Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Baiba Pavloviča

+1444

 
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3560 skatījumi

Kā iemācīt kaķim nākt mājās?

Dzīvnieki » Kaķi

Paņēmu no patversmes kaķēnu. Sākumā bija doma, ka tas būs tikai mājas kaķis un ka laukā viņu nelaidīšu. Pie manis viņš dzīvo jau vairāk par mēnesi. Saprotu, ka kaķēns ļoti grib ārā. Es labprāt laistu viņu ārā, bet baidos no tā, ka viņš pazudīs un neatradīs atpakaļ ceļu uz mājām. Jau divas reizes viņu palaidu laikā, bet pati skraidīju pakaļ :D Jāatzīst, ka diezgan grūti pēc tam bija dabūt viņu rokās, jo īsti uz vārdu vēl neatsaucas. Tātad - kas un kā jādara, lai tam kaķītim būtu saprašana atgriezties un nepazust?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ing@ K. .

+55

 
Nesen ievācos jaunuzceltā daudzdzīvokļa namā Pļavniekos. Pa logu ievēroju skatu- kāds tantuks no mūsu mājas pa vairākām reizēm dienā veda savu minci siksniņā pastaigāties. Nu neko tālu, bet pietiekami. Tā tas bij kādus mēnešus 2. Tagad skatos minka staigā viens pats. Skaidrs, ka saimniece pa logu viņu redz, jo iet laukā pakaļ. Kaķis sēž pie durvīm un gaida. Mājai ir durvju kods un pat, ja viņš tiktu iekšā, visas kāpņu telpu durvis ir ciet. et galvenais, ka tiešām var iemācīt:))

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vineta

+872

 
mums reāli bija kaķis, kad mēs dzīvojām dzīvoklī, 1. stāvā, bijām maziņu paņēmuši no ielas, kaķis nāca un gāja kad gribēja, bija tāds neatkarīgs runcis, bet vienmēr atgriezās. es domāju, ja kaķis gribēs ēst vai vispār ilgosies pēc jums viņš mājas atradīs. kaķi īstenībā ir ļoti gudri dzīvnieki.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Daudzi cilvēki pilsētas daudzdzīvokļu mājās laiž kaķīšus ārā pastaigāties. Nezinu par pavisam mazu,bet jau pusaudzīša vecumā manējais ļoti labi iemanījās atrast durvis,pie kurām ņaudēt,lai laižu iekšā. Cita lieta,ka viņš var tikt sabaidīts,inficēts, sasmērēts un visādas ķibeles viņam var atgadīties vienam pašam ārā. Turklāt kaķis ir neatkarīgs,tu nezini viņa iepriekšējos paradumus, viņš var neierasties mājās ilgi un tad sadomāt atnākt pēc 2 dienām,kad būsi jau pārnervozējusies. Tā ka labi apsver,pirms izlem kaķīti laist ārā. Svarīgi,kādā vietā tava mājha atrodas.

pirms 14 gadiem  

Baiba Pavloviča, pirms 14 gadiem :

Dzīvoju pilsētas nomalē, privātmājā. It kā ir man ap pagalmu žogs, bet ir vietas, pa kurām kaķis var tikt ārpus pagalma. Abās pusēs kaimiņiem ir kaķi, kuri staigā visapkārt un nāk arī mājās. Laukā laist īsti viņu negribās,jo baidos,ka pazudīs, bet sirds lūzt pušu skatoties kā viņa mokās un grib ārā.

aina lindemane, pirms 14 gadiem :

Tādā situācijā domāju,ka jālaiž vien viņš ārā. Protams, pastāv pat ļoti liela varbūtība,ka viņš izsprauksies cauri žogam,ja vēlēsies. Bet agrāk vai vēlāk būs atpakaļ kā likts. Cik tālu kaķis ies no mājas,atkarīgs no viņa jau paša izveidotajiem ieradumiem -daži nemaz nevēlas iet tālu projām,citi vēlas. Kaķa vēlmes nav cilvēka spēkos regulēt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Mans kaķis vienmēr pats nāk mājās, protams gadās, ka atnāk tikai pēc 3 dienām, bet parasti jau katru dienu nāk mājās. Bieža parādība ir, ka tas atnāk nosmērējies kā automehāniķis ložņājot zem mašīnām, vai arī saskrāpētām ausīm, jo saplēsies ar citiem runčiem. Parasti jau atnāk normālā stāvoklī, pie tam bonusā pa pagrabu savācis blusas, jo pazaudējis pretblusu siksniņu. :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

saka, ka no kaķa astes jā nogriež spalvas kušķītis un jāiebaksta pie mājas sliekšņa, lai zin savu smaržu, kur nākt mājās

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Kaķi nav iespējas iemācīt atgriezties mājās, ja kaķis tiek turēts dzīvoklī un ap māju nav konkrētas fiziskas, ierobežotas teritorijas, kuru kaķis var uztvert kā savu teritoriju. Tā, ka pilsētā visi mājdzīvnieki ir istabas dzīvnieki. Ja arī kādreiz vēlaties savu mazo draugu izvest pastaigāties svaigā gaisā, tad gan kaķa drošībai, gan, lai aiztaupītu sev liekas rūpes un raizes, ir jāizmanto kakla siksniņa, tas attiecas arī uz kaķiem.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pie tam ir jāatcerās tas, ka kaķis ir ļoti neatkarīgs dzīvnieks un atšķirībā no suņa, kas uzskata, ka cilvēks ir Dievs, jo suni baro, kaķis uzskata, ka pats ir Dievs, tādēļ iet un dara, ko pats vēlās un cilvēkiem kaķis ir jābaro un jāmīļo. Vienīgais veids kā kaķi pieradināt un dabūt rokā ir gaidīt, kad kaķim sagribēsies ēst un kaķis pats vēlēsies atgriezties mājās.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Edgars

+7561

 
Ved ar siksniņu ārā. Speciālās kaķiem var nopirk zoo-veikalos. Pati pastaigāsies, kaķis bus priecīgāks un būs drošībā.

Bet neiesaku laist ārā vienu pašu jo var pazust. Vai pat vēl sliktāk... Man jau divi kaķi pazuduši jo ir arī cilvēki kas izliek dzīvnieku indes un nepadomā par sekām.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.