Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 9

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1513 skatījumi

Vai pastāv iespēja, ka kaķu barībai pievienotas "kaķu narkotikas'?

Dzīvnieki » Kaķi

Tiklīdz mazam kaķēnam pirmo reizi iebaro sauso barību, viņš citu neko vairs neēd-zivs, gaļa vai tas, ko agrāk ēda kaķi-zupas atliekas, kartupeļi ar mērci, viņam ir absolūti vienaldzīgi. Atliek tikai pačaukstināt celofāna maisiņu ar saso barību, tā kaķis kā bulta "tut kak tut".

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Kā mums reiz paskaidroja vetklīnikā - kaķu un ,droši vien, arī suņu barībai pievieno kādus aromātus - "gribamzāles", kas ar savu smaržu rada dzīvnieciņam vēlmi to apēst.Gluži tāpat ir arī ar cilvēku barību.Palasiet uz desu, škiņķu iepakojumiem.Tur ir kaut kādi aromatizātori, garšas pastiprinātāji utt :)

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Kola satur kofeīnu, bet kofeīns rada atkarību.
Burgeru maizēs ir paaugstināts cukura daudzums. Tas ir tāpēc, lai maizītes apcepoties būtu brūnas un skaistas. Tāpēc garšīgāk.
Ziniet cik maksā narkotikas? Tad tie produkti maksātu divas reizes dārgāk. Turklāt tie visi burgeri pie mums dārgi. Ārzemēs tā ir pati lētākā barība.
Par kaķu barību:
Sausā barība ir viegli pārstrādājama un garšīga. (Tajā ir aromatizētāji).

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Iespēja ir apmēram tik pat liela, cik iespēja, ka pār pasauli valda reptīļi.

Kaut kā vēl līdz šim nav nācies redzēt, ka kāds pierāda savu bullshit story par Kolu un hamburgeriem ar zinātniskiem double blind placebo kontrolētiem pētījumiem ar vismaz 10 subjektiem katrā grupā. Kamēr tas nav noticis, tikmēr tas ir stāsts no sērijas «viena tante teica». Negribu nevienu aizvainot, vienkārši aicinu domāt kritiski. Narkotiskās vielas? Kaķu barībā un Kolā? Really?

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Sākotnēji Kokakolas galvenās sastāvdaļas bija trīs kokas lapu daļas (no tām iegūst arī narkotisko vielu kokaīnu) un viena daļa tropiskā kolas rieksta. Dzēriens bija patentēts kā ārstniecisks līdzeklis "pret jebkādiem viegliem nervu sistēmas traucējumiem"
Dzēriens "Coca-Cola" tika izgudrots Atlantā (Džordžijas štatā, ASV) 1886. gada 8. maijā.To izgudroja farmaceits Džons Stits Pembertons (John Stit Pemberton).
Vairāk - https://lv.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola

    Frīdrihs Nīče, pirms 8 gadiem :

Jā, nu kādreiz jau arī heroīnu kā zāles tirgoja. Kādreiz, Egīl, cilvēki arī alās dzīvoja. :D

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

Egil, kokaīna kolā nav jau 100 gadus. Tur liek kofeīnu. Turklāt populārs šis dzēriens palika pēc tam, kad no sastāvdaļām izņēma kokaīnu.
P.s.
Kola ir viens no retajiem dzērieniem, kurā nav konservantu. Vienīgais mīnuss kofeīns, tieši tāpēc bērniem labāk nedot

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Es tikai gribēju atgādināt, ka Kolā tās narkotikas SĀKOTNĒJI bija. Protams ,ka tagad neviens to vair nepieļaus un pat ja tā Kola tiešām ir bez konservantiem tad nekā veselīga jau tur nav tik un tā. Lielais cukura daudzums arī ir tas konservants ;)
Es ar Kolu atbrīvoju rožu stādus no utīm. Sīs to dzērienu neciena un atdod galus :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Toms

