Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

andrew s

+10

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2102 skatījumi

Vai drīkst nošaut svešu suni, ja tas ir manā teritorijā, bet es tomēr zinu, kam tas pieder?

Dzīvnieki » Suņi

Mūsu suns klaiņo apkārt, bet nevienu nekad mūžā nav sakodis. Drīzāk baidās no visiem svešajiem. Nesen ievācās jauni kaimiņi mājā, apmēram, 1.5km no mūsu un saka, ka mūsu Reksis klaiņojot pa viņu zemi. Pabrīdināja, bet nu vai nu sunīti sies pie ķēdes - necilvēcīgi. Tāpēc neko nedarījām, jo suns tiešām nav no niknajiem. Tas neko sliktu nedara, tikai klaiņo. Nekož, nerej uz visiem, ja nav pats mājās. Kaimiņš ir mednieks un vienkārši paņēma un nošāva suni... Vai tā var darīt? Tas ir cilvēcīgi? Es saprotu, ka tikām brīdināti, bet tomēr...

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Cilvēcīgi tas nav, bet viss ir likumīgi. Tas, ka dzīvojat laukos, nenozīmē, ka suns nav jāpiesien vai jāapmāca sargāt savu saimniecību un savu teritoriju neatstāt, nevis jāļauj tam klaiņot pa mežu vai citu cilvēku saimniecībām, tramdīt meža zvērus, dzenāt citu saimniecību mājputnus, trenkāt kaķus, utt. Suns ir tikai dzīvnieks, ja jūs kā saimnieks nevarat savu suni izkontrolēt un iemācīt pieturēties pie mājas, tad kādēļ, lai svešam sunim uzticētos apkārtējo māju saimnieki?

pirms 11 gadiem  

Magnum PI, pirms 11 gadiem :

Arī man ir tāda problēma,ka kaimiņu suņi (apmēram 1km no manis)klaiņo apkārt.Aizpagājušo gadu pa trijiem nokoda man kaķi uz mana lauka kādus 150m no mājam.Pats to redzēju,bet ko tad es pret trijiem lieliem suņiem.Pagājušo gadu 2vistas un kaķi,turpat pie kūts.Šogad atkal 2vistas un gaili un es jau neesmu vienīgais kam šie suņi izdara skādi.Šiem kaimiņien ir teikts vairākas reizes lai piesien savus suņus.Protams viņi piesien savus suņus,bet pēc nedēļas atkal suņi klaiņo.Tagad gan kādu mēnesi neesmu manījis tos suņus.

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

un kur problēma? pneimatiskā vai peintbola šautene nemaksā nemaz tik dārgi. Nošaut nevarēs, bet pa pakaļu ar skroti atrausies.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ego

+79135

 
http://www.lvportals.lv/e-konsultacijas.php?id=921
Kad mednieks drīkst nošaut klaiņojošu suni

Cilvēcīgi tas nav, bet arī "nevienu nekad mūžā nav sakodis" nevari apgalvot, ja suns klaiņo

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Ego un Aivis pilnīgi pareizi saka - tas ir likumīgi, UN tas ir loģiski. Nesaprotu, kā daži cilvēki var būt tik naivi runājot par suņiem - ir jāsaprot, ka dzīvniekam, lai cik gadus tas bijis jaukuma iemiesojums, tāpat jebkuru sekundi var aiziet ciet, ar vai bez provokācijas, un pat mierīgākais jēriņš var smagi savainot pieaugušo vai nogalināt bērnu.

P.S. kas tā par "necilvēcību" turēt suni ķēdē - tas ir pilnīgi normāli un pašsaprotami! Pats esmu pusi dzīves pa laukiem pavadījis, ļoti reti kur suņi ir brīvā vaļā.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Piekrītu. Tikai no savas pieredzes saku - pat ļoti daudz kur suņi, arī lieli, brīvi staigā pa koplietošanas ceļiem. Laukos velosipēdistam bez papildus drošības ir patiesi bīstami braukt, ne reizi vien man bijuši ļoti nepatīkami piedzīvojumi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ieva D

+7100

 
Pa vasaru dzīvojam laukos. Kaimiņam ir divi lieli melni suņi (suga sen vairs nezināma) - "mīļi, labi, paklausīgi", tikai šiem nez kāpēc liekas, ka manā sētā var nesties iekšā, kad iegribas ar skaļu riešanu, turklāt pēcāk vēl rūkt. A ja mans mazais bērns pārbīsies un sāks valodu raustīt? Jo paskats tiem suņiem ir diezgan baigs. pašai jau nav patīkami.
Man dzīvnieki patīk, bet ne sveši suņi manā pagalmā. sorry, es arī šoreiz otrā nometnē.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

nuu laist suni klaiņot arī nav īpaši labi ;) vrbt turi kādā iežogojumā?pie ķēdes siet suni tiešām ir necilvēcīgi!ko jūs paši domātu ja jūs piesietu pie ķēdes?un tas neliekas diez ko labi ka suni nošauj.dīvaini ka tas nav nelikumīgi.jo suns ir dzīva radība.to nevar tā vnk nošaut. nu labākais variants ir bieži vest pastaigātie sun turēt nožogojumā ;)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

Māris

+9765

 
tavā gadiijumā nošaut nedrīkstētu,MagnumPI gadiijumā būtu tie suņi jānošauj,jo viņi tam cilvēkam mājas priekšā uzbrūk,tavā gadiijumā viņš tikai staigā pa laukiem,tā cilvēka sētā neiet,tavs kaimiņš ir ar deformētu domāšanu,viņam ir bise un viņš šauj uz visu kas kustas pa viņa zemi,mans ieteikums-nodedzini viņam kādu ēku par sodu ka viņš nošāva tavu suni, kurš nemaz nekad neliida pie viņa mājas

pirms 11 gadiem  

Ego , pirms 11 gadiem :

"mans ieteikums-nodedzini viņam kādu ēku" - par šo ieteikumu vien arī kāds pants ir

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Njā ... Un tad brīnāmies, kad ziņās kāds ar cirvi citam galvā iecirtis, vai māte jaundzimušo nožmiegusi.

Māris, pirms 11 gadiem :

lietot šaujamieroci ,ja pret tevi nav vērsta nekāda agresija ir pilniigi nepieļaujami,nu tākā bosnijā,katrs šauj uz ko vien prātā ienāk,jūs abi esat nenormāli pilniigi,jūs paši to saprotat?

Oto , pirms 11 gadiem :

ja likums ļauj, tad kā redzi pieļaujami.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.