Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1487 skatījumi

Kāpēc mūsu valdība nevēlas sakārtot nodokļu sistēmu?

Politika un valdība » Pilsoniskā līdzdalība

Katrs vairāk vai mazāk ir nedrošs par savu veselību. Ja no 9% sociālā nodokļa noteiktu daļu,piemēram,-1/3, novirzītu konkrētā indivīda veselības aprūpei,tad daudzi spriestu,ka ir vērts to maksāt. Tā kā soc. nodoklis tiek atskaitīts no visas summas,tad ir NEiespējami nemaksāt tos 26% inākuma nodokli. Naudu tad varētu novirzīt arī tam,lai attīstītos privātā medicīna,kā tas ir visā pasaulē.Noteiktu daļu no šiem 3% paturētu valsts,pārējais varētu tikt novirzīts uz privāto sektoru. Tas jau laikam nav nekas jauns.:) Es alojos???

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tādēļ, ka Latvijas cilvēki vēlas labi dzīvot tagad un tūlīt nevis kaut kad un varbūt... Nodokļu sistēmas sakārtošana nav iespējama bez nepopulāriem lēmumiem un nepopulāriem lēmumiem neviens deputāts nav gatavs, jo tie automātiski izslēdz ievēlēšanu nākamajā saeimā un ietekmē paša deputāta un viņa ģimenes labklājību. Tauta ir pietiekami mazizglītota un nespēj atsijāt graudus no sēnalām, jau kuro gadu pēc kārtas, kāpj uz viena un tā paša grābekļa un sajūsmā vicina ar lietussargu jebkuram zaglim, kas zvēr pie altāra, ka viņš ir svētais un izredzētais ...

pirms 13 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 13 gadiem :

Kas varētu un gribētu, un kam būtu tas jādara pēc aicinājuma,- uzņemties "tautas skolotāja" lomu? Varbūt monarhija,bet līdzīgi,kā tas ir Zviedrijā,mūs glābtu no iznīcības?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Zviedrijā ir sociālistiskais kapitālisms, tas, ko daudzus gadus cēla Padomju Savienība, bet tā arī nekad neuzcēla un monarhijas loma ir krietni pārvērtēta un ir jautājums, kas ir vairāk saistīts ar šo valstu vēsturi nevis ar reālu ieguldījumu valsts labā. Gluži pretēji, monarhijas izmaksā ļoti dārgi nodokļu maksātājiem un tā ir par velti zemē izmesta nodokļu maksātāju nauda. Mums drīzāk vajadzētu nostiprināt īpašumtiesības, cilvēku brīvības darīt jebko, kas neierobežo citu cilvēku tiesības...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

... aizliegt valstij nodarboties ar jebkādu uzņēmējdarbību un reformēt tiesu varu, pārrakstīt Latvijas Republikas Satversmi, kas ir novecojusi un negarantē cilvēku pamattiesības, atteikties no jebkurām valsts funkcijām bez kurām tās iedzīvotāji var iztikt, utt. un tā joprojām...

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Neviens zviedrs, dānis, brits utml. nedomās, ka tā ir zemē nomesta nauda. Tā kā šobrīd šīs monarhijas neapspiež pavalstniekus, tās tiek turētas par simboliem un vieno nāciju jau dažus gadsimtus. Attiecīgi šīs nācijas ir ar dziļām tradīcijām un saliedētākās, kas ir viens no iemesliem labklājībai.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Atļaušos nepiekrist! Šajās monarhijās ir ļoti liels procents iedzīvotāju, kas ir pret monarhiju un jautājums par finansējuma samazinājumiem monarhu īpašumu uzurēšanai un karaļnamu vajadzībām, utt. ir pastāvīgs dienas kārtības jautājums.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.