Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Inese

+628

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1718 skatījumi

Vai jūs atbalstāt šādu Valsts likumu? Izskaidrots komentārā.

Politika un valdība » Likums

Sieviete ir oficiāli šķīrusies, piedzimst bērns no otrām attiecībām 10 mēnešus pēc oficiālā šķiršanās datuma pēc valsts likuma bērnu automātiski reģistrē uz bijušā vīra vārda, un esošajam bērna tēvam ir caur tiesu jāpierāda, ka bērni ir viņa, tiesā tiek iesaistīts arī bijušais vīrs kurš ir neizpratnē, ka bez viņa piekrišanas uz viņu tiek reģistrēti sveši bērni. Man liekas, ka tas ir sviests, kā domājat jūs? No šī likuma cieš daudz jaunas ģimenes, kuras nepārzin likumus, jo nekur nav šādas informācijas, nejau visi lasa likumi.lv

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"nekur nav šādas informācijas" - nav tiesa, kaut vai
http://www.tm.gov.lv/lv/noderigi/berna_registracija.html
...

Bērnus radīt, protams, ir vienkāršāk - tam jau pat lasītprasme nav vajadzīga.

pirms 14 gadiem  

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Piekritu, ka informacija ir visur, ja vien to ir velesanas ieraudzit.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Turpat rakstīts arī:
"Bērnam, kas piedzimis sievietei ne vēlāk kā 306.dienā pēc laulības izbeigšanas, ja sieviete jau ir stājusies jaunā laulībā, kā bērna tēvu norāda bērna mātes jauno vīru."

Inese , pirms 14 gadiem :

Piekrītu jums abiem, bet pieredze liecina, ka cilvēki pat nevēlas šādu informāciju zināt, pat tad, ka tu viņus brīdini, par šāda likuma esamību, nevar saprast vai tas ir cilvēku stulbums, vai kas cits?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"nevar saprast vai tas ir cilvēku stulbums, vai kas cits?" - kas tad nu cits...

Inese , pirms 14 gadiem :

Un izrādās, ka šādu māmiņu ir ļoti daudz, un izskatās, ka valstij nav izdevīgi mainīt likumu, jo tad tiesām nebūs ko darīt.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kāpēc lai tas būtu jāmaina? Tieši tad problēmu būs daudz vairāk.

Imants ..., pirms 14 gadiem :

vai šādas''māmiņas''vienmēr zina,kurš ir īstais tēvs?

Inese , pirms 14 gadiem :

Tikai žēl, ka tās māmiņas nezin pirms tam ar kādām problēmām viņām būs jāsaskarās, dabonot bērniem īsto tēvu atpakaļ, tad varbūt domātu savādāk.

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Vienmer bus "aitas", kuram patik problemas un patik sudzeties, ka "es jau neko nezinaju". Par savu stulbumu ir jamaksa un DNS analizes nav lets prieks + tiesa.
Vienkarsi ir jaapdomajas un laicigi jarikojas, lai izbegtu no problemam.
Likumi jau nav domati, lai tos nelasitu :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Patiesībā ieteiktu izstudēt cilvēktiesību likumu.
Tīri teorētiski ir debīli, ka pēc 10 mēnešu šķiršanās ir piedzimis un reģistrē uz šķirtā vīra uzvārda.
Tev konkrētajā situācijā bija 1 mēnesis laika izveidot jaunas attiecības un bērnu iegūt no jaunā vīra.
Otrs debīliskms ir tas, ka tad ja ir reģistrēts uz šķirtā vīra vārda un kopā nedzīvo, tad tu vari pretendēt uz alimentiem no tā vīrieša, uz kura ir reģistrēts bērns.
Jo vairāk tādi gadījumi nāks gaismā, jo ātrāk mainīs likumu.

pirms 14 gadiem  

Inese , pirms 14 gadiem :

Izrādās, ka šādu gadījumu ir ļoti daudz, un man personīgi liekas, ka tur tiešām tiek pārkāptas cilvēktiesības atiecībā uz bijušo vīru, kur sieva iespējams ir viņu pametusi cita vīrieša dēļ, piedzemdējusi bērnu un vēl uz viņa vārda piereģistrēts, labi, ka vēl alimentus nepieprasa.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Jā, atbalstu! Kāpēc gan ne, daudzām māmiņām nav nekādu problēmu, bērns no cita, bet neīstais tēvs uztur. Daudzas nemaz par to necīnās, lai pierādītu, ka bērns nav bijušā vīra, ja vien viņš tiek labi apstrādāts un nedomā pārbaudīt, nav slikti saņemt alimentus it īpaši tad, ja jauna drauga nav vai tāds ir, tikai viņš nespēj bērnu uzturēt. Tas ir pārdomāts likums, lai bērnam būtu nodrošināta nākotne.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Likums ir loti pareizs un principa aizsarga berna intereses. Ir pietiekosi daudz gadijumi, kad sieviete paliek stavokli, no vira izskiras un virs grib aizmirst ari par savam saistibam, ar visam no ta izrietosajam sekam. Ka jau teicu, tas ir, lai aizsargatu berna intereses. Sie ir svarigi "sikumi", kas butu jazin katrai sievietei, jo nekad nav par launu zinat savas tiesibas. Ja nevelaties problemas ar pieradisanu, tad jums ir iespeja ar isto berna tevu appreceties pirms berns nak pasaule.

pirms 14 gadiem  

Inese , pirms 14 gadiem :

Es tev pilnīgi piekrītu, bet nejau 10 mēnešus pēc oficiālā šķiršanās datuma, ņemot vērā, ka parasti tiesa velkas 3 mēnešus. Man viena paziņa pašreiz saskārās ar šo murgu, protams, ka viņa nepareizi darīja, ka nesareģistrējās ar bērnu tēvu, bet tur acīmredzot arī bija savi iemesli, bet paldies tev par viedokli.

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Tie 10 menesi ir domati, kaa aptuvenais berna iznesasanas laiks. Viena iznesa 8 menesos, cita parstaiga! Lai butu 100%, ka laulenis nekur neaizbegs no atbildibas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.