Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Alise

+401

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3300 skatījumi

kā var noteikt dzimumu zivīm ? puika, vai meitene.

Dzīvnieki » Zivis

vēlos pati noteikt dzimumu zivīm pirms tās nopērku, jo esmu dzirdējusi, ka daudziem ir iesmērēti piemēram divi puikas, kaut gan vēlējās puiku un meiteni.

Pirms 12 gadiem

dzimumu noteikt GŪPIJĀM.

Alise, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Vispārīgajā gadījumā tas ir diezgan komplicēti
http://www.petnet.lv/akvariji/index_files/page0115.htm

Vari vadīties pēc:
http://www.dinozoo.lv/content/view/8215/29/
Ģūpiju dzimumu ir viegli atšķirt - mātītes ir 2-3 reizes lielākas un resniem vēderiem. Visām sugām, izņemot sarkanās un melnās, tēviņš ir daudz krāsaināks par mātīti.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
kad zināsi, kādu sugu gribi, paskaties googlē, kā dzimumi atšķiras. Ja atšķiras. Sevišķi, ja pārdevējam neuzticies.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+401

 
Ir gadījumi, kad dzimumu noteikt nav iespējams, tad ir jāgaida, kad zivtiņām iestāsies nārsta laiks, sāks veidoties pāri vai paliks izteiktākas dzimuma pazīmes, piemēram, mātītēm paliek apaļāki vēderiņi.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+401

 
Ja jau tik tālu esat izlasījuši, tad vien ir noteikti skaidrs – Jūs zināt kādas sugas (nosaukumu) zivis Jums pieder, tālāk ir rūpīgs darbs meklējot informāciju par to kā dzimumus var atšķirt.

Vairumam zivju ir novērojamas vizuālas pazīmes, piemēram, dzīvdzemdētājām – mātītēm anāla spuriņa ir apaļa, tēviņiem – anālā spuriņa ir pārveidota dzimumorgāna gonopodijā un tā ir spicas formas (piemēram, pecīlijas), tāpat to var noteikt pēc netiešām pazīmēm, piemēram, lieluma, formas, krāsas, spuru formas un lieluma, piemēram, zilie neoni – līdz ~5 mēnešu vecumam tēviņi un mātītes ir vienādi, bet jau pieaugot tēviņi kļūst slaidāki, bet mātītēm vēderiņi kļūst apaļāki un nobīdās uz leju.

Tāpat ir novērots (bet tā nav vienmēr), ka tēviņi ir lielāki un krāsaināki nekā mātītes, tāpat tiem ir izteiktākas spuras, piemēram, gailīši – tēviņam ir kuplas, lielas, garas spuras un spilgta krāsa, kamēr mātītēm mazas spuriņas un pelēcīgāka krāsa.

Ir gadījumi, kad dzimum

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.