Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kartona Pele

+22

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2142 skatījumi

Kādēļ kaķis kož degunā?

Dzīvnieki » Kaķi

Man ir aptuveni 2 gadus vecs kaķu puika, pa naktīm murrādams lien pie manis, un kož man degunā. Kādēļ tā? Arī kad esmu nomodā, un mīļoju viņu, viņš mēdz iekosties man degunā. Taču viņš to nedara stipri.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Kaķis var kost aiz mīlestības plaukstā,pirkstos arī degunā.Aiz mīlestības viņš kodīs maigāk(nekodīs sāpīgi),bet aiz dusmām viņš kodīs diezgan stipri,tā ka tev sāpes.Mēģini kaut kā izprast viņu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Krista Ērgle

+165

 
Nē, pavisam savādāk. Protams tā varētu būt arī mīlestība. Bet kaķi tā mēdz darīt ,jo ir bērnībā ir pārāk ātri atrauti no māmiņas prom. Tādēļ viņš tavā gadījuma , tavu degunu varbūt kādā ziņā uzskata par māmiņas pupu. Man reiz bija kaķis, kurš koda man pirkstu galos un mēģināja zīdīt. Veterinārārste man teica ,ka tas ir tādēļ ,ka kaķi jau mazu par ātru ir atrāvuši nost no savas māmiņas.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Tā viņš izrāda savu mīlestību pret savu saimnieku.

pirms 10 gadiem  

Kartona Pele, pirms 10 gadiem :

Oho, cik jauki. Bet ir arī tā - kad viņš ir dusmīgs, viņš atskrien pie manis, un kož man degunā šausmīgi stipri, mani vairākas reizes tas ir novedis līdz asarām :D

Jānis, pirms 9 gadiem :

Hmm, interesanta košanas vietas izvēle. Parasti mans kaķis atskrien un iekož kājā, vai arī rokā... kad viņam vajag barību vai jādzen(mani!) gulēt. Ar mīlestību gan nekāda sakara. Kost degunā un sejā gan nevienam kaķim neļauju - paši dabū pa purnu par šādām izdarībām.

Man vienīgi bija gadījums, kad iepriekšējais kaķis ieleca matos, jo pakasīju galvu un šis laikam domāja ka spēlējos/pele. Nav patīkami kad tāds ielaiž nagus galvā - viņš gan ātri saprata kļūdu, kad aiz pārsteiguma iebļāvos un vairs neko tādu nedarīja.

Kaķi parasti nav stulbi. Viņiem vienīgi ir jāvelta laiks un arī jāpadresē, lai saprot, kad dara sāpīgi un kur var un kur nevar spēlēties. Man ir viens tāds stulbs gadījums ar īsu atmiņu, bet tas patiešām ir izņēmums - iespējams ka dēļ kaut kādas traumas galvā. Viņš ir tik stulbs, ka sakaitinot viņš mūk prom - viņam nepatīk un viņš mēģina kaut kur nolīst, bet viņu ir vienkārši apmuļķot pametot bumbiņu vai kaut kādu striķīti un viņš skrien pakaļ...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Iekož kājā vai rokā?!!! Tas jau izklausās pēc nikna suņa:D Nezinu tādu kaķi kurš kostu kājas. Vnk ir kaķi kuri ne pārāk stipri kožot roku pirkstos vai degunā izrāda mīlestību pret savu saimnieku.

pirms 9 gadiem  

Jānis, pirms 9 gadiem :

Nu ir tāda kaķu uzvedība - atskrien, apķeras ap kāju, kož, ar pakaļkājām spārdās un vienkārši izskatās ka niķojas. Ja ir ticis sodīts, vai arī pielecis, ka dara sāpīgi vai kaut ko sliktu, tad otrs variants ir ka apķeras ap kāju/roku - un iekož ar vāju spēku un uzreiz laiž vaļā un pamūk prom. Mukšanas vietā dažreiz aizskrien uz bļodas vietu, kura parasti ir tukša... var arī būt kaste, kas ir piekakāta/piečurāta un viņam nepatīk smērēt ķepiņas.

Jānis, pirms 9 gadiem :

Redz, mēs kaķu īpašnieki dažreiz esam stulbi un domājam, ka kaķi paši spēj sagādāt barību un sakopt pēc sevis. Kaķi ir gudri - man parasti retais neprot ielauzties ledusskapī... un tagadējais prot pakāpties pie loga un mēģina makarēt ar ķepu un atvērt logu - viņam vienīgi spēka un svara par maz, bet visu viņi noskatās no cilvēkiem.
Ja būtu rokas, tad darītu to pašu ko bonobo(kas sociāli ir vistuvāk draudzīgiem cilvēkiem, atšķirībā no citiem šimpanzēm)
https://www.youtube.com/watch?v=GQcN7lHSD5Y

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.