Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4310 skatījumi

Izšķiriet strīdu-vai iestājas noilgums noziedzīgam nodarījumam, ja persona izvairās no tiesas un nav notiesāta par nodarījumu?

Politika un valdība » Likums

Izšķiriet strīdu-vai iestājas noilgums noziedzīgam nodarījumam, ja persona izvairās no tiesas un nav tiesāta par to? Vienojāmies, ka par smagiem noziegumiem nevar būt, bet kā ir ar vieglākiem?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

"Noilguma termiņu aprēķina no dienas, kad izdarīts noziedzīgs nodarījums, līdz apsūdzības izsniegšanai"

Tātad ja ir izvairīšanās no tiesas - apsūdzība jau ir izsniegta un noilgums vairs nebūs.
Bet par izvairīšanos no tiesas var dabūt papildus sodu.

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tik vienkārši tas nav
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/7146
"Interpretējot Krimināllikuma 56.panta 2.daļu, kas nosaka noilguma termiņa aprēķināšanas kārtību, prokuratūra atsakās izbeigt kādu pirms aptuveni 10 gadiem ierosinātu krimināllietu. Tādējādi Ģenerālprokuratūra nav pildījusi Satversmes tiesas 2003.gada 4.februāra spriedumā ietverto norādījumu, ka šāda likuma interpretācija neatbilst likuma normām.
Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš aģentūrai LETA atzina, ka līdz šim savā praksē nav saskāries ar līdzīgu gadījumu, kad prokuratūra neievēro Satversmes tiesas lēmumus, kuriem Latvijā ir likuma spēks. Endziņš pauda pārliecību, ka, šajā krimināllietā apsūdzētajai personai vēršoties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), Latvija procesu zaudētu un nāktos maksāt kompensāciju."

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Osis

0

 
Un ja kads ir aizmucis no valsts par siko huliganismu pirms 3 gadiem uzliekot parakstu par to ka valsti nepametis. Un nav bijis sodits vai bijis uz Latviju, kas vinam draud ? Un vai vins var atjaunot passi arzemes ?

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

līdz tiesai sēdēju cietumā tiesas zālē es saņēmu nosacīti un pēc neilga laika es pametu valsti.Probācija panāca ka man nomainīja uz cietumu atlikušo laiku.Tiesāja par 176.2.pēc liecībām kuras es tiesas zālē neatzinu.
Kad man iestājās noilgums???

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

sakiet ludz ja man ir tikusi izvirzita apsudziba 175,p3dalas ko protams neesmu veicis pec apsudzibas izsniegsanas tiku palaists araa bet pec 2 menesiem aizbraucu uz arzemem dzivot.jautajums CIK ILGS IR SI PANTA NOILGUMA TERMINS?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māri Rauguli!!! dotajā gadījumā Tu atsaucies uz likumiem. Bet ir tādi jautajumi, ku cilvēks vnk vēlas saņemt-atrast atbildi, nemeklējot google.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
56.pants. Kriminālatbildības noilgums
(1) Personu nevar saukt pie kriminālatbildības, ja no dienas, kad tā izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, pagājis šāds laiks:
1) seši mēneši no tāda kriminālpārkāpuma izdarīšanas dienas, par kuru var uzsākt privātās apsūdzības kriminālprocesu;
2) divi gadi no tāda kriminālpārkāpuma izdarīšanas dienas, kas nav minēts šā panta pirmās daļas 1.punktā;
3) pieci gadi no mazāk smaga nozieguma izdarīšanas dienas;
4) desmit gadi no smaga nozieguma izdarīšanas dienas;
5) piecpadsmit gadi no sevišķi smaga nozieguma izdarīšanas dienas, izņemot noziegumu, par kuru saskaņā ar likumu var piespriest nāves sodu vai mūža ieslodzījumu.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=88966
Krimināllikums

Par izvairīšanos no tiesas tur nekas nav teikts.

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tiesa:
(3) Noilgums tiek pārtraukts, ja līdz šā panta pirmajā daļā norādīto termiņu izbeigšanās brīdim persona, kas izdarījusi noziedzīgo nodarījumu, izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu. Šajā gadījumā noilguma laiku, kas paredzēts par smagāko no izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, sāk skaitīt no jaunā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža.

Jāskatās vai izvairīšanās no tiesas nav noziegums :)

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Jā, spriežot pēc
(2) Noilguma termiņu aprēķina no dienas, kad izdarīts noziedzīgs nodarījums, līdz apsūdzības izsniegšanai vai oficiālā izdošanas lūguma paziņošanai apsūdzētajam, ja apsūdzētais uzturas citā valstī un izsludināta viņa meklēšana.

atsēdēšanās citā valstī tiek pieļauta.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Pantus, u.t.t. arī es māku atrast. Neņem ļaunā Marčik

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.