Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1711 skatījumi

Kaķene un kaķēns

Dzīvnieki » Kaķi

Domāju par vienu jautājumu, bet nevaru izlemt... Siāmas kaķe. 2-gadīga, sterilizēta, nekad nav dzemdējusi. Kā būtu, ja paņemtu mazu siāmnieku 'no malas'? Vai viņa rūpētos- kā par savu bērniņu?
Varbūt, ir kāda pieredze?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Mehs

+4218

 
Drusku ir pieredze, bet noteikti varu teikt, ka pirmā reakcija būs ar šņākšanu - teritorijas apdraudējums. Paies nezināms laiks(1diena līdz pat mēnesim vai vispār nepieņems), kad sāks samierināties ar notiekošo un pieņems draudzības vārdā, sāks rotaļāties un arī apmazgās. Tāda ir standarta uzvedība. Sterilizētām dzīvnieku mātēm mēdz būt iedomu grūtniecība, nēsā rotaļlietas, slēpj zem sevis un var būt arī pat piens krūtīs. Šajā situācijā var arī izdoties iestums īstu mazuli. Citāts;"žēl skatīties kā iet postā mātes instinkts" - es teiktu savādāk - žēl skatīties ka cilvēks pielāgo Dieva pasauli pēc savām iegribām neiedziļinoties tajā. Es neko nepārmetu, kas izdarīts tas izdarīts. Paies kaķu laiks un mainīsies uzvedība atpakaļ ierastajā ritmā, pavasaris taču tuvojās.

pirms 13 gadiem  

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Tāpēc jau žēl, ka dziļi iekšā sēž vainas apziņa. To jau varēji nerakstīt, lai arī cik stulbi no manas puses tas izklausījās.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Nē. Nekas tāds neonotiks. Kaķi rūpējas par jaundzimušajiem līdz zīdīšanas beigām un arī tikai par savējiem, kas ir no sākta gala iezīmeti ar savu smaku. Pat pieliekot svešu zīdaini šai periodā, rezultāts ir neparedzams.

pirms 13 gadiem  

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Jautāju tāpēc, ka savu mīļoto rotaļlietu(liels pelēns) nēsā aiz čupra un pastāvīgi laiza- žēl skatīties kā iet postā mātes instinkts.

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Runājot par savējo smaku...ja, nu es dabūju kaķēnu no tās pašas mammas? Ņems pretī?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Siāmieši ir ļoti neprognozējami kaķi, nevar zināt, kāda būs reakcija. ja tomēr kaķēnu mājā atved, iesaku saimnieci iespundēt kaut kur būrī vai pārvadājamajā kastē un mazais lai kādas dienas trīs padzīvo pa māju, tad var riskēt lēnām salaist kopā. Katra situācija tomēr ir citādāka, otrs variants, turi kaķēnu rokās un nelaid no tām laukā, lai kaķene pati nāk iepazīties, atceries gan vienu, nav garantija, ka kaķene sīko nenokodīs. Tomēr viens labums tajā visā ir, kaķenes nav tik agresīvas kā runči.

pirms 13 gadiem  

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Vai tiešām tik mīlīga kaķene varētu nokost bērniņu? Lai gan- jo vecāka paliek, jo dumjāka. 2-reiz jau uzbruka sievai, saplēšot kājas līdz asinīm. Nezinu, kas ar viņu notiek, mani gan viņa neaiztiek, kaut pa 'kupri' ir dabūjusi tikai no manis. Sieva saka, ka mince ir manī iemīlējusies:))

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Sieviešu kārtas kaķi pieķeras vīriešiem un vīriešu kārtas kaķi atkal sievietēm, tā tas ir ļoti bieži. Tu esi saimnieks, tāpēc kaķene rēķinās ar Tevi, pārējie visi ir tādi nekādi - gribēs un sakodīs ne tā vien, ja uznāks melnie.
Problēma ir tajā ka mājās atnests kaķēns būs vēl maziņš un nespēs par sevi pastāvēt, riskēt jau var atļauties, bet ir jau laikus jāizstrādā rīcības plāns, ja kas noies greizi. Un vai kaķene ir satikusies dzīves laikā ar citiem kaķiem? Vai tikai istabā tupējusi 4 sienās?

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Zinu, ka runči pret kaķēniem izrāda pielaidību, ar kaķenēm man spoži nav gājis, kas vienas dzīvoklī dzīvo. Bet atceries, ka katrs kaķis ir individualitāte un var atšķirties no cita tāda paša kaķa, kas dzīvo tādos pašos apstākļos.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.