Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Aprakstīšu vienu savu risinājumu šai problēmai.darbojas gan uz pelēm ,gan žurkām.'
Ierīce ļoti vienkārša.Atkarībā no tā vai darīšana ar pelēm vai žurkām ņemam bleķa spaini vai attiecīgi lielāku skārda trauku žurkām un ielejam tajā ūdeni tik daudz ,lai tam "kukainim" nāktos peldēt bet malu aizsniegt nevarētu un trauka dibenu arī.Ņeman šauru ~ 10cm platu dēlīti ,kura garumam jābūt tādam ,lai uzliekot vienu galu uz trauka malas tas nebūtu pārāk stāvs un būtu viegli uzkāpt/~1m /.Dēļīša galā uztaisam no cita ,plāna ,bet tik pat plata dēļīša /ja žurkām tad vismaz 40cm garu / laipiņu,kas šupojās ,bet viens gals ir nedaudz garāks un līdz ar to tā lēni ,bet vienmēr atgriežās sākuma stāvoklī.Tajā galā kas virs spaiņa uztaisiet nelielu iedobīti ,kur iesmērējiet piem. cepeša taukus. Lai laipas gals šupotos var iesist tā sānos ar nedaudz nobīdītu centru 2 nagliņas vai skrūvītes un kā eņģi izmantot skārda gabaliņus ,kas piestiprināti pie garā dēļa sāniem.

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Skārda vai kāda cita materiāla plāksnītēm jābūt tik platām kā abu dēļu biezumu summa un plāksnīšu galiem jāiet pāri garā dēļa galam par tik ,lai šupole varētu noliekties uz leju taisnā leņķi.
Šitas "kombainis" strādāja bez "pārlādēšanas" visu nedēļu ,kamēr nebijām laiku mājās un ,kad atbraucām,atlika vien izgāzt ūdeni ar visiem peļiem.
Dēlēitim ,kas šupojas gan jābūt pēc iespējas vieglam ,lai pārsvērtos pie minimāla svara.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Izklausās interesanti. Bet baigi prasās Instructable ;)

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Ja kādam ir nepieciešams ,varu uztaisīt 3D zīmējumu un aizsūtīt uz E-pastu.Šeit zīmējumu pievienot nemāku:( ,bet paskatīšos otrā datorā,škiet ,bija kāds links vai adrese caur kuru varējā šādos forumos ielikt attēlus ...

Osmanis, pirms 12 gadiem :

Es būtu pateicīgs par Jūsu zīmējumu.
Ja kas mans e-pasts: sisqo@inbox.lv

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Iesaku izmēģināt līdzekli, kas saucas kaķis. Ar lielu procentu varbūtību, katrs modelis, nemaksā dārgak par 10Ls un netiek piestumts ar visādiem lielveikalu graudiem, tiks ar tām radībām galā. Un vēl vairāk, tas radības arī ir vienas no gudrākajam un ātri sapratīs, ka tur kur smird pēc kaķa, ir lielāks risks kā pie pie kaimiņa kur nesmird. Radījumi viņi ir sociāli un paši informēs viens otru.

pirms 12 gadiem  

zhusiks, pirms 12 gadiem :

jā, neslikts risinājums.
tikai jāņem ir kaķene (viņas ir medīgākas nekā runčuki) un, vēlams, no laukiem - kur māte būs savam mazulim iemācījusi, kas ir pele un ko ar to kārtīgam kaķim jādara.

vēl var vetaptiekās paprasīt 'tos zilos graudiņus priekš žurkām' (precīzu nosaukumu nepateikšu, bet vizuāli tā inde arī ir nelielas zilas granuliņas) - pēc to apēšanas žurča līķītis izkalst - tātad nepūst, nesulojas un nesmird.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tad re ko faraoniem iebaroja ...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Mēs izķērām ar slazdu un efektīvi. Liela režģa kaste ar ēsmu un aizkrītošu vāku. Pēc vairākām žurkām jāizmazgā ar karstu ūdeni, jo tās vairs neiet iekšā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Līdzīga problēma. Neiekrīti uz visām tām ultraskaņas ierīcēm. Esmu izmēģinājis top-shop piedāvāto "Pest Reject" - jēga nekāda! :(
Bet vispārīgi domājot - lai tiktu vaļā no žurkām ir jāliedz iespēja viņām tikt iekšā. Jāmeklē un jātaisa ciet ceļi, pa kuriem viņas ierodas. Es gan savā mājā neesmu sapratis pa kuriem caurumiem viņas ielien mājā :((

pirms 12 gadiem  

Māris, pirms 12 gadiem :

es domāju ka praktiski visām mājām vājā vieta ir jumts,vēja dēļi,vēja kastes,jumta spice,ja pele ir tikusi bēniņos var teikt ka viņa drīz būs tavā virtuvē

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Jā, šis būs Donkihota cienīgs pasākums. Normālia mājai to nevar nodrošināt. Tad jau pamatos jāliek stikla lauskas un kas tik vēl ne.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.