Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Indra (I.T.)

+14935

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2433 skatījumi

Jūrascūciņa netipiski daudz kasās

Dzīvnieki » Grauzēji

ja es zinātu, aiz ko tas tā ir, noteikti nejautātu. Vēlos uzklausīt citu viedokļus un vēl labāk, ja pat pieredzi saistībā ar šo problēmu. man ir jūrascūciņa, tai ir nedaudz vairāk par gadu. jau kopš nopirkšanas mirkļa ar to ir bijušas vienas vienīgas problēmas - sēnīšu infekcija uz deguna, ko izārstēju pašrocīgi ar cilvēkiem domātu līdzekli, bija lauzta kāja, kuru mēnešu divu garumā masējām, jo bija praktiski atrofējusies (jau nopirku ar lauztu kāju), bija problēmas ar spalvgraužiem, dīvainas kreveles uz ausīm, ko izārstējām ar joda ziedi. Tagad mans rukšāns kasās. Konsultējos pie vetārsta, viņa ieteica mazgāt kumelītēs, bet tas nelīdz. Ruksītim ir sarkanīga ādiņa, kasās viņš ļoti intensīvi un reizēm pat , no malas skatoties, ar dusmām, kukaiņu nav, toties no kasīšanās ir sakasījis sev nebeidzamas kreveles, kas dzīšanas procesa laikā visu kasīšanos tikai pastiprina, mati sāk palikt retāki, sāku ieziest viņu pat ar olīveļļu, lai mīkstinātu ādu, kreveles.

Pirms 13 gadiem

Plus, pie visa esmu neizpratnē par viņa čurāšanas ētiku, liekas, ka viņam ir problēmas ar urīnpūsli, jo reizēm gadās, ka pēc nokārtošanās ir slapjš dibengals. Bet cik es zinu, tas ir praktiski neārstējami, ja ir iedzimts, piemēram, smiltis urīnpūslī. Jūrascūciņas ļoti slikti panes orālo medikamentozo ārstēšanu. Tā nu āda ir spilgti sarkana, kasās uz nebēdu, ..... varbūt nervi? Viņš man ir tāds nervozs, kā paņem rokās, tā jau čivina, pa būri, kad kāds cits ņemt rokās vēlās, bēg,

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem

Uz grīdas nolikts, pieplok pie kādas gultas malas un nekust no vietas pat 20 minūtes, vai arī lien uz vēdera, drebēdams kā apšu lapa, gar mēbelēm. Ka tikai būrī, viņam neko nevajag kā tikai būri, radināšana ir grūta, bailīgāks par zaķi mežā.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
varbūt noder:
vetārsts ārstēja j.cūciņu, pēc tam vedu to ārstēt uz Rīgas Zoo, kur man paskaidroja, ka vetārsts māk rīkoties galvenokārt ar mājlopiem un kaķiem-suņiem, (j.cūkai esot aplamā veidā zobi pievīlēti), bet Zoo esot pieredze ar visādiem zvēriņiem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Barību tiešām der nomainīt!
Un vai C vitamīnu viņa saņem pietiekami?
Vjag aiziet uz aptieku un nopirkt maziem bērnien domātu pretniezes gēlu! Vispār dzīvniekiem der diezgan daudz mazuļiem domāti medikamenti un līdzekļi! :)
Tet vislabāk jau vērsties www.cavy.lv Tur noteikti apgrocās visvairāk jūrascūciņu speciālistu :)

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Tad es noteikti aizrakstīšu uz to cavy.lv
C vitamīnu man saņem gan pie ūdens, gan arī tagad ēd zāli cik uziet un dārzeņus pa viduci dabū. Gan jau atrisināsim, bet ar tiem gēliem un ziedēm ir visādi, vetārste mani audzināja, ka nedrīkstot ziest smēres, jo, kasoties un kodījot sevi ar zobiem, jūrascūciņa saēdoties tos līdzekļus un , zinot to, ka tās nepanes ķīmijas, jo tām ir vāja gremošanas sistēma, tā vēl var saindēties un pat nomirt.

Kristīne Auziņa, pirms 13 gadiem :

Nu vēl jau var mēģināt ar homeopātiskiem līdzekļiem! Ar tiem noteikti nesaindēsies, tik process būs ilgāks! :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eva Stangvila

+1113

 
Mans pieņēmums ir tāds, ka varētu būt problēmas ar vēderu, iekšējiem orgāniem. Iesaku aizvest tieši uz "Dzīvnieku veselības centru" F.Candera ielā 4, tur iespējams veikt visas nepieciešamās pārbaudes un analīzes, lai noskaidrotu problēmas cēloni un to ārstētu. Rekomendēju šo klīniku, balstoties uz personīgo pieredzi, kas ir tikai pozitīva.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Daudz par tālu priekš manis, 200 km viņu nevedīšu. Bet tiešām paldies par komentāru, centīšos ar vietējo ārsti tikt galā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Zīle

+685

 
man kāmītis kasījās, jo viņam bija alerģija no pārtikas sastāvdaļā (konkrētām)- nomainīju pārtiku, pārgāja.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Paldies arī Jums. Iespējams, ka arī barībā vaina, man gan viņš tagad ēd gan zāli, gan sienu, tātad, nomainīšu barībiņu sākumā un tad jau manīs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.