Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

ppgav

+352

 
  • 32

    Atbildes

  • 6 balsis
  • 6157 skatījumi

Cik izmaksā parasta kaķa uzturēšana?

Dzīvnieki » Kaķi

Ir doma paņemt parastu kaķēnu. Šaubas tikai rada par kaķa uzturēšanas izmaksām!
Varbūt apstāstiet cik mēnesī kaķa uzturēšana varētu izmaksāt? (iet runa par parastu mājas kaķi)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (32)

 
1 2 3 4 »
Labākā atbilde
  • 9

    balsis

krokijs

+18181

 
labāk neiegādājies sev kaķi, ja tev pirmā vietā ir izmaksas !!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 8

    balsis

Chuck Norris

+16706

 
omfg, kam te 25 ls mēnesī par kaķi!!! ko tu šim dod??/ melnos ikrus?

pirms 12 gadiem  

♥ Anne Miķelsone ♥, pirms 12 gadiem :

Nē es pērku ļoti kvalitatīvu barību.

Chuck Norris, pirms 12 gadiem :

tad jau tev ir ļoti kvalitatīvs kaķis.

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

Kvalitatīvs kaķis...... :oDDDDDD

500

Labākā atbilde
  • 8

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Ap 30 latiem mēnesī iznāks (barība, plus, smiltis tualetei), ja rēķinām šo summu vidēji. Vēl pieskaitām ikgadējās potes (ja kaķis dodas ārpus istabām), blusu siksniņas vai ampulas, ausu tīrīšana, iespējams, ka nāksies iet pie vetārsta, ja radīsies kādas veselības problēmas. Nedrīkst aizmirst, ka pirms kaķa iegādes jāpadomā par speciāli viņam domātu tualeti, pārvadājamo (ceļojumu) kasti, varbūt gultiņu (kā vēlas), rotaļlietām, trauciņiem ēšanai un dzeršanai (maniem mazajiem dzīvniekiem ir katram savs trauciņš speciāli pirkts, jo cilvēku traukus es nelieku - princips), kakla siksniņu, suku (ja kaķim būs garš apmatojums) ķemmēšanai.
Būtībā kaķis izmaksā pilsētā tikpat, cik izmaksā neliels takša izmēra sunītis. ja dzīvo laukos, tad tas viss izmaksā krietni lētāk, var mierīgi izmaksas dalīt uz divi.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 8

    balsis

kaspars saukums

+3719

 
10 -12 lati mēnesī.bet mans kaķis iet ārā ,tātad pārsvarā tur arī nokārtojas un varbūt daļēji arī paēd:)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 6

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Es speciālo kaķu barību pirku tikai vienai ēdienreizei, un tā izmaksāja 5-10 ls, atkarībā no kvalitātes.
Pārējo mans kaķis ēda to pašu,ko cilvēki. Ja bija gaļa vai zivis, viņš dabūja jēlā veidā kādu daļu no pusdienām nopirktā, ēda arī zupu, pienu, krējumu, sieru, biezputru, kartupeļus, rosolu utt.
Vēl kaut ko maksā arī veterināra pakalpojumi-potes, kastrēšana, zāles,ja saslimst. Jāpadomā par kaķu smiltīm, pārvadāšanas kastīti. Tā ka kopumā izmaksas tiešām varētu sastādīt vidēji ap 25 ls/mēn.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Rēķinies,ka izmaksas BŪS un, ja neesi gatava šādiem izdevumiem, tad labāk tiešām neņem sev ne kaķi, ne citus dzīvnieciņus. Tad labāk ir pagaidīt,kad finansiālie izdevumi nebūs noteicošie,vai ņemt dzīvnieciņu.
Obligāti vajadzēs kaķi sterilizēt/kastrēt. Kaķenei tas ir dārgāk,jo tā ir īsta operācija, bet runcim mazliet lētāk(atkarīgs no klīnikas ~ 15Ls). Reizi gadā kaķis jāved atrādīt vetārstam, tāpat arī dažādas potes vajadzīgas. Regulāri kaķis jāattārpo, bet tas nav tik dārgi(pāris lati). Ja savu dzīvnieciņu mīli, tad labāk nepirkt parastajos veikalos nopērkamo barību(whiskas,friskies.kitkat utt.). Tie ir tīrākie draņki. Tad labāk aiziet uz tirgu un reizi nedēlā nopirkt kaķukam zivtiņas un gaļiņu(piemēram cāļu sirdis pa 1Ls kilogramā). Kā arī jādomā par pakaišiem tualetes kastītē. Mēs pērkam Depo kurināmās granulas- ~2Ls par maisu. Kaķenei patīk, forši uzsūc "slapjās darīšanas" un nav pa visu māju izmētātas skaidas,smiltis vai vēl kas tāds,jo kaķiem patīk "aprakt" savas darīšanas.

pirms 12 gadiem  

Āboliņu Līga, Kārļa meita, pirms 12 gadiem :

Respektīvi,ja dara to gudri,tad ikdienas izdevumi nemaz nav tik traki, bet jārēķinās ar ikgadējiem ārsta izdevumiem un jābūt gatavam,ka kaķuks var saslimt un būs nepieciešama ārstēšana.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Mēnesī ap 25 Ls, manà gadïjumā. Bet tas ir atšķirîgs no tā kādu barību tu pērc, utt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Tātad, sākumā izmaksas ir lielākas, saistība ar vakcināciju. Vispirms ir nepieciešama viena vakcinācija pret virusālām saslimšanām, pēc mēneša(3 mēnešos) revakcinācija +trakumsērgas Ag. Tas varētu kopā izmaksāt apmēram kādi 30Ls, atkarīgs kur kaķēnu vakcinēsi. Tālāk par ēdienu, viss ir atkarīgs no tā ar ko tu domā barot kaķi. Profesionālo, pusprofesionālo vai "vienkāršo"jeb sapresētus atlikumus?! Tad vēl smiltis kastītei un protams pati kastīte. Smiltis vidēji maksā ap 3Ls 5kg. Iesaku aiziet uz kādu veterināro aptieku, zoo veiklu un iepazīties ar cenām, pirms izdarat izvēli, lai nesanāk, ka kaķēnām jāpārtiek no lētā gala barībām.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

NU MAN PAŠAI IR KAĶIS UN NO SĀKUMA,KAD NEBIJA IZLEPIS IZMKSĀJA KĀDI 8 LATI MĒNESĪ BĒT TAGAD-APMĒRAM KKUR 25 LATI UN MĒS VIŅAM SMILTIS VEDAM NO LAUKIEM,CITĀS VIŅŠ NENOKĀRTOJAS......
ĒD MUMS VIŅŠ TIK PROFESIANĀLO BARĪBU UN MALTO GAĻU BET IR PARASTAIS STRĪPAINAIS

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

cascada

+40

 
parastu kaki menesi var uzturet ap 29 ls jo man pasai ir kakis

pirms 12 gadiem  

500

1 2 3 4 »

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.