Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

0

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3225 skatījumi

Ko darīt, ja kaķis praktiski neēd?

Dzīvnieki » Kaķi

Kaķene (nesterilizēta, ja ko maina) pēdējā laikā, nu 2 ned vismaz, aprobežojas tikai ar paknakstīšanos ēdiena ziņā. Vienalga vai sausā barība, konservi, krējumveidīgie, gaļas vai dārzeņi. Kādreiz pat zaļus kartupeļus un olīvas mēdza ēst. Vienīgais, ko, kā saosta - ņaud, kad dodu kaķu našķus - pāris cm garš max pus-cm diametrā stienīts (maksā apm 10sant gb) tad nu to tagad dodu.
...Pirms apmēram mēneša paņēmu vēl vienu kaķi (tad 2 mēnešus vecu) "vecajai" ap gadiņu, bet abas jau ļoti labi sadzīvojušās un mājās ar nekādu stresa situāciju nav. Ēdamtrauciņi ar vienmēr tīri. Ūdeni teju vismaz 2x dienā mēdzu mainīt.

Ko jūs ieteiktu darīt lietas labā? Eksperimentēt tālāk ar barībām & pašgatavotajiem kaķu ēdieniem vai arī pat pie ārsta azvest atrādīt?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Kaķēniem no 6-8 mēnešu vecumam mainās zobiņi, tas arī varētu būt par iemeslu kādēļ kaķenīte neēd, jo sāp muzliņas. Ja kaķēnam ir normāla vēdera izeja, tas čurā un kakā, kad ir kaur ko ieēdis, nav caurejas, pastiprinātas siekalošanās, vemšanas, kādu izdalījumu no mutes, tad visticamāl nekādam satraukumam nav pamata. Kaķi parasti pierod pie viena veida sausās barības, ja tā ir laba, tad mainīt nebūtu vēlams un ieteicams, varat pamēģināt samitrināt sauso barību ar ūdeni, lai būtu mīkstāka. Ja ir pamanāmas kādi no augstāk minētajiem simptomiem vai kaķene turpina neēst arī nākamajā nedēļā, tad gan būtu vēlams kaķenīti parādīt vetārstam.

pirms 12 gadiem  

, pirms 12 gadiem :

"Vaininiecei" jau ir pāri gadiņam. Parasti pirku viena veida barību. Kad atteicās to normāli ēst, sāku mainīt. Jaunās sākumā ēda, bet tad arvien mazāk, ka sanāk tik tā paknakstīšanās, un tā ir nu jau ar jebko, ko dodu :( Bet sausās barības samintrināšanu ar pamēģināšu..par skādi jau nenāks. Sliktākajā gadījumā mazais kaķēns apēdīs...tā gan neko nesmādē.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Varbūt kaķenīte mekējas? Skaļi ņurrā, ceļ asti gaisā, laiza savus dzimumorgānus, pieglaužas, tad arī ir vērojams apetītes trūkums. Kaķi savu dzimumgatavību sasniedz 6-9 mēnešu vecumā, pie tam kaķenes ātrāk par kaķiem.

, pirms 12 gadiem :

Ir meklējusies. Sāka pirms apm 2-3 mēnešiem. Neatzīstu nekādas tabletes, tāpēc ļauju "izpausties". Šobrīd mierīgais periods.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tabletes nav tas labākais risinājums, bet ar sterilizēšanu jūs gan savai mīlulei krietni atviegloti dzīvi, nerunājot nemaz par to, ka tādējādi novērstu infekciju un dažādu audzēju attīstības iespējas.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Vispār jau kaķenes meklējas vismaz 2 reizes gadā un ir arī tādas, kas ik pēc pāris mēnešiem.

ivarsi, pirms 12 gadiem :

Vienu kaķēnu "metienu" vajag, tad gan pie veterināra. Visiem būs mierīgāk.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nevajag gan, tas ir kārtējais sterotips un kaķenes nevajadzīga pakļaušana infekciju riskam. Ja vien kaķu metiens nav nepieciešams, jo vēlaties sev jaunus kaķēnus, tad sterilizāciju ir jāveic pēc iespējas ātrāk ap gada vecumu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Varbūt ir vērts pakonsultēties ar ārstu pa telefonu.Piemēram piezvanot uz Dr.Beinerta diennakts vetklīniku.
Tur dakterīši zinoši un laipni :)

http://www.vet.lv/?page_id=1655

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.