Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Antra Ezerina

+20

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1228 skatījumi

Vai mans suns drīkst skriet paralēli valsts grants ceļam, ja abās pusēs laukos tā ir mana zeme?

Dzīvnieki » Suņi

Suns iemācījās niķi no kaimiņa suņa sacensties ar automašīnām, bet neuzskrienot uz braucamās daļas. Skrien tikai pa manu zemi un īsu gabalu. Tā kā sunim ir ganu suņa gēni, tas dzenās pakaļ visam, kas kustas. Kāds nervozais vakar uz ceļa apstājās, sāka kliegt uz suni, sazvanīja pagastu un šodien arī pilsētas kārtības sargus. (no pilsētas atrodamies 10km attālumā, laukos. Nākamā reizē piedraud ar sodu 250 eiro. Sunim jābūt piesietam. Suns nav agresīvs. Tikai skrien, aizbaida vārnas, žagatas un zaķus ābeļdārzā. Vai tiešām man jātur suns pie ķēdes tikai tāpēc, ka pa ceļu brauc kādi nervozie?

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

JanKa

+80131

 
Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai
14. Ārpus pilsētām un ciemiem:
14.1. viensētās suni var turēt ārpus telpām nepiesietu, ja tiek nodrošināts, ka tas neapdraud cilvēkus un dzīvniekus;
14.2. ja suns veic sargāšanas uzdevumu, tā uzturēšanās teritoriju norāda ar zīmi "Suns!";
14.3. ārpus īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošās teritorijas suns bez pavadas var atrasties pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību.

pirms 7 gadiem  

JanKa, pirms 7 gadiem :

Strīds varētu būt par to vai tiek nodrošināts, ka neapdraud cilvēkus.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Nu , ja tas nervozais metīsies sunim virsū ,suns centīsies sevi un saimnieku pasargāt no kodumiem ;)
, jo potes pret trakumsērgu ir dārgas ;)
Ja nopietni - ļoti mīlu dzīvniekus , bet neteikšu ,ka jūtos omulīgi un pārliecināts par savu drošibu, redzot nepazīstamu suni brīvi skraidam gar savas teretotijas robežu. Pavisam nesen man viens ieķēra kājā saimnieku klātbūtnē un netika ņemti vērā nekāda viņam teiktie aizrādījumi :(

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Te varu pilnīgi piekrist Egilam.Sevišķi kaut kur uz lauku ceļiem.Ja ir tāds salikums kā velobraucējs un pretī suns kas nav pie saites,iznākums būs kodiens kājā.Pēc vienas reizes,kad arī man ieķēra kājā(par laimi tā viegli),katrs suns kas man tuvojas dabū devu piparu gāzes.Izklausās varbūt nedaudz nežēlīgi,bet kur ir garantija ka tas suns tikai izskatās nikns,bet nekož?

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Piekrītu gan JanKas, gan Aivja atbildēm, plusiņi no manis. Savus uzskatus gan paudu zem Aivja atbildes

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Agris Liepins

+650

 
Katrs jau ir pārliecināts ka viņa "sunītis" nekož un pēc tam beidzas, kā traģēdija Babītē kur suņi saplosīja meitenīti, ta kā labāk tomēr sunim to kustību pa savu territoriju aprobežot! Pašam bija pāris atgadījumi kad virsū nesās (ponija augumā) suns pa lauku ar atplēstu purnu, un gandrīz sirdstrieku nedabūju )) ar citiem jau arī jārēķinās

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, drīkst, ja jūsu īpašums ir nožogots un suns atrodas žoga iekšpusē. Ja nav, tad ir jārēķinās ar to, ka kādu dienu suns uzskries virsū medniekiem, kas suni vienkārši nošaus vai arī uzbruks kādam cilvēkam un jums nāksies stāties tiesas priekšā un atbildēt suņa vietā, bet sunim tiks piespriests nāves sods - eitanāzija vai arī suni noties kāds meža dzīvnieks. Laukos brīvi klaiņojošie suņi nodara milzīgu postu meža dzīvniekiem, nevajadzīgi apdraud un baida cilvēkus. Diezin vai jūsu kartupeļu laukam ziemā ir nepieciešama aizsardzība. Ja turat laukos suni, tad suņa pienākums ir sargāt māju, ko vislabāk ir iespējams nodrošināt, ja suns ir piesiets pie ķēdes, ķēde ir uz drāts, kas ir nostiepta pa paglamu, suns var brīvi pārvietoties pa sētu un veikt savas funkcijas.

