Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1883 skatījumi

Kāpēc veikalos nevarētu pieņemt izlietotās olu kastītes?

Politika un valdība » Pilsoniskā līdzdalība

Ar plastmasu mētājamies kā ar... Bet kokus taupīt un dabu neaizķēzīt nemākam. Es personīgi atdodu saviem draugiem, kuri audzē vistas un ar olām apgādā dažas ģimenes. Pieļauju, ka lielākā daļa to nedara, bet sasviež atkritumu konteineros vai vēl ļaunāk-lauku mājās dedzina.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Edgars A.

+1304

 
Tad jau labāks variants būtu veikalos olas tirgot bez iepakojuma un režģus tirgot atsevišķi (tos biezos plastmasas), t.i. nāc ar savu režģi un ņem cik vajag. Agrāk taču bija topā gan izlejamais piens, gan kefīrs, jogurts, krējums, tagad kaut kā tik bieži par to nedzird, ka kāds ietu uz veikalu ar burciņām vai pudelēm. (maza daļa jau iet, kur pārdod izlejamo produkciju) Tas bija ideāls variants, lai ieekonomētu resursus uz iepakojumu rēķina, un būtu arī tagad. Diemžēl tagad jau galvenais, lai ražotājam / uzņēmējam izdevīgi - ja ir precei iepakojums, tad to var smuki un krāsaini apdrukāt, lai piesaista, līdz ar to pirks vairāk. :) Konkurence piespiež nedomāt par dabu. Otra nelaime ir tā, ka daudziem redz modes lieta iet pretrunā ar iepakojumu atgriešanu otrreizējai pārstrādei / lietošanai. Tas nu ir pamatīgs rēbuss zaļajiem. :)

pirms 12 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Piekrītu tev, Edgar, un dodu vislabākās atbildes statusu. Piebildīšu vien to, ka vajadzētu būt "gan,gan"-bez iepakojuma, protams, lētāk, bet iepakojumā-nu, par kādiem 25% dārgāk, tad ļauži būtu spiesti domāt. Un vispār, ja man vajag vienu olu, tad es to ar varu nopirkt, kad man vajag.:)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Veikalos varētu pieņemt, bet otrreizējās pārstrādes politika mums ir viduslaiku līmenī. Normālā valstī es teiktu, pacel karogu un rauj gaisā firmu, jo potenciāls ir milzīgs. Diemžēl tev to neļaus darīt, jo lauciņš ir aizņemts, lai arī galvenais ražotājs (patērētājs=ražotājs šai gadījumā) nezin kur likt kaudzēm produktu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Veikalā var būt, ka neņemtu, bet bāzē gan ar prieku pieņemtu, jo visiem jau nevajag veselu paplāti ar 30 olām, ko grūti pārnēsāt, bet maisiņā saliktas olas viegli var sadauzīt.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis

+466

 
kotad veikals ar viņām iesāktu?ir taču plastmasas atkritumu konteineri,tad jau drīzāk tu varētu ierosināt putnu kūtīm tās pieņemt atpakaļ...

pirms 12 gadiem  

kaspars saukums, pirms 12 gadiem :

ja jau tik drausmīgi kretinē ta plastmasa,tad var jau pirkt tās olas arī papīra kastītē.100 procenti ekoloģiski

Ilze Zundāne, pirms 12 gadiem :

Cik zinu, tad plastmasas pārstrādei nepieciešami resursi. Parasti tie nemēdz būt bezgalīgi. Dažiem viendienīšiem likt saprast to, protams, ir nereāli.Tādi vienā dienā piedzimst, tūdaļ vairojas, bet nedomā, ka arī jāmirst (te domāta liriskā atkāpe, nekā personīga :)). Olas parasti tiek pirktas pašu olu, ne kastīšu dēļ.Atkritumus šķirot, iespējams, iemācīsies tikai tie, kas šogad piedzimuši.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.