Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andrejs

+21

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 868 skatījumi

Topošie balsojumi, velejumi un parakstu vakšana

Politika un valdība » Pilsoniskā līdzdalība

Kur var uzzinat par visiem topošiem balsojumiem, to statistiku vai rezultatus un tajā garā? Ļoti interesanti uzzinat vai parastam cilvēkam vispar ir kaut kada iespēja ietekmet uz tiem, kas aizņiem valsts amatus vai mes esam tikai cipars uz papīra?! Loti interese jusu domas šajā jautajumā vai jebkura noderīga informācija. Jo skolās piemeram to nemaca un cilvēki šobrid izskatas ļoti bezcerīgi, vai ta ir musu vaina par visu bardaku kas notiek valstī?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pilsoņi savas tiesības realizē caur demokrātiski vēlētu parlamentu ar vairākuma ievēlēto deputātu starpniecību, kurus katra pilnvaru termiņa beigās ir iespējams pārvēlēt vai nepārvēlēt. To, ka Latvija ir demokrātiska valsts un tajā notiekošās vēlēšanas ir brīvas, demokrātiskas un maksimāli godīgas, neviens nešaubās. Ja jums ir kādi sasāpējuši jautājumi vai kāda deputātu skatītā tēma ir īpaši tuva pie sirds, jūs varat rakstīt savam tautas kalpam, apelēt pie šī deputāta sirdsapziņas, atgādināt deputātam par viņa un partijas pirmsvēlēšanu solījumiem, un pieprasīt atskaitīties par savu solījumu izpildi. Tāpat arī pastāv iespēja veidot sabiedrisku organizāciju, apvienojot domu biedrus, paužot savus uzskatus, veidojot sadarbību ar sev tuvām partijām, utt. Internetā ir arī virkne parakstu vākšanas projektu par dažādām sabiedrībai svarīgām tēmām. Savācot noteiktu skaitu balsu, ar šo jautājumu tiek iepazīstināti deputāti. Tas vai viņi rīkosies vai nē, gan ir atkarīgs tikai no viņiem pašiem.

pirms 8 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Latvijas parlamentārās demokrātijas modelis neparedz tautas tiešu iesaisti valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā. Ir, piemēram, valstis, kur praktiski visus jautājums lemj ar referendumu palīdzību, šāds modelis ir piemēram Šveicē.

Andrejs, pirms 8 gadiem :

Tapec es arī rakstu, ka var uzzinat kas ir tavs deputats, tur saeima sed hvz kas, piepird kreslus un pelna algu vienkarši guļot visu dienu. Es pat nezinu kas tie par cilvēkiem, es pat nezinu kas ir manas pilsētas mers? Parak maz informācijas. Un pec taviem vardiem iznak ka vajag veidot sabiedriskas organizācijas kas tures tos deputatus aiz pa*tiem lai uzsaktos darbs un tiek pieņemti pareizi lemumi? Kaut ka neizklausas parak demokratiski, vairak radikali.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Tas, ka nezināt, kas ir jūsu pilsētas mērs vai kādi deputāti ir ievēlēti no jūsu reģiona jau ir jūsu pašu neizdarība vai nevēlēšanās sekot līdzi procesiem valstī. Ja politika jūs neinteresē, tad tas ir piedodami, ja interesē un paužat negatīvu viedokli par demokrātiski vēlētiem tautas pārstāvjiem, tad vismaz izglītojiet sevi un painteresējieties, kādi deputāti ir ievēlēti, kādas ir viņu programmas, pasekojiet viņu darbībai, visa šī informācija ir atrodama internetā CVK un Saeimas mājas lapās.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Pretējā gadījumā krēslā burkšķat tikai jūs pats, jo runājat un komentētjat lietas par kurām jums nav pilnīgi nekādas saprašanas.

Andrejs, pirms 8 gadiem :

Tapec es arī jautaju, jo negrības palikt par duraku kas tikai "burkšķt ne pa lietu".. Var but es neesmu tik radikals un negrību to paust kamēr tas aizies lidz cilvēku slepkavošavai (pēc musu tautiešu rūnam, principā jebkurā krogā). Vispar nav nekadas saites kas dod jebkadu informāciju kas ar tevi tagad rulle un kadas tam cilvēkam tagad ir domas. Jautajums joprojam paliek atverts.. Kadas ir tas majas lapas? Es jau no paša sakuma uzrakstiju ka jebkura informacija ir noderīga..

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Mājas lapas es jau nosaucu, vai tiešām jauns pusis galīgi internetā neko neprot atrast. Google.lv viss ir atrodams. CVK mājas lapa: www.cvk.lv, Saeimas mājas lapa: http://www.saeima.lv, sava novada pašvaldības mājas lapa ari ir atrodama, ja zina kāda pašvaldībā dzīvo, utt. Visi deputātu uzvārdi un partijas ir atrodamas, katrai partijai ir sava mājas lapa, kur partijas programmas ir apskatāmas, Saeimas sēžu darbakārtībā ir redzamas likumdošanas projekti, kas tiek skatīti Saeimā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.