+5644

 
ļoti iespējams, ka tur ir kāda atkarību radoša viela klāt. Jo piemēram arī hamburgeros ir kaut kāda viela, tāpēc cilvēki viņus ēd un viņiem ļoti garšo. Arī par kolu daudz dzirdēts

pirms 8 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Tas ir pilnībā iespējams,ka tur ir kādas "piedevas",vēl jo vairāk ja cenšas iestāstīt kaut ko tik stulbu ka tas produkts ir pat kaitīgs:D Ja ir"piedevas" tad ir kaitīgs,ja pagatavo to pašu no dabīgiem produktiem,nekas tur kaitīgs nav un nevar būt,lai cik bieži un daudz tos hamburgerus arī neēstu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Ķīmija ir tiktāl attīstījusies, ka atliek tikai konstatēt faktu. Hamburgeri, kas paliek svaigi +20C vairākas nedēļas, maize, kurai pievieno pulveri un tā garšo un izskatās kā desa. Atliek katram darboties pēc savas pārliecības.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Es domāju ka tas ir tikai normāli ka pēc sausā ēdiena vairs nevēlas ēst parastu ēdienu.
Man arī ir mazs kaķis, kad pirmo reizi iedevu sauso barību, notika tieši tā pat ka vairs neko citu negribēja. Joprojām tā ir bet ja ir vēlme viņu radināt uz parastu ēdienu, tad mazāk vajag dot sauso un turēt traukos parastu ēdienu, kad kaķītis gribēs ēst, tad ēdīs. Sākumā man kaķis ar gariem zobiem ēda tikai pa naktīm, pa dienu staigāja pakaļ un ņaudēja, bet tagad jau sāk normāli ēst.

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Dīvaini , bet saviem kaķiem nekad neesmu varējis iedabūt tos graudus.Vecais runčuks / 18gados aizgāja uz citiem laikiem / ēda svaigas lielopu nieres un pa retam vēl šo to.Kaķenīte ēd svaigu putasū un heka fileju, reizēm pārmaiņas pēc kādu konservu paciņu, bet sauso barību cik ieberu bļodā - tik iznesu ārā vārnām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

sisqo kid

+1351

 
Šodien 10.02.16 ieslēdzu radio Lr1 raidījumu "Kā labāk dzīvot", kurā runāja par kaķiem un ka lētajās un krāsainajās kaķu barībās liekot klāt kaķumētru. Tāpēc arī tie kaķi viņu ēdot tik naski.
Mana dullā oma savam kaķim mēdz pilināt pie gaļas un arī papildus vēl pie sausās barības baldriāņus, kurš šķiet arī iedarbojas līdzīgi kā tā kaķumētra.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Manuprāt, pie vainas ir "universālais" garšas pastiprinātājs - nātrija glutamāts, pie tam sintezētais, ne jau dabīgais, kura nemaz nepietiktu. Šis pastiprinātājs, iedarbojoties uz smadzenēm, dara brīnumus. Ja, teiksim, kaķu barībā ir dehidrēti zivju pārstrādes produkti, tad sausajai barībai būtu, maigi izsakoties, jāsmird pēc voblas vai viegli iepūdētām zivīm; pasmaržojiet kaķu barību: tā smaržo pēc no jūras nākušām reņģēm. Šis aromatizators ir atkarību izraisošs - kā cilvēkiem, tā dzīvniekiem, jo iespaido smadzeņu darbību

pirms 8 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 8 gadiem :

Papildus tam, neliels citāts ar norādi, kur palasīt:
"Мы не будем подробно описывать здесь опыты, проведённые на животных: у них глутамат натрия вызывает ожирение, повреждает клетки и ДНК, разрушает мозг"
http://www.inflora.ru/directory/spices/monosodium-glutamate.html

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es uzskatu , ka tas ir pareizi, ja kaķis ēd sauso barību, nevis kaut kādu gaļu, putras utt. Barībā ir viss vajadzīgais kaķim! Visas minerālvielas, vitamīni utt.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.