk barot putnus.Un ja iespējams arī meža dzīvniekus.Tad nebūtu vismaz tik daudz dzīvnieki aizgājuši postā,kā bijušajā ziemā.
Nav taisnība,ko tev sastāstīja.Zīlītes ēdīs tur kur būs pieejama barība,ja vairs nebūs,meklēs citur.Savādāk būs ja palaidīs brīvībā pieradinātu putnu,tad gan ar viņu būs cauri.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ar zīlītēm ir tāpat kā ar citiem mājdzīvniekiem, kurus mēs pieradinām. Putniņam ir mazas enerģijas rezerves un ja putns pierod pie tā, ka tas vienmēr var saņemt pārtiku vienā vietā, tad tas šīs enerģijas rezerves tērēs lidojot uz šo vietu. Ja putns pārtiku vairs neatradīs, tad tam var nepietikt spēka turpmākiem meklējumiem un putns var aiziet bojā.

Tā, ka barot drīkst, bet ja sāk barot, tad ir jābaro visu auksto ziemas periodu!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Nu nezinu gan. Es katru gadu baroju zīlītes. Dzīvoju blakus mežam, pa vasaru neredzu nevienu zīlīti, bet tikko paliek auksts un parādās pirmais sniegs, tā viņas ir klāt un pašas jau klauvē pie loga. Tā jau gadus astoņus. Viena man pat ir izveidojusi ligzdu zem palodzes, bet vasarā tā pat tos putniņus neredzu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

zīlītes un visus pārējos putnus nevajadzētu barot ar sālītu speķi, jo ziemā pie ūdens putniem grūti tikt

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
ja esi sācis barot, jābaro putnus visu ziemu līdz pat pavasarim. Bet tiesa ir, kolīdz atrod vieglu ēdamo, dabā vairs nemeklē un cilvēkam vajadzētu saprast .. ja baro, tad baro un nesāc spriedelēt, ka putni paliek slinki.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
ziiljuki ar speki ir ziemaa jabaro tad ja ir liels sals un sniegs, jo tad zeme un koka miza ir sasalusi un tik mazi putni neko nevar atskribinaat no taada ledus, spekis putninjiem paliidz uztureet kermenja temperaturu aukstaa laikaa.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.