pirms 7 gadiem  

Antra Ezerina, pirms 7 gadiem :

Laukos nereāli iežogot savu īpašumu, ja tas mērāms hektāros un caur to iet ceļš. Cilvēki ar kājām pārvietojas reti, parasti tikai mašīnās. Cits nekas jau laikam neatliks kā siet pie ķēdes vai turēt mājā vismaz pa dienu. Suns neklaiņo pa svešām teritorijām, ir potēts, čipēts. Pērn noķēra lapsu pie kūts. Ja siešu, lapsas nāks, ies un ņems, kad un kur ko gribēs. Tas pats attiecas uz zagļiem.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Tā sakot - kod kurā pirkstā gribi...Man jau škiet ,ka suņa turēšana pie ķēdes tam bojā raksturu :( Diemžēl likumi ir likumi un lai Dievs dod ,ka nekas nenotiek ne ar suni , ne cilvēku.

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Man jau "patīk" optimistiskais teksts: "sunim ir ganu suņa gēni un metas pakaļ visam, kas kustas". Brīnums, kā pašu lopi vēl dzīvi, ja tādi ir. Parasti ganu suns sargā savu dzīvo īpašumu un no tā neatstājas, ja vien apdraudējums nav turpat tiešā tuvumā. Ziemā lopi laukā ceļmalā ganās?

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Var arī saprast "nervozo" autovadītāju: jūsu lops pieliksies mašīnai priekšā, viņš to netīšām sabrauks līdz nāvei, Jūs to būsiet redzējusi un beigās cilvēku tiesā iesūdzēsiet ar prasību 10 000 par Krancīti. Cik tādu gadījumu ar saimniekiem - santīmdr... nav bijis.

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Cienītā, neņemiet ļaunā, jo tagad pats uzcepos. Pats dzīvoju laukos ar palieliem hektāriem un ir maza auguma suns, un to ne mirkli savvaļā vienu neatstāju, jo pirms gadiem 7 bija precedents, kad draugs, atbraucis ciemos pamakšķerēt, uz savu galvu no koka ābolu norāva. Sunim smadzenes noreaģēja taisnvirzienā: saimnieks pats nenorāva, tātad nedrīkst un bikšu starā iekšā gan, kaut pazina no kucēna laikiem... Suņi nav 100% prognozējami, neviens, lai kāds labiņais nebūtu

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Pēdējais. Pirms uz kādu apvainoties un rakstīt mirkļa jūtu iespaidā, nepieciešams visu apsvērt no visām pusēm. Ja rakstītais balstās tikai uz emocijām, tas pie laba gala neved. Es, piemēram, ja mans suns būtu lapsu likvidējis, par šādu faktu internetā nebļaustītos, jo raugi, lai gan trakumsērga itkā likvidēta, tas met ēnu uz Jums un arī suņa dzīvību. Kurš garantēs, ka suns uz ceļa neizskrien pēc kārtējās nokostās lapsas un ar tiem pašiem žokļiem kādam kājā? Domājiet, ko jūtu uzplūdā rakstāt

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

EDITA Viļuma

+899

 
..lai bizelē kur grib, ja nav agresīvs, likumdevējus- pašus pie ķēdes!

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Īpašais viedoklis un reizē mīkla. Kad direktors ienāk nodaļā/cehā/filiālē etc., parasti darbinieki taisa aktīvas darbības imitāciju. Kad suns redz, ka saimniece to vēro, suns skrien paralēli ceļam. Atjautības uzdevums: vai "saimnieki" zina, ko abi minētie subjekti īstenībā dara, kad viņus nenovēro?

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.