Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1592 skatījumi

kā dresēt suni?

Dzīvnieki » Suņi

Pirms 10 gadiem

Mans suns vairs nav kucēns!Jau vairāk 2 gadiem,taču es vēlos viņu kārtīgi izdresēt vislabāk viņš prot komandas (,,Ķepu'') un (,,Sēdēt'')Patīk vajāt kaķus.varbūt varat palīdzēt man viņu izdresēt ;) :Paldies par uzmanību!

Anastasija ★ ★Biruļa★, pirms 10 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kukuļo ar kārumiem

pirms 10 gadiem  

Anastasija ★ ★Biruļa★, pirms 10 gadiem :

es dodu viņam daudz ko gardu.taču viņš ir jau liels gandrīz jau 2 vai 3 gadi,bet es domāju kā izdresēt lai vasarā varētu ar viņu staigāt pa pilsētu!Viņš nav tik paklausīgs.:(

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
2 gadi tas jau ir pieaudzis suns.... tādu dresēt jau par vēlu un to būs ļoti grūti izdarīt. Es tev ieteiktu apmeklēt kādu suņu skolu, tur tev labāk apskaidros. Te to izskaidrot būs pagrūti.
Ja īsi, tad tā -> Cik saprotu, viņš negrib iet blakus. Tur tikai ar saldumiem nepietiks. Vajag vest pie vaļīgas pavadas sakot komandu - " blakus". Kad suns sāks atpalikt, vai skriet uz priekšu, jāsaka " blakus" un strauji jārauj atpakaļ pie kājas. Un jāvingrinās, jāvingrinās..... Ik pēc kāda brīža, ja labi iet, var pacienāt ar saldumu. Pacietību un neatlaidību, °un atkarīgs no suņa šķirnes, rakstura, cik ilgi tā apmācība ies.
Es bišķiņ nesaprotu kāpēc mācīt tādu bezjēdzīgu komandu kā - " ķepu". Varēji iemācīt arī komandu - " ausis" - pēc pavēles suns paceļ ausis :D
ja suns pēc komandas " sēdēt" pieceļas un skrien pakaļ kaķim, tad viņš nemāk šo komandu, ja kas....

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Vislabākie rezultāti būtu, ja sāktu no sešiem mēnešiem. Kā jāskan komandām, kā sākt var izlasīt literatūrā. Vismaz vienreiz būtu vēlams piedalīties praktiskās nodarbībās pie dresētājiem. Nu tad var sanākt tīri labi.

pirms 10 gadiem  

Anastasija ★ ★Biruļa★, pirms 10 gadiem :

bet 3 gadu vecu suni var?

Ivars Magone, pirms 10 gadiem :

Tad jāsāk ar jautājumu: kuru mājās suns uzskata par saimnieku. Ar pacietību panākt var daudz, bet izcils rezultāts nebūs.

Anastasija ★ ★Biruļa★, pirms 10 gadiem :

itka jau es esmu saimnieks!

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

"it kā" neskaitās. Tas, ko Ivars domājis ir - kuru pats suns uzskata par saimnieku, ar kuru ir visciešākās attiecības? Būtībā tieši tam cilvēkam būtu jānodarbojās ar dresūru.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Linda Stīrija

+2445

 
Trīs gadi ir aizbraucis vilciens. Atliek vien Jāņa Priedes ieteikums par profesionālu suņu skolu un ļoti rūpīgām metodēm. Absolūti izslēgta ir suņa sišana! Tikai pacietīgs darbs, atkārtojums un atalgojums.

Lai izveidotos veselīgas un sabalansētas attiecības darbs ar suņa audzināšanu (un dresūru) jāsāk ar pirmajiem mēnešiem. Sākumā kā rotaļa, kur komandas atalgo ar kārumiņu, uzslavu, glāstiem. Pirmās komandas tradicionāli ir sēdēt, vietā un fui, pēc tam jau vēlākos mēnešos var mācīt arvien jaunas un jaunas komandas. Svarīgi, lai nekas no tā nav piespiedu, lai suns pats labprātīgi iesaistās, tad komandu varēs izteikt jebkurš un suns paklausīs. Un parasti šie treniņi tikai stiprina saimnieka-suņa attiecības, kas savukārt nodrošina paklausību.

pirms 10 gadiem  

Anastasija ★ ★Biruļa★, pirms 10 gadiem :

es esmu saimniece un es vinju cenšos dresētt!

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

ir arī tādi speciāli "fiņķiki"(nezinu kā lai to lietiņu nosauc), ko iazmanto dresēšanā. mazs verķītis, kas taisa skaļu kalikšķi (vai da jebkādu troksni). Dresūrā to izmanto šādi. koncentrējas uz suni un izsaka komandu, parāda, kā šī koamdna izpildāma (piemēram nospiež dibenu pie zemes komandai "sēdēt" vai aiz kakla siksnas pievelk sev pie kājas komandai "blakus"), ļauj atbrīvoties un atkārto komandu un demonstrējumu. Kad suns pats izpilda komandu - noklikšķina verķīti un iedod kāpumu, paslavē…

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

… var atkal iedot mazu atpūtas pauzīti. Atkārto vairākas reizes bet ar nogaidīšanu komandas demonstrēšanā, lai suns pats atceras, kas īsti pie šīs komandas jādara. šādas mini-sesijas notur vairākas reizes dienā pēc iespējas rotaļīgā atmosfērā.
Skaļais klikšķis sunim būs kā signāls par labi padarītu darbu un pēc tā kārums jādod vienmēr. To var izmantot, ja suns kādrez pats pēc savas inciatīvas uzvedas labi vai gudri.

Principā visu šo var darīt arī bez tā verķīša, vnk ar atalgojumu un uzslavu.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

-57

 
Paskaties Youtūbā ir papilno video, kā dresēt.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.