Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Raivo Kalnins

+358

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1477 skatījumi

Kā lai palīdz ārvalstniecei iekārtoties LV un strādāt?

Politika un valdība » Imigrācija

Stāsts ir diezgan bēdīgs, proti, iepazinu jauku meiteni chatroulletē, sarakstījāmies pāris dienas un uzzināju ka viņai iet diezgan traki, proti viņa ir no Filipīnām (nesen tur notika milzīga katastrofa), neiedziļināšos sīkumos, bet man palika viņas ārkārtīgi žēl, tādēļ nolēmu izpalīdzēt un piedāvāju atrast darbu LV un nokārtot visas formalitātes utt. Saprotu, ka nevar jau tā apsolīt to ko nezini kā izpildīt, bet nevarēju neteikt nē. Vai te ir kāds kurš varētu izklāstīt stepbyStep kas ir jādara. Zinu to, ka ir vispirms jāatver algas konts un lēnām jāsāk mācīties latviešu valoda, lai arī pēc gada viņa šeit varētu palikt.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Lai tiktu šurp, viņa tevi "aptina". Varu aprakstīt konkrētus gadījumus, kur izdomai nav robežu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Skaties, ka nav pamatīgs uzmetiens. Ja palasās internetā, vēl ne tādi brīnumi čatruletē ir sanākuši - cilvēki ir palīdzējuši bēgt meklēšanā esošiem slepkavām, izmetinājuši bēgļus, un citas šausmas. Nesaku, ka šis gadījums tāds, taču labāk padomā trīsreiz, pirms kaut ko sāc organizēt.

P.S. es tāpat arī neticu, ka cilvēki kaut ko tādu dara aiz labas sirds - saki kā ir, gribi meitieti ievilkt gultā un padzīvoties kopā. Tas ir ĻOTI slikts iemesls, kura labad uzņemties šādu atbildību!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ego

+79135

 
Apsoliji - tagad būs jāprecās ;)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vai tad viņa jau ir Latvijā? Filipīnas iedzīvotājiem Eiropas Savienības/ Ekonomiskās zonas darba tirgus ir slēgts. Lai varētu legāli strādāt un uzturēties valstī ir nepieciešama attiecīgas kategorijas vīza, kuru viņai visticamāk Latvijas valsts nekad nepiešķirs, ja vien viņa nav augstas kvalifikācijas speciālists, kas LR ir nepieciešams, te gan ir jāpiebilst, ka ņemot vērā valstī valdošo bezdarbu un ekonomisko situāciju, grūti nosaukt, kādau profesiju, kur Latvijā reāli trūktu darbaspēka. Tā ka vienīgais ceļš ir ierasties Lavijā bez vīzas, un lūgt patvērumu. Vai tad esat gatavs apmaksāt arī ceļa izdevumus, kas būs mērāmi tuvu tūkstotim latu?

pirms 10 gadiem  

Vārds Uzvārds, pirms 10 gadiem :

Pa lielam viss pareizi uzrakstīt. Piemertināšu tikai par to darbaspēka trūkumu - normāli speciālisti kā ar uguni jāmeklē, un ne jau tādēļ, ka aizbraukuši - nomiruši no vecuma. Darba tirgus ĻOTI daudzās industriālajās jomās ir tukšs un atvērts - nevajag tikai pārpārēm saražotos apkopējus un vēsturniekus. Speciālisti VIENMĒR vajadzīgi un VIENMĒR darbu atradīs!

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Arī tiesa, bet normāli speciālisti attiecīgi arī maksā, ja nav tirgus, tad arī atbilstoši samaksāt nav iespējams, līdz ar to arī nav speciālistu, jo visi speciālisti strādā ārzemēs, bet par Lielbritānijas apkopējas algu neviens sevis cienīgs speciālists Latvijā nestrādās.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Tu esi apčakarēts. Sūti to filipīnu ratā un nekādā gadijumā nesūti nekādu naudu. Tā ir atstrādāta shēma, kā izslaukt maksimāli iespējamo no visādiem naiviem jefiņiem.